Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Милен Русков и Георги Господинов – двама от най-интересните автори на съвременната литературна сцена, написали книги, които години наред не слизат от лавиците на най-търсените издания в книжарниците, радващи се на забележително читателско общество, следвани са от хиляди във фейсбук… Тъкмо там получават всекидневно и в изобилие възхищението на своята публика, аргумент, по-силен от всеки друг да продължат онова, което правят. Техните статуси са споделяни и коментирани като на знаменитости от комерсиалната индустрия… Затова се питаме как точно да тълкуваме откровението на Русков, провокирано от наградата за Господинов от Клуб „Перото“ за принос в литературата?

m_ruskov2

Литературни скандали винаги е имало, но фейсбук ги прави трудни за отминаване. Така беше и преди две години, когато Русков разкри в социалната мрежа неприязънта си към Господинов – без да получи ответна реакция; така беше и в интервюто за сп. „Биограф“, където авторът на „Възвишение“ говори за „демократски свински черва“; така бе и покрай скандала в „Литературен вестник“.

Така е и сега – възвишения на физиката на тъгата…

"Площад Славейков"

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.