Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Понеже председателката на Народното събрание Цецка Цачева е кандидат за президент и е заета да обикаля градове и села, най-добре да затворим цеха...

Няма разумен аргумент за едномесечната ваканция, която 93-ма народни представители от ГЕРБ, Патриотичния фронт, „Атака“ и каквото там е останало от коалицията „Бареков-Ковачки“ си гласуваха. (Да, плюс още един глас от Бойка Маринска от Реформаторски блок-ДБГ, която нямам честта да познавам – б.а.)

Едните заговориха за служебните коли – да не ги ползвали в кампанията. Ами не ги ползвайте. Други заговориха за предкамерната треска на опозицията, когато са в пленарната зала и ги дават по телевизията. Повечето обаче мълчаха и чинно изпълняваха сделката. За целта трябваше някое перде отвън, което поне формално не е част от управляващото мнозинство, да подаде топката. Предложението за 28 дни ваканция бе внесено от депутата от „Атака“ Николай Александров (съжалявам, но и неговото име не извиква никакъв образ в паметта ми – б.а.). Партията на Волен Сидеров има достатъчно опит в ролята на „златен пръст“, топката бе вдигната и 93-ма депутати откриха резултата и закриха парламента.

Нахално е. Нагло е. Неподлежащо на осмисляне е дори. И много по-крайни определения ще са подходящи.

Междувременно 51 народни представители се възползваха от Конституцията, събраха подписи за свикване на заседание и то бе насрочено за петък. Първа точка в предложението е отмяна на решението за ваканцията. Но има още две изключително важни неща, които парламентът може да свърши:

Първо, да премахне капана, който умишлено заложи на избирателите с полето „Не подкрепям никого“. По-специално, не самата възможност да гласуваш „против всички“, а неотчитането на тези бюлетини в резултатите на кандидатите за президент. Този капан прави възможно някой кандидат да бъде обявен за избран, дори и за него да са гласували по-малко от половината участвали в изборите. Врътката е в това, че гласовете „Не подкрепям никого“ се броят за действителни – т.е. повишават избирателната активност, но не се броят в резултата.

Вече бяха изказани и съмнения за съответствието на този режим с Конституцията. Каквото искат да променят сега, само тази обида към избирателите да бъде премахната. Или поне позамазана.

Второ, парламентът може да премахне просташкото ограничение за не повече от 35 избирателни секции в една държава. Просташко е заради мотивите, с които българите зад граница бяха наказани: „Не ни се мотайте в краката“. Българите във Великобритания подадоха заявления за откриване на близо 50 секции, но „патриотичният“ Изборен кодекс ги наказа.

Разбира се, че кампанията вече е започнала и промяна на правилата в движение ще затрудни работата на ЦИК. Нека нещо ги затрудни, след като те ни затрудняват всекидневно в опитите да открием някакъв разум в част от решенията им – като например, че медиите в интернет не са медии... Ще чуем хиляди пъти защо това не може да бъде направено. Но пък не чухме защо глупостите бяха направени.

Лесна е прогнозата, че няма да има кой да свърши тази работа. Просто няма да им отива. Но това не означава, че трябва да се откажем от правото си да изискваме да вършат качествена работа.

И понеже в последните години са показали, че се съобразяват единствено с лумпените с блеснали погледи, опиянени от чеверме-патриотизма, ще използвам техния език:

Гоу бек на работа. Имидятли!

Коментари

Още едно доказателство за новото ОФ

И "синя", и "червена" медийна пропаганда повтаря 1:1 тезите на БСП и Корнелия Нинова. Честито новото ОФ на всички "автентични". продължавайте в същия дух, хората още повече ще ви заобичат и накрая, вместо да ви изхвърлят на паветата, както 2013-та, ще ви погнат със същите тези павета...
Инспектор Стрезов's picture
Инспектор Стрезов
Инспектор Стрезов

Новото ОФ е това, което упражнява властта...

...драги ми гербере. Вземи се погледни в огледалото. Ще видиш, че няма разлика между теб и комунистът, който славеше партията, че тя е права дори когато съгреши. Пфуу, аман от партийни гаулатери и малоумници.
 's picture

Радев

Пред герберастията всякакво

Пред герберастията всякакво ОФ е за предпочитане. Иначе за 2013 г. си прав. Вярно е, че тогава Тиквоча с камъни го махнаха. Този път ако трябва и с дърве...

Убягва ли ви истерията и опростачването?

Прави ли ви впечатление видимото опростачване на езика на "елитарните" "сини" журналисти? Ако всички вече сме свикнали с каруцарския език на Дайнов, то няма как да не ни направи впечатление бруталната смяна на стилистиката при Бедров - забележете изрази като: - Врътката е в това, че... - "...някое перде отвън..." - "...да премахне просташкото ограничение..." ... Елитарност, братче... Ама то, като целуваш "знамето" на ДСБ-то, няма как да не се заразиш и с клозетния език на лидерчето на малкото БКП - другарА Кънев!
mardafi .'s picture
mardafi .
mardafi

Законите на МакКартър веднага

Законите на МакКартър веднага в България - смъртна присъда за всеки симпатизант на савецка россия
Фатмак  's picture
Фатмак  
Фатмак

Пази боже слепо да прогледа

и да прочете у Интернедите два лафа...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.