В полунощ срещу Великден валежите почти ще спрат, облачността ще е разкъсана, вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен, от североизток. Температурите ще са между 12° и 17°, в София - около 12°, съобщава бТВ.

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав ще са слаби.

Вечерта от север валежите ще започнат да спират. Вятърът отново ще се обърне от североизток, ще бъде слаб до умерен.

Минималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 9°.

Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 15° и 20°, по Дунав - малко по-високи, в София - около 16°.

В планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, над 1800 м - от сняг, на места ще са значителни по количество и придружени с гръмотевици. Вечерта валежите ще отслабват и спират. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 8°, а на 2000 м - около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. На отделни места валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици, но до вечерта в повечето райони ще спрат. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Максималните температури ще са 14°-18°. Температурата на морската вода е 14°-15°. 

Жълт код за валежи

Жълт предупредителен код за значителни валежи обяви за днес Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщава БТА.

Предупреждението е за част от областите – Велико Търново, Габрово, Кърджали, Ловеч, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Хасково. 

Жълтият код за валежи предупреждава за възможност от локални наводнения, малко на брой. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито. Може да има затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг, се посочва на страницата на НИМХ. 

За утре – 5 май, няма обявени предупредителни кодове.