Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Премиерът вкара президента и военния министър в унизителен обяснителен режим поради страх и елементарен популизъм. 

(Същият страх и популизъм, които - проявени от БСП - сега носят на България загуба от над милиард лева...)

БОРИСОВ, РУСИЯ, ТУРЦИЯ И ЕДНА ФЛОТИЛИЯ В ЧЕРНО МОРЕ (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Българският национален интерес и икономически просперитет изискват засилена отбрана, обща политика по сигурност и икономическа стратегия в района на Дунав и Черно море. Само такава политика може да привлече мащабни инвестиции в пристанищна инфраструктура, търговия и производство, без които Северът и Североизтокът на страната ще продължават да западат.

Румънският президент Йоханис показа защо страната му просперира - защото правителството й не се колебае да проявява тази смелост и дори да упражнява регионално лидерство. Липсата на съгласуваност и зле прикритите противоречия в българската позиция поставиха страната ни в унизително положение. И което е по-лошо - попречиха дори да се обсъждат теми, важни за националната сигурност и икономиката на изостаналата Северна България.

ОГНЯН МИНЧЕВ: ТОВА Е НОВ ФОРМАТ НА СТАРАТА ТУРСКА АМБИЦИЯ ЗА ХЕГЕМОНИЯ В ЧЕРНО МОРЕ

ХРИСТО ИВАНОВ: НЕ С РАКЕТИ И ТАНКОВЕ, ДОСТАТЪЧЕН Е И ГАСТРОЛ НА ИМПЕРСКИЯ БАЛЕТ

Позицията на премиера Борисов (съвпадаща с тази на БСП и ДПС) и мълчанието на ПГ на ГЕРБ свидетелстват за липса на всякаква стратегическа мисъл за национален интерес, регионална политика и икономическо развитие.

И показват, че ГЕРБ не е и не може да бъде геополитически гарант на интересите ни. И обясняват както липсата на подкрепа за действащия президент, така и нежеланието за общ независим десен кандидат.

---

Коментарът е от фейсбук профила на Радан Кънев. Заглавието е на Клуб Z.

Ключови думи

Коментари

Прегледайте го тоя човек бе,той е за жълта книжка

смени опорната точка

Фатмак

Раданът срещу Путин или за сблъсъка на един български фейсбук титан с празното място, щот Путин дори не знае, че Раданът го бори.

nato

Путин - празно място? Някои май се поувлякоха и сега ще трябва да дават обяснения...

А Герб няма как да е "геополитически гарант" на ничии интереси, щото Герб, както и ДСБ, въобще не присъстват в геополитиката. България е традиционен васал с периодично сменяща се ориентация, който никой не го взима насериозно, щото нито може да плаща, нито да се бие.

Да се забрави това:

Борисов призова да не се обвързва отказа на Турция да приема бежанци от България с отказа на страната ни да участва в плановете за общ флот на НАТО в Черно море и изложи аргументите си защо е против общия флот.

Абе стори ми се, че президентът и военният министър думаха различно предните дни и сега, но щом и Кънев е забелязал, вече нямам съмнения. Верно е унизително, но не за страната.

Кристалина Георгиева: Много хора ме карат да вляза в надпреварата за ООН

Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи, мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати напред и назад. Такъв зор и толкова инвестиции направиха и частния капитал и България в тези курорти”, каза премиерът. “Чакам Ненчев да си дойде и Дани Митов да си дойде, много ще ми е неприятно да са поемали ангажимент, но ако мои министри са давали напразни надежди, без да ме информират по тази тема – ще имат проблем с мен. Ще ги пратя на корабите да воюват те”, закани се Борисов.

Нора

Не цитираш точно:"Не искам на курортите МИ да се разхождат военни.." , което вече си е точно.

Жалко, че няма да ги прати по корабите.

Руски хибриди в управлението!?

По-рано днес медиите разпространиха неофициална информация, че Анкара едностранно е спряла да изпълнява задълженията си по договора Турция не е прекратявала едностранно действията си по споразумението за реадмисия на мигранти, съобщи "Дневник", позовавайки се на изявление на турското посолство в София. По-рано днес медиите разпространиха неофициална информация, че Анкара едностранно е спряла да изпълнява задълженията си по договора, подписан през май, но все още няма официално писмо за това. Премиерът Бойко Борисов каза, че Анкара не е уведомила писмено София за такова решение, "но факт е, че от 200 мигранти, които сме върнали имаме 200 отказа".

Турция не е прекратила споразумението за мигрантите с България

Турция не е прекратила споразумението за мигрантите с България

и те така

Борисов иска да вижда руски туристи и яхти по морето,домъчняло му е за тях.

Ами той иска и германски, но и те не обичат турски военни кораби

Разумний

Това че Радан Кънев казва нещо по-различно ,не значи че не заслужава внимание. За това-по-кротко с обидните квалификации и подмятания. По-добре "шерше ла фам", т.е. при другарката Нинова и Столетницата нещо с геополитиката бе сбъркано, а не при Желев, Костов,Плевнелиев (Илиян Василев, Филип Димитров, Петър Стоянов, Надежда Неински ).Виж- Джамбазки и Бареков, Каракачанов и Валери Симеонов, Росен Петров и Слави Трфонов, Волен Сидеров и Петър Волгин - е те това са стратези и геополитици от Класа- гордей се Bulgario!

Изперкало кречетало! С какво обща тристранна флотилия с Румъния и Турция ще помогне за икономическото съживяване на Северна България? Вече абсолютно не се следи и сам какво говори и на кого!

Радан е на заплата при Ердоган, това пролича и когато ДПС се разцепи, а той хукна да защитава Лютви Местан из телевизиите като линейка.

Дара

Радан Кънев е издухана флигорна в сегашно и бъдеще време! Дано сте разбрали защо Кънев с Румъния ставаше и с Румъния лягаше, както и защо великата независима прокуратура на Румъния не закача президента Йоханис, който е милиардер!

Роси

Да бе, как може някъде да има милиардер, който да не се държи на къса каишка от прокурорите, за да си плаща "такса спокойствие", просто не мога да разбера...

Нора

Ама тя прокуратурата не е за да гони милиардерите, а пристъпниците! Пък и нали разбра, че президентът им не е румънец, така, че само за това че е богат не могат току така да го подгонят. Трябва да има данни и за някакви злоупотреби все пак или не?

Радан и Станишев, пуделите на Моника ако предпочитате, са изправени срещу непозната информационна реалност, в която опонент е самата околна среда. /по Олег Кашин/ За Плевнелиев двуличието на Радан е ясно, видно от събитията. А за вас???

Уилям Уолъс

Имаше един хубав филм - Braveheart с Мел Гибсън! Е, бойко борисов не е braveheart! Той е,както казваше един мой приятел - Мала съм пиТШица!

лимпида

позицията на лицето Борисов- един крипторуфил не е изненада. Той ще събере от 9 дерета вода за да обясни защо не иска България да участва с НАТО в операция в Черно море. Която по силата на международните споразумения ще е кратка, няма да е против Русия, но ще заяви ясно НА ЧИЯ СТРАНА СМЕ. И защо да е подвел Плевнелиев и мин. на отбраната. Ами защо пък те да не мислят като него? Защото Плевнелиев ни излъга че е различен от Борисов тъй като пред ЕС говори едно, А У ДОМА ВЪРШИ ДРУГО. Мин. на отбраната пък не може да взима едностранни решение по въпроси от този характер.

Gaylord Focker

Раданчо, защо бе пудел мамин не се прибереш да си потърсиш шарената, rainbow перука за съботния прайд. Защо не извадиш късите дънкени панталонки, да се намажеш с нещо мазно и блестящо, да закичш едно две пера от заде точно от там от където извира цялата ти дясна мъдрост и да поведеш младите па и дъртите прайдове в събота ... it's raining man халилуя

Радане, опорката ти е спусната. Беги да пишеш утрешната си позиция: - ""Росатом": Доволни сме, че България ще ни плати 620 млн. евро" И да не земеш да задълбаваш в некви подробности като: "София. Решението на арбитражния съд за проекта „Белене“ е изцяло в наша полза. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев във връзка с решението на арбитражния съд за проекта за АЕЦ „Белене“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Знаете, че искът беше за 1,2 млрд. евро, в който се включваха претенции от руска страна за неустойки, пропуснати ползи, ескалации т. н. Всъщност решението на съда е изцяло в посока това, което ние предлагаме още от 2012 г. в момента, в който изтече споразумението в Белене“, каза Делян Добрев. По думите му, в сумата от 550 млн. евро влизат единствено неплатените фактури, защото НЕК след 2010 г. не се е изплащала. „Това е нашето предложение още от март 2012 г. Така че спокойно можем да твърдим, че Арбитражният съд е потвърдил нашата позиция по делото. Решението е изцяло в наша полза, защото не уважава нито една от останалите претенции на руската страна“, заяви Добрев. Той обясни, че тъй като има само поръчано оборудване, на което са изтекли допълнителните споразумения, не се дължат никакви неустойки, пропуснати ползи или каквото и да било друго." /Фокус/

Нора

А ти от какво си доволен, че не разбрах?! Защото твоят Гуру хем спря Беляне, та ни дадоха на арбитраж, хем сега трябвало да се зарадваме, че ще трябва да си получим ЕДИНИЯ реактор от руснаците, СЛЕД КАТО СИ ГО ЗАПЛАТИМ и от там насетне, какво?! Ще си го гледаме за красота ли що ли? Ей, ама много сте глупави тове герберерите, бе като милиционери сте глупави! Човек може да ви лъже вас до второто пришествие, без да се напряга.

Роси

Много ми е сладко, като чета ожесточените коментарчета на баш герберчетата, мразещи Радан до мозъка на костите си /че друг нямат/...

Хахааа

Стратегическа ли рече? нЕма такова животно по герберобекапейските ширини.

лосион за растеж

В обедните новини на италианска телевизия имало репортаж за Румъния и се твърдяло, че страната е в икономически колапс. Повече лъжели даже от гърците. Идеята им за война с Русия била за да присъединят Молдова, ти да видиш! Имало споразумение на Румъния и Турция, за което румънците ще дават обяснение на съвет на ЕС. Ставало дума за подялба на територии и България се оказала в "клещи". Значи влюбването в Румъния на някои нискостеблени български политици не е съвсем безплатно.

Говорит М... Мо... Monica Welle. Двойният шамар на ДС ченгетата по ушите за да загубите ориентация. Клекналата снимка...

гайда

Това, за което Радан мрънка във фейса, Борисов го направи и прави. Сега след като се видя, че от прозападната ни ориентация заек нема да изкочи, вече сме на вълна регионални проекти. Кънев, върни парите на тия, дето те натискат като надуваема топка в морето и да се куртолисаме, че взе на всички да ни писваш. Мислехме, че го правиш от незнание, от неопитност, от напиняне, но всеко нещо си има граници. Успокой се, прегърнете се с Корнелия, Дончева, Кадиев, Слави и некои с под 0.01% и както казва Борисов - мир и любов!

Дара

Роси, колко хора смяташ, че се ожесточават по адрес на Радан - трима, четирима, петима, двама? Кой го чете освен една баба като мен, която е твърде консервативна за "стая на гнева" и още по-дърта за танк.бг, и няколко граждани, които не искат да живеят по "високите стандарти" на дупнишкия циганин, защото нямат неговите пари и смятат кражбата за престъпление? На какво си готова, за да падне Борисов от власт? Отговори на този въпрос и може под тъмносинята блузка да лъсне ярко червено бюстие, и извезан с бодлива тел сърп и чук!

Това е един достоен отговор! Браво!

Радан не е виновен. Радан си върши работата за която дооообре му се плаща. Паплач като списващите и драскащите тук са допринесли Радан да се появи. А сега - ще си сърбате попарката. Глупци слепи!

Нора

По-горе пак си пуснала същия текст?! Друго не можеш ли да измислиш или са ти наредили само копи пейст от опорните точки, без право на лична инициатива?

"Фиксирани в оздравяването на Митьо Очите и опитите за преструктуриране на империята на Пеевски, централните български медии удобно игнорираха едно „неудобно“ събитие – учредяването на Българския офис на Световната лига за свобода и демокрация, основана през 1966 година като Световна антикомунистическа лига. Неудобно, защото от една страна то беше свързано с българската тема „табу“ за престъпленията на тоталитарната власт, и от друга – защото зад въпросното събитие бяха застанали фигури, които тези дни фокусират върху себе си цялата неприязън и злъч на регенериращите се за пореден път бивши местни комунисти. Предупреждението на държавният глава Росен Плевнелиев, че „безразличието към истината за комунистическия и за другите тоталитарни режими може да доведе до повторение на историята“, констатацията на външния министър Даниел Митов, че след падането на комунистическите режими „тоталитаризмът и авторитаризмът не са изчезнали от политическата сцена“, както и апелът му „десните хора по света да се обединяват не само по линия на защита на свободата и демокрацията, но и в борбата срещу комунизма, който приема нови форми“, бяха бегло маркирани от няколко интернет-сайта и съвсем естествено потънаха в калния информационен порой. Струваше да чуем и думите на основателя на Българската лига в далечната 1992 г. Филип Димитров. Бившият премиер и сегашен конституционен съдия видя голямото предизвикателство за демокрацията днес в популизма и червено-кафявата опасност и посочи, че тяхната риторика и действия са насочени срещу свободата. „Те с еднаква лекота говорят за национализъм и национализация”, отбеляза Филип Димитров." - "Тлеещият комунизъм и историческите поуки" във Фактор

ъъ

Снимката с голия му задник по биваше.А и недвусмислено подсказваше какъв е Кънев-задник.Един ден плю по Тиквата,после го възхвалява-малко като в детската градина.Белким някой го забележи.

Елена К.

Пърдан НИКОГА НЕ СПОМЕНВА РУСИЯ! За него единствения враг е Бойко - типична шизофрения, както и при Курнелия. Бойко е бесен (както и аз) заради поставените от германския румънец въпроси: 1.Осигуряване обучение на майчин език на РУМЪНСКОТО МАЛЦИНСТВО в България; 2.Изясняване на морската граница между двете страни! Въобще с тази румънска власт нямаме никакви допирни точки. Иначе, Пърдан започна да лъже повече и от БСП, какъв парадокс за младите хора, които му повярваха. В момента Бойко води разговори по няколко икономически направления с руснаците, всичките със "стратегическа мисъл за национален интерес и икономическо развитие" (в противовес на костококите).

Хе?

Какъв е този "Бойко" - това ли - ?? ?

Б.Борисов

Вече много харесвам Путин В.В.!

...

Голям тъпанар е този безродник!

Avatar

Няма ли кой да обясни на Пърдан ГъЗъ, че неговият и на мафията му интерес може да е "национален" само в мокрите му сънища?

Нора

И коя е неговата мафия, че не се сещам нещо? За герберастите знам - те се ползват с голямото благоволение на медиите на Пеевски, а той безспорно принадлежи към онези среди, които владеят държавичката ни и се възползват от установения в нея ред?!

ил

Много добре казано!!!!;

РАДАН КЪНЕВ: "Единството на блока не ми е особено ценно."

Браво

Радан е отговорен политик, за разлика от останалите палячовци.

Пърдан е един некадърен и корумпиран въшльо...

...защото...

Радан: Какъв съм клоун, а? Скоро и на национално турне!

ozzy

Нерде Радан, нерде Тикван ???

цитат на деня

Радан не е виновен. Радан си върши работата за която дооообре му се плаща. Паплач като списващите и драскащите тук са допринесли Радан да се появи. А сега - ще си сърбате попарката. Глупци слепи!

тук пишат само почитатели на Тиквата, кого визираш в словеснатя си дрисня?

Нора

Свършиха ли ти написаните пасквили, та почна да ги повтаряш или просто не внимаваш достатъчно?! Поне промени някоя и друга дума, защото се излагаш бе, трол смотан!

втори цитат /на седмицата/

Нерде Радан, нерде Тикван ??? Един задник ги дели!

Дара

А докато се намери някой да сбъдне детските мечти на Радан и Ицето, ний кво да праим? Пак ли същото? Ужасният Карбовски го каза най-точно - хората на Костов са щастливи когато всичко е черва, лайна и помия, защото така им проповядва Командира! Те нямат сетива и въображение да си представят живот в нормална, спокойна и просперираща държава. Идва им отвътре да са напреки и правят всичко по силите си да пречат. Поклонниците на ДСБ казват, че Костов е велик държавник и спасител на България, но къде са били те между 1997-2001 г. Аз не съм мърдала от България и беше доста трудно. Ние търпяхме и изтърпяхме с надеждата, че доброто идва, че "синята идея" ще победи червената. Грешката ни беше, че вярвахме в "утре", обаче това утре ни го донесоха царя и Първанов. Оказа се, че сме търпели да се накраде Костов и БСП да си стъпи на краката + черешката Симеончо за премиер! В политиката няма светци и спасители, тя е работа за занаятчии, но има твърде много мразещи България и българите, понеже не са се родили шведи или на пъпа на Париж! Майната му на статуквото, да намалим мразещите държавата на държавна заплата, така и личните им НПО–тата ще увиснат във въздуха! Видяхте, че се опитват да ни запалят чергата и по море. След военната промишленост и лекарствата, "Студената война" е бизнес за милиарди! Преди малко по Нова Соломон Паси горещо ни я препоръча! Чуете ли политик да вие като флекс, че Борисов нямал визия, обърнете му гръб! Визията е работа на интелектуалния елит, но голяма част от него ще го намерите да се въргаля в 5-звездните хотели на видни олигарси. На всички ни се живее, но явно на "просветеното малцинство" по-дълго и по-луксозно! А на "атлантиците" - и вечно!

Аз пък

пред интелектуалеца Карбовски предпочитам да поддържам Иван Костов и Радан Кънев. Хайде, бъди така добра, да ми разрешиш поне да имам собствено мнение и да не се съглася с тебе.Поне това ни разрешете вече,моля!

Още един заковаващ коментар! Благодаря!

Nora

Цитат: "Поклонниците на ДСБ казват, че Костов е велик държавник и спасител на България, но къде са били те между 1997-2001 г. Аз не съм мърдала от България и беше доста трудно." А да попитам, между , 1989-1997 вие къде бяхте? Защото аз бях тук и видях раждането на мутрите, преживях МАСОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ, в която ни пропаднаха боновете на всички, и всички не получихме нищо, освен тези които и по онова и по това време са миропомазани да обират плодовете на държава и народ. Помня също как банките се раздадоха само на "наши" хора, изключително от ДС и как тези наши хора обраха парите на народа и фалираха банките! А вие помните ли опашките пред затворените банки и помръкналите лица на хората. Помня как държавата обяви фалит, а по улицата бродеха нейните служители и носеха на гърдите надписи - 8$, 3$, 5$.... Това бяха техните заплати, жалки, но и неизплатени, защото хазната беше изгребана до дъно!И тогава дойде Костов! Мафията го допусна, защото вече трябваше да започнат основни реформи в държавата, а те са трудни и с несигурен край за този, който ги провежда, защото са болезнени за избирателите! Дойде Костов, проведе реформите бързо и не особено болезнено за вас и отвори пътя на свободната инициатива, запълни резерва, продаде а не обяви във фалит най-големите предприятия -длъжници, запази доста работни места за десетки години напред. Но на вас това не ви направи впечатление, вярвам. Вие просто си харесвате мафията и се придържате към опорните й точки?! И смятам, че не сте от средите на мафията, а по-скоро от обслужващия я персонал, щом седите и дращите в този сайт. Но, мило момиче - това, което правите е недостойно! Не може да наричате министър-председателя, който ви възстанови държавата след фалит САМО ЗА ЕДИН МАНДАТ и понесе най-жестокото омаскаряване от медийните бухалки на мафията в продължение на 13 години! Дори да ви плащат за това, вие не може да не си задавате въпроса, защо все пак всемогъщата мафия, която качва и сваля правителствата у нас не иска по-вече никога Костов да управлява държавата? Нали уж той им продал на безценица незнам си какви златни кокошки от социализъма?! Аз ще ви отговоря - защото не иска вие и аз, които не сме от тази мафия да живеем добре, защото не иска ние с вас да развиваме собствен печеливш бизнес, не иска конкуренция, иска всичко да е монопол и то неин, собствен! А вие това ли искате?! Предполагам, че не! Ясно е, че тя не хареса Костов, защото не беше сигурна дали той няма да я удари през пръстите, както удари Мултигруп! Не знам! Но знам, че той не е крадец. Поне нищо не взе за себе си, за разлика от много други, които и днес са във властта, но не им стига акъла да си преброят милионите. Та, в цялата тая история вие къде точно поставяте себе си?

Фен

Браво Радане, ти си интелигентен млад политик и че си честен и неопетнен личи по това,че тъпите ти опоненти нищо смислено не могат да изфабрикуват и пишат само банални фрази до втръсване. Във вас, младите и почтени политици са надеждите на истински демократично настроените българи. На кого да се доверим на хора от ДС ,бивши комунисти или пишман националисти ли?! Спукани плондери са вече хора като Първанов и Румен Петков ,Доган и Местан,Борисов и злобния Цветанов,Миков и Станишев,камо ли Каракачанов и Сидеров.... Успех!

Манчо

Много стар ченгеджийски похват е ,когато няма подготвени написани опорни точки и липсва аргумент да обориш опонента си,то започвай да плюеш по опонента си като му правиш всякакви гнусни характеристики включително на вуйна му,приятелите му и гадните хамериканци. Тук не се коментират думите и тезите,изразени от Радан Кънев,а се обсъжда тероризма и слънчевите изригвания ,предизвикани от злодея от Драгалевци и вездесъщия демон ,в адвокатска тога,Радан Кънев. Елементарно,Уотсън!

Физаряткин

България беше.

Фибата

Манчо, знаеш ли какво е причина и следствие или ти е много сложно извън опорните точки, които си хапнал на закуска?

Утренняя гимнастика

Съветска България беше!

камшика

Всеки фен на ДСБ трябва умело да избягва следното: ДС, бивши комунисти или пишман националисти. Особено темата ДС. За тях тя е като разкован селски нужник, ама не могат да стискат! Спуканите плондери са гадна работа, спуканите предна и задна десни летни гуми през зимата - убиват!

питащ

Може би Радан щеше да е обявил вече война на Раша,и щеше да изпрати двата ни корвета да се бият в руски води? Мисля че някой хора е по добре да не се изказват по някой теми,така или иначе доказаха за две години,че политиката не им е силната страна,но някой ги е направил политици.ДОБРЕ ЧЕ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ТАКИВА КАТО ТОЗИ!

тука е така

Борисов се опитва да се прави на Цар Борис,ама е далеч от него,много!Пропуска че по време на втората световна война половин европа е била срещу Хитлер и да не забравяме САЩ,а ние сега взимаме решения против цяла европа и против САЩ,защото Русия така решила.ОТНОВО НИКАКВА ДАЛНОВИДНОСТ!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.