"Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателите на Патриотичния фронт да седнат и по мъжки да поговорят, да се разберат. Ние, патриотите, сме мъжки момчета."

Такъв призив отправи на излизане от последната консултация с парламентарните сили при президента Росен Плевнелиев лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Той настоя Бойко Борисов и колегите му в парламента Красимир Каракачанов и Валери Симеонов да обсъдят възможността за съставяне на кабинет от действащия парламент. Такава заявка преди ден дадоха самите Патриоти.

По думите на Сидеров "Атака" и ПФ, които се явиха заедно на президентския вот, вече действат заедно и нямат никакво притеснение да отидат на избори. Щели да си подобрят и резултата. Но въпросът бил дали това е най-доброто решение. Не разбирал и защо ГЕРБ и БСП си правят сметки, че на предсрочен вот "ще са отгоре". И призова решение дали ще има правителство или ще има нови избори да се вземе във вторник на Консултативния съвет по национална сигурност, който ще бъде свикан от Плевнелиев.

Изненадващо като аргумент националистът изтъкна предстоящото председателство на Европейския съвет, което България поема през 2018 г. 

"Знаете, аз не съм фен на ЕС, аз съм негов критик, но това председателство е възможност България да направи неща за себе си. Ако я пропилеем, значи не сме добри политици", заяви Сидеров.

Лизерът на "Атака" обяви за популизъм не желанието да се вдигнат малко пенсиите, а това от ГЕРБ и БСП да "легитимират провокаторите от едно шоу", които са хвърлили бомбичка в публичното пространство с предизвикания референдум, който нарече и "нелегитимен". Според националиста при предлаганата мажоритарна система Народното събрание сега щяло да ни се струва песен. Той призова "провокаторите" да влизат в политиката, но не го правели, защото "са страхливци".