Малко след като гласува премиерът Бойко Борисов днес коментира перспективите пред страната след президентския вот. В началото той изтъкна, че няма да прави политическа агитация, за да не го глобят. Веднага след това обаче до голяма степен не спази тази си заявка.

Запитан дали ще има нова политическа криза премиерът заяви:

"Това зависи от хората. Ако хората я желаят, ще я има".

Борисов каза, че в ГЕРБ са разчели сигналите, дадени от избирателите. Той се обяви още за това партийните субсидии да не са 1 лв. на глас, както гласуваха избирателите на референдума, а да е 0 лв. Според Борисов през този 1 лв. "негодниците е си изпират парите". 

"Никога не съм си мислил, че ще бъда премиер, нито мечтата ми е била това", каза Борисов.

И допълни:

"Виждаме как в Америка едно по едно обещанията им започват да изчезат. Дано българите да са с по-силен инстинкти за самосъхранение. Аз съм човек с морал и достойнство. Няма как за по-горна инстанция ако се гласува и ако вотът на хората е такъв то означава, че трябва да се отиде веднага на преформатиране на цялото  пространство. Нищо мажоритарно няма в това да се правиш на незаивисм, а от двете ти страни Корнелия Нинова и Илияна Йотова. Неясно е какво ще бъде след това. Днес хората ща кажат дали искат стабилност".

За пореден път Борисов напомни, че предстои председателство на България на ЕС и за това трябва да има пълно спокойствие. Той бе категоричен, че ако ГЕРБ загуби днес вота ще подаде оставка.

"Нали не си представяте утре излизам и казва - да де, ама размислих. Пожелавам приятна игра на агнешките главички", каза Борисов.