Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Лидерът на БСП Корнелия Нинова нарече ген. Леонид Решетников "компрометиран" и "корумпиран". Тя заяви това от парламентарната трибуна

"Няма повече да коментирам лъжите и твърденията на компрометиран руснак, изгонен от Кремъл за корупция и конфликт на интереси. Още повече днес, когато разбрах, че една партия, командвана от Турция и от Ердоган, иска специална анкетна комисия в парламента, заедно с ГЕРБ, по този случай. Някакъв компрометиран о.з. генерал, който е изгонен за корупция от Кремъл, в договор с ДОСТ и ГЕРБ да ми искат обяснение - няма да стане".

Това заяви Нинова в отговор на изявление от депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева. За пореден път напористата герберка попута дали кандидатурата на ген. Румен Радев е била обсъдена с ген. Решетников и дали тема на разговора на руския генерал с Нинова е било излизането на България от ЕС и НАТО.

Ген. Решетников е бивш служител на външното разузнаване на Русия. В момента е директор на руския институт за аналитични изследвания, който обслужва президентството и външното министерство. Назначен е с указ на президента Владимир Путин, като скоро мандатът му изтича. Пред руска телевизия "Царьград" и пред Георги Коритаров, Решетников каза, че лидерът на БСП Корнелия Нинова го е информирала през август, че ген. Румен Радев ще е кандидатът на левицата за президент. Нинова първоначално отрече за срещата, а после каза пред Би Ти Ви, че Решетников лъже, че се срещал с нея да съгласува издигането на ген. Румен Радев за президент. В четвъртък тя призна, че се е виждала с руския генерал, но случайно и сред други хора, като въобще не са обсъждали Радев, а общата политическа обстановка.

Караянчева постави и въпроса защо ген. Радев не дойде на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), а вместо това е присъствал на пленум на БСП.

"Не се дръжте като фелдфебел с пола. Пуснете го да бъде независим", заяви Караянчева.

Нинова ѝ отговори, че Конституцията забранява на новия президент да прави каквото и да е, докато не положи клетва. Депутатът от Реформарорския блок Петър Славов обаче посъветва Нинова да прочете пак закона за Консултативния съвет при президента и напомни, че на КСНС могат да бъдат канени и други хора.

Коментари

 's picture

Радев

Нервите нещо не издържат,

Нервите нещо не издържат, Нинова.
 's picture

Бобо

Курни

Лелче сладка рашките те пързалят хибридно , недей се въртя , че влиза по навътре .
 's picture

Krasimir Kabakciev

Защо, бе, това е много хубаво, което е станало

На мен ми допадна лидерът на БСП да нарича корумпирано назначено от Путин лице. На вас тук не ви ли допадна, а?
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Тук верваме само на бивши доносници,

които твърдят, че руснаците са честни, почтени и не лъжат, като др. Илиян Василев.
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

Иначе е много готино

как другарят Василев и ердогановата мафия в България пеят в един глас. Ще си каже човек, че от едно място им дърпат конците.
 's picture

Ivan 25

Ами като е корумпиран защо

Ами като е корумпиран защо преговаряш с него?
Лаборант Ваню's picture
Лаборант Ваню
Лаборант Ваню

по същата причина, по която

по същата причина, по която Борисов подари овчарка на путин.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.