Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Повест, написана от бившия президент на Ирак Саддам Хюсеин, ще бъде издадена във Великбритания през декември, съобщава „Гардиън“. Това е първият превод на английски на произведението, което вече е излизало в Япония, Турция и ред други страни.

Издателство Hesperus описва повестта като смес между „Игра на тронове“ и „Къща от карти“. В нея се разказва за народ, живеещ по бреговете на Ефрат преди хиляда и петстотин години, принуден да се бори с извънземни нашественици.

Повестта все още няма официален английски превод на заглавието. В други страни ръкописът на Хюсеин е публикуван под заглавия като „Дяволи, вън!“ и „Танцът на  дявола“.

Ръкописът е бил изнесен тайно от Ирак от дъщерята на Хюсеин Рагад. Тя е издала книгата в Йордания  през 2005 г., но властите иззели почти веднага целия тираж от книжарниците, в резултат от което се появили множество апокрифни версии на повестта. В отзив за вестник „Ню Йорк таймс“, книгата е наречена  „евтино четиво, което се забравя бързо“.

Проектът на Hesperus е посветен на десетата годишнина от обесването на Саддам от иракските власти.

Хюсеин (1937-2006) ръководи Ирак от 1973 до 2003 г. САЩ смятаха страната за една от главните заплахи за своята безопасност. През пролетта на 2003 г. в хода на въоръженото нахлуване на коалиционни войски на САЩ, Великобритания и Австралия в Ирак, Хюсеин бе заловен от американците. През ноември 2006 г. иракски съд го осъди на смърт и присъдата бе изпълнена на 30 декември.

Площад Славейков

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.