Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

На връх Еньовден англичаните показаха, че изобщо не ги е еня за Европейския съюз.Те гласуваха, а не браха билки и най–вероятно ще берат ядове в бъдеще.

Изобщо в тези топли юнски нощи, когато вятърът разнася лепкавата миризма на липа, у хората се появява една потискана лудост и ги кара да вършат безразсъдни неща. Горе-долу по същото време преди 65 години Хитлер нападна Русия. Е, стават и по-малки бели - някое и друго влюбване не води до такива големи жертви.

По време на нощното дежурство в тази магическа нощ аз също наблюдавах подобни явления. Нула часа и тридесет минути. Прибирам се от поредната нервна криза, плод на същия топъл и лепкав въздух, изпълнен с ухание на липа, и по пътя попадам на зверска катастрофа. Кола, забита в насрещното в дърво - наоколо кибици, полиция. Джантите са на 20 метра от колата, воланът – също. Вътре е седнал мъж с много кръв по лицето.Миризмата е същата като в  казан за ракия. Външно - драматична картина, вътрешно - без опасност за живота. Вече в линейката той ме пита какво се е случило. ”Катастрофа”- отговорих аз и тогава последва зашеметяващият въпрос: „ Ама аз ли съм карал ?” Горкият, даже не знаеше дали е бил пешеходец или шофьор. Трите промила в кръвта обясниха всичко.

А нощта продължаваше. Амфетаминови младежи- пияни, бити. И към пет и половина сутринта – развиделяване. Алея в градината, 80-годишен старец със счупена ръка и крак. Намирам го бързо .”Какво става ,бе дядо?”. А той:” Момче, нали е Еньовден, качих се да си набера малко липа за здраве и клонът се счупи”

Така приключи магическата нощ на Еньовден. Както казват ортопедите: „Счупеното носи щастие.”

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.