"Изненадах се от това, че няма опашка. Днес в Плевен е много ветровито, вятърът е много силен. Самата аз се изненадах. За мен този вятър, е вятър на победата".

Това каза кандидат-президента на ГЕРБ Цецка Цачева малко след като гласува.

Тя допълни, че най-малкото, от което се нуждае България в момента е от международна изолация и отказана европейска солидарност.

"Аз съм състезател и боец, който участва до края на битката. Една битка има няколко сражения, днес е последното сражение, аз ще го спечеля. Най-голямото предизвикателство е след изборите в понеделник и когато встъпи президентът е необходима много работа. За да преодолеем тези различия помежду ни, които минават границата на нормалното за мен. В името на националния интерес трябва да бъдем единни. България е била силна уважавана сред европейските народи и сред съседите, когато е била единна", каза Цачева.

Според нея другото голямо предизвикателство е да се преодолее популизма. Цачева изтъкна, че тя не си е позволила да бъде популист по време на кампанията.

Опонентът й Румен Радев заяви, че е гласувал за "доброто на България".

"Мисля, че водихме етична кампания. За това моралната победа е налице, но политическата тепърва предстои. Това зависи от гласа на вскеи един. Да няма самоуспокоение", каза Радев.

На въпрос за това дали премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка Радев заяви:

"Премиерът достатъчно добре се анализира сам. Достатъчно гадатели и гадателки видяхме на тези избори, включително на правителствено ниво".

Радев отговори на английски език на въпрос на чуждестранни журналисти. От отговора му стана ясно, че според него изборите ще са позитивни и ще донесат надежда за България.

 

Какво каза ген. Румен Радев:

А ето какво каза и Цецка Цачева: