Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Господството на ГЕРБ и на лидера му Бойко Борисов в българската политика вървят към своя край. ДСБ не смята да търси нови коалиции, а да консолидира недоволните от статуквото в нова сила, която да смени поколенията в политиката у нас и да донесе промяна, която мнозинството от недоволните българи желаят. Това заяви снощи лидерът на ДСБ Радан Кънев на на среща с българи в Брюксел организирана от евродепутата Светослав Малинов.  

"ГЕРБ вече е дълбоко разделена... Партията и ерата на Бойко Борисов вървят към своя край", каза Кънев, позовавайки се на задълбочаващ се според него конфликт между Борисов и номер две в ГЕРБ Цветан Цветанов. 

Жертва на този конфликт според лидера на ДСБ стават автентично реформаторските сили в ГЕРБ, представени от вицепремиера Румяна Бъчварова. Като пример Кънев посочи вътрешната съпротива срещу  предлаганите от нея законопроекти и осакатяващите промени в тях.

"Аз съм убеден, че дуетът там е на доизживяване", каза Кънев за Борисов и Цветанов. "Цветанов без Борисов е политическа нула. Борисов без Цветанов губи половината партия".

Кънев за пореден път обясни защо партията му е излязла в опозиция, позовавайки се на това, че компромисите, които са ѝ предлагали останалите в правосъдните реформи са били неприемливо големи. Лидерът на ДСБ заяви, че у нас се шири политическа корупция и по думите му преговорите между партиите са се изродили в "сговаряне" тези реформи да бъдат изпразнени от най-важното си съдържание. Според Кънев политиката у нас се използва като средство за натрупване на богаства и за осигуряване на прехрана на клиентелата. Той призова за реформи на администрацията и съдебната система по румънски модел.

ДСБ не смята да търси повече коалиции, а да започне работа сред избирателите, за да убеди достатъчно голяма част от тях, че промяната, от която България се нуждае, е невъзможна, каза Кънев. По-нататъшни компромиси с играчи като Георги Първанов или Ахмед Доган според него са "отказ от промяна". Енергия за нея България би имала още не повече от 15 години поради прогресивно застаряващото население и емиграцията на младите и квалифицирани българи, които магат да са социалната база за нужните реформи, посочи Кънев.

Според него предсрочни парламентарни избори са възможни още догодина. ДСБ ще изчака евентуалното вето на президента Росен Плевнелиев върху новоприетия избирателен закон. Кънев не изключи, ако ветото не мине през парламента, ДСБ да го атакува пред Конституционния съд заедно с ДПС.

ДСБ е готова да продължи сътрудничеството си със сегашните членове на Реформаторския блок, но той повече няма да се яви на избори в досегашния формат, добави Кънев. Той изрази разочарование от ръководството на "България на гражданите" в лицето на Меглена Кунева и на Даниел Вълчев, но заяви, че с по-голямата част от хората в тази партия ДСБ може да продължи да работи. Подобно, Кънев коментира, че евентуален разлом в ГЕРБ не означава непременно тази партия да изчезне, а да се реформира.

Кънев каза, че се старае да е сдържан в оценките си за новооснованата паритя ДОСТ на бившия лидер на ДПС Лютфи Местан, тъй като тя е още в началото на съществуването си. Той обаче подчерта близките отношения с управляващите в Турция, които ДОСТ демонстрира. 

"В близките десет години Местан ще е по-силният политически играч и по-опасният, защото е свързан с Турция",  каза Кънев, съпоставяйки ДОСТ с ДПС.

Той не изключи Местан да се кандидатира за президент, за да провокира отрицателни реакции в българското общество, а след това да ги използва като аргумент да консолидира своя електорат. 

Коментирайки опита на шоумена Слави Трифонов да влезе в политиката със своята инициатива за референдум, Кънев каза: "Ако някой влиза в политиката, трябва да бъде подтикван да го направи докрай и да се раздели с перверзната (двойна) роля на шоумен и на политик".

Той се солидаризира с Борисов, че ако иска да бъде политик, Трифонов не може да продължава да се възползва от трите часа телевизионно време всяка делнична вечер, които има сега.

Той предрече успех на Трифонов, позовавайки се на продължаващия апетит за антисистемен популизъм сред българската публика.

"Това ще се случи и ще е неприятно успешно не като (Николай) Бареков, а в по-голям мащаб", каза Кънев. 

Кънев подкрепи част промените, които Трифонов предлага за всенародно допитване  (намаляване на броя на депутатите), за други каза, че вече са безпредметни, тъй като има решение на парламента за тях (електронното гласуване), за трети изказа резерви (мажоритарна избирателна система), а на четвърти се противопостави (задължителното гласуване и директорите на областните дирекции на МВР и полицейските началници  да се избират мажоритарно в два тура).

Според него да намали броя на народните представители може амо Велико народно събрание, но дори това да се случи, това не е гаранция за техните качества. По думите му мажоритарната избирателна система би облагодетелствала големите партии, най-вече ГЕРБ и ДПС, както и би поощрила контролирания и купения вот. Тя би насочила последния от кметовете към полицейските началници, ако те станат избираеми, каза още Кънев.

 

Ключови думи

Коментари

шмуел

Аватарке -айде стартирай лайномета де

bambam

Днес явно е на инструктаж. Обмислят нова стратегия и нови компромати.

Гоце Доганов Будов

"Особености на българския политически модел – корупция, алчност и народ, който се доверява на мюрета-У нас законите, реформите и всичко въобще се прави на парче и за да се усвоят някакви пари, и в частен интерес. Общественият интерес няма никакъв шанс, ако срещу него има сериозен икономически и/или политически интерес от силните на деня. А те са силни, защото са част от схемата „ПАРИ-ВЛАСТ-ПАРИ“ , и поради слабостта и глупостта на гражданите, калпавата съдебна система, продажната журналистика и интелигенцията от опортюнисти и конформисти.....От началото на прехода до днес много не се е променило. ГЕРБ и управляващата сбирщина ОЧЕВАДНО не искат и не могат да променят нещо и имитират дейност и реформи . Те не искат и/или не могат да направят дори един свестен избирателен кодекс и да оправят бъркотията в здравеопазването, а какво остава да се справят с полицията, прокуратурата и съда. Няма начин да няма начин, но нямат интерес. Вместо това си подсигуряват медиите и клакьори и си играят на „тука има тука нема“.... В момента реална заплаха за олигархията няма освен вътрешните разправии за плячката, собствената им глупост и алчност… Димитър Димитров Източник:Интернет

Така е.Малко хора го осъзнават но така.Бизнеса ние е през бюджета което го лишава от развитие. Хората имат нужда от справедливост но в съд Система няма как да стане. Жърналистите са се превърнали в пропагандатори.

Мамино златно Гаргамелче, откога ги мечтаете тези работи и колко пъти го режете, а то все късо :)

Последователите на Слави и Боко са от най-тъпата част на обществото и не е ясно как ще се разцепят, ако трябва да се цепят - другото си е сделка между Цвъцо и Слави, тоест пари и постове...!

Феновете на споменатите са едни и същи. Това е добре. взаимно ще се отслабят-като турските партии!

Николов

Прогнозата за разпада на ГЕРБ отговаря на действителността. Напред Радане, ръфай без жал от ошишкавялото туловище на тая партия , докато заприлича на кравичката на Боне Крайненеца- Сивушка.

Давай Радане

Кое не е вярно от казаното!

анонимен

ГЕРБ и комунистите само говорят за реформи,но нищо добро не очаквам.

Миков

Слави - президент, Гъмзата - вице! Почнахме ви, Боко!

Petyo9

А след тях президентска двойка - Азис и вице Сашка Васева.

Кабакчиев

Аз съм отявлен противник на ГЕРБ - и точно затова ще кажа, че трябва да си абсолютен циркаджия, за да обдумваш от позициите на партия с 60 000 гласа друга партия, която има 1 0070 000 хиляди гласа! Което е ОСЕМНАДЕСЕТ ПЪТИ повече! Докога политциркаджии ще бъдат вземани насереизно?

Kovatz

Знаем те, ти си противник на всички!

Аз пък се преместих да живея в провинцията и трябва да Ви кажа, че тези 1 мил. практически не са никакви. Питат комшиите си за кой да гласуват. Или в кръчмата. Има дори такива, които гласуват за този, който ще спечели, защото им е гадно да се чувстват прецакани. А така някак си се чувстват победители. Иначе обсъждането е задължително, не е задължително да е публично. Когато се усетят, че ГЕРБ тръгват надолу, гласоподавателите им ще избягат от тах с турбореактивна скорост.

На парламентарните избори през 2009 ГЕРБ е имал 1 678 583 гласа. Спихнал се е почти на половина!

Червен дядо Кабак

Ти си отявлен дърт комунист и ако се помолиш на наследниците на БКП-ГЕРБ,ще те прислонят и тебе в техните комунистически редици!Пробвай,старче!

Кабакчиев - корекция

Числото, показващо по-долу гласовете на ГЕРБ, да се чете един милион и седемдесет хиляди - осемнадесет пъти повече от тези на драгалевския файтон. Казвам го със съжаление.

Червен дядо Кабак

Дядка,днешния ти сутрешен чай е ферментирал,май!

Трета протестна акция срещу поскъпването на билета за градския транспорт в София ще се проведе в сряда. Столичният общински съвет реши билетът за еднократно пътуване да поскъпне от 1 на 1,60 лева. От "Движение Обществен натиск" продължават кампанията за гражданско неподчинение с акцията "На абордаж". Гражданите се събират тази вечер от 18:30 ч. на Попа. Доброволци ще раздават на всеки пътник неограничен брой билети за безплатно пътуване с лика на кмета на София Йорданка Фандъкова. От движението ще внесат искане до областния управител за спиране на изпълнението на решението на Общинския съвет за поскъпване на билетите.

висок

Това отвратително костозомби няма ли да се скрие. Стига е замърсявало ефира и медиите!

Изглежда не си достатъчно висок,за да видиш какво става на повърхноста.Личните нападки го показват,ако ти кажа Гербофродит ще се убидиш нали?

Висок и тъп,като Цветан Цветанович!

Сия

Подкрепям позициите на Радан Кънев и се надявам работата сред избирателите да има успех. Електоратът на псевдодясната ГЕРБ не е десен, обективно ориентираните към дясното са предимно в чужбина и няма да му е лесно. Все пак около популисткия и подплатен с олигархични домогвания референдум на Слави ще има такива възможности.

гарга рошава

Кънев, ера ли ти се видя, мойто момче. А няма още 10 години. Запиши се на йога. Там отварят и затварят чакри и може да ти помогнат да преодолееш "пропастта Борисов", в която ти хипнотизирано вече се вглеждаш. Шансът ти е, че тя още не се е загледала в теб! Нямаш много време!

отстрел на гарги

Гарго,снесе запъртък този път!Вземи се вчеши с гербавото чесало и пробвай пак!

факт

На парламентарните избори през 2009 ГЕРБ е имал 1 678 583 гласа. Спихнал се е почти на половина!

Petyo9

Гласоподаватели на ГЕРБ са (бяха) хора с десни убеждения. С течение на времето все повече хора сме тези които се убеждаваме, че ГЕРБ е по-скоро популистка отколкото дясна партия. Част от това спихване се дължи на това. Второ - от доста време насам ГЕРБ приемат важни закони и промени в конфликт с мнението на партньорите си в коалицията и в колаборация с ДПС и БСП. Закона за НСО, например, закона за обществените поръчки (ЗОП), новата КЗК, омбудсМАЯ, управителя и подуправителите на БНБ и др. А с това, че плюха на подписите си под "историческият компромис", опраскаха съдебната реформа и се присъединиха към мафията, ГЕРБ обърна и доста твърди свои привърженици срещу себе си. Останаха само тотално зомбираните и видиотени ортодокси и тези които са там заради "гювеча".

факти

Със сестринската им сбирщина НДСВ беше така!Сега останаха сал Лидия Шулева и Владимира Каролина!

Кабакчиев

Един форумист по-долу много точно е описал Бг-действителността и част от типичните характеристики на Бг-популацията: "Аз пък се преместих да живея в провинцията и трябва да Ви кажа, че тези 1 мил. практически не са никакви. Питат комшиите си за кой да гласуват. Или в кръчмата. Има дори такива, които гласуват за този, който ще спечели, защото им е гадно да се чувстват прецакани." Напълно съм съгласен с това, но ще добавя, че положението в София не е много по-различно. Простащината и безхаберието са повсеместни. Отделен е въпросът, че гласуващите нямат и избор: самите партии са от просташки по-просташки и от безхаберни по-безхаберни, също като повечето от популацията. И как с повсеместна простащина и безхаберие на избиратели и на избирани да се очаква подобрение? НИКАК! Оттук, какво да се очаква? Следното: дори и просташката партия ГЕРБ да загуби влияние, ще се появи друга просташка, която да я замести! Някой ще ме попита: "И тогава изходът?" Отдавна съм го обяснил: Терминал 2. Или Терминал 1, за още по-изгодно. От тая кочина държава няма да стане поне още 100-200 години!

Аватарльо, къде си?

А къде е Аватарльо? Жалко ще е, ако Цвъцо е решил да постъпи с него както Волэн, който си изгони журналистите...

А за какво ти е този психопат. Виж колко по-симпатичен е форумът без кретеноидните му напъни.

"Мавърът е свършил своето дело, Мавърът следва да се оттегли" (Отело). Борисов свърши черната работа. Никога до сега България не е била в толкова жалко състояние. Във всички области без изключение. Заслуга за това имат кабинетите Бирисов-1 и Борисов-2. Персоналната отговорност на самият Борисов не се поставя под съмнение от никого. Нещо повече, някои показни акции срещу корупцията във най-висшите ешелони на властта без реални последствия за мошениците, бяха извършени след натиск от чужбина а не като реална борба против корупцията. България вече агонизира. Протурски настроеният кърджалия Б.Б. подготви почвата за най-голямото безумие в най-новата ни история. България вече практически е във всичко зависима от Турция. Реално в България съществуват и участват във управлението етнически партии които открито афишират своята протурска ориентация и демонстративно провеждат протурска и ислямистка политика. Нещо повече, те вече се целят в президентската институция която отговаря за външната политика на страната. Липсата на каквито и да е дългосрочни държавни политики целящи икономическото, финансовото и военно възстановяване на страната събориха и малкото останало. България вече е обезлюдена и оставена на милостта на циганските банди върлуващи необезпокоявано по цялата и територия. Радан е прав само в едно, Борисов и ГЕРБ тези съвременни кърджалии си отиват, но тяхното место ще бъде заето от противоконституционните турски партии а не от ДСБ. ДСБ там може да е само втора че и трета цигулка създаваща фон за някакво мистично българско участие в управлението.

дебелян пеевский

Ех, къде беха ДСБ-арите през 1997-8а да ги кажат тия работи на Ваню Костов...

Коя година се създава ДСБ,дебел?

Не-да

Първокласен селски интригант във второстепенна роля в третокласен хорър. Похабява се голям талант! Време е да учредим "интригант на годината". На мястото на "банкер на годината" е удобно, нали? ДСБ няма да има конкуренция за приза, а и така ще ни напомня за себе си!

От тук до селото ти ще ти разказва книги на няколко езици.Бъркаш го с Боко, Гоце, Миков Станишеф , шефа им от с.Дръндар и 90 % други тъпанари.

Раданчови вълнения .Отново полюции нямащи нищо общо с реалността .Но стига за надъхване на костоваците и тяхните верни другари от БКП

Тук някой е написал, че последователите на Слави и Боко са от най-тъпата част. И как така стана, че между най-тъпите се навря Радан? Просто не ми се мисли как ще излезе от тази доста приклещена ситуация?

дебелян пеевский

Общо взето, писанията на Кънев оставят тягостно впечатление. Извън констатациите на очевидните негативни процеси в България, които не са нито тайна, нито новост за някого, качеството на "анализите" е плачевно. Съмнително е, например, че Слави Трифонов ще има по-голям успех от Бареков без партиен апарат зад него, а не е ясно кой ще му го направи. Както демонстрира Бареков, това не е като онова и не става за година или две. Не знам и защо Кънев си мисли, че Местан ще се кандидатира за президент. Лютвито далеч не е толкова глупав и не е бил досега кандидат за представителен пост без власт. По нищо не си личи, че тепърва ще прави такива глупости. Приказките за разлом в Герб са без реално основание, освен някакви мъгляви предположения. Апаратчиците от Герб без Боце са като нулите в големите числа - без единицата отпред нямат голяма стойност, а не виждам кой може да играе лидер в гербавия апарат без Рапона. Ако с такива приказки ДСБ ще събират мнозинство при целия багаж от негативи, които имат от участието им в последното управление, немат много бъдеще.

В Фактор: Лютви Местан ще се кандидатира за президент

Къде е царската партия за която гласувахте през 2001 и 2005? Къде яневата, дудуковата

Avatar

А вий де сте? Има ли субект "ДСБ" влязъл в НС или сте скрити в някаква коалиция РъБ, в която имате нулево влияние? Къде били НДСВ... А къде са ДСБ?

Хайде да сравняваме

Освен настоящия водач Михаил Миков и прекия му конкурент Корнелия Нинова в сблъсъка на "червените титани" ще се включат със сигурност още депутатите Красимир Янков, Валери Жаблянов и Кирил Добрев, а също и досегашният пловдивски лидер Георги Гергов.

Фроит

ПЪРДАН + СЛАВИ = МУТРА-ПЕДЕРАСТ. Това е световен принос на костококите за създаване на хуманоид от човещината на българина!

Простако

Зигмунд ФройД!

Фибата

Сия, електоратът на никоя партия не е десен. Да си десен е почти толкова трудно, колкото да си жив. Въртим се между леви, либерали и центристи. Преди беше опорна точна, но вече изгни, че навън били дясно ориентирани, умни, елит. Навън са "гепинг" ориентирани. Митът за 2 милиона българи в чужбина се поддържа от хора, които имат големи интереси в сивия и черния сектор. За тези, които не плащат данъци, е голямо удобство да се твърди, че са в чужбина! Ако България затвори границите си за седмица и се преброим, всичко ще излезе наяве. Въпросът е какво ще стане после!

шнола

Най-сетне един интелигентен и също така написан текст. Ако е нейното / на ФИБАТА/ ОПРЕДЕЛЕНИЕ ""ГЕПИНГ"-ОРИЕНТИРАНИ/но по-опасен /и безнадежден/ е същият на Бг-територията,който е най-лесният: ни видях, не чух, не разбрах. Слава Богу, че оттук нататък няма да се строи нито соц, нито кап.Най-много някой ден да падне от небето...комунизъм. Ама, слава Богу, надали.

Това е положението...а у нас

За година антикорупционните прокурори в Румъния са върнали 2,9 млрд. евро

mardafi

Радан отново наби един чеп в анала на Боко

Гласоподаватели на ГЕРБ са (бяха) хора с десни убеждения. С течение на времето все повече хора сме тези които се убеждаваме, че ГЕРБ е по-скоро популистка отколкото дясна партия. Част от това спихване се дължи на това. Второ - от доста време насам ГЕРБ приемат важни закони и промени в конфликт с мнението на партньорите си в коалицията и в колаборация с ДПС и БСП. Закона за НСО, например, закона за обществените поръчки (ЗОП), новата КЗК, омбудсМАЯ, управителя и подуправителите на БНБ и др. А с това, че плюха на подписите си под "историческият компромис", опраскаха съдебната реформа и се присъединиха към мафията, ГЕРБ обърна и доста твърди свои привърженици срещу себе си. Останаха само тотално зомбираните и видиотени ортодокси и тези които са там заради "гювеча". ============================================================================= ПП А, забравих да добавя - те (ГЕРБ) изнервени от разпада си започнаха вече да правят резки, конвулсивни движения, движения на давещият се, на агонизиращият. С последните промени по ИК и КСО продължават самоубийственият си рейд.

Леле това ли са ви опорните точки от далече си личи костовапкия заряд и плам .

спихната от смях

Не знаех, че ГЕРБ са имали "твърди свои привърженици", в смисъл на "чисти". Това бяха разочаровани, погнусени, отхвърлени, вкл. от яслата на приватизацията, хора - бивши, пък станали антикомунисти, СДС-ари - реститути и мераклии за власт и облаги и, накрая, никому неизвестни от майната си по цялата бг-територия, комплексари без самочувствия и такива със свръхтакова, жадни да се покажат на светло. И се хвърлиха да клякат, да стават, да пълзят и ръкопляскат...А, имаше и пеещи, главно "Цъфнал ГЕРБ". Някои успяха да станат дори милионери. Ама от това, както прецизно е казал разбиращият тук, държава няма, няма и да има.Времето тече, мангизите-свършват.И? Ко праим?

Това за Румъния е от шарената торба с лъжи. А има и друго. Да не би там да е: НИЕ им разрешаваме да крадат, НИЕ после ги съдим и НИЕ накрая прибираме парите. Ако са отчетени 2,9 милиарда евро, сигурно са за над 5! И по социалистическо в Румъния митничарите предупреждаваха да си пазим чантите!

Реално излезли от мафията и влезли в държавата!

Антикорупционните прокурори в Румъния са успели да възстановят през 2015 година рекордните 2.9 милиарда евро от дела за щети от корупция, съобщава румънският вестник "Либертатя", цитиран от БТА.

Фибата

Само след 10 години в България ще живеят над 10 милиона и от такива като Кабакчиев зависи какви ще са те! Нали си знаем, че празно няма! Само един популярен некадърник, безхаберник и 100-процентов простак избра да емигрира. По-точно "емигрираха" го - Мишо Шамара. 2 милиона били навън, 130 000 гласуват. Това са 6-7%. Къде са останалите 92-93%. Толкова са успели и преуспели, че не искат и да се обаждат? Нещо не ми се верва!

Кабакчиев

От мен да зависи какви ще са 10 милиона българи след 10 години??? Аууу, такъв капацитет не съм си се представял и в най-смелите си мечти. А иначе то е ясно какви са българЕте и какви ще бъдат. Същите, каквите бяха преди 10. И преди 20. Аз ги помня отпреди 50. Лошото е, че около десети се заблуждавах, че са по-различни - щото дотогава, нали, са били потиснати. За съжаление се оказа друго. Потиснати или непотиснати, същите са си - и същите ще си бъдат.

Югозомби

ДСБ и нова сила... В това е и един от основните проблеми на Радан Кънев. Нито партията му е нова, нито самият той е ново лице в политиката.

Докато пишеш следиш ли си мисълта?

Дежаву

То и Станишев ги говореше тези приказки преди 2-3 години. После бега в Брюксел.

В България има две истински партии - ГЕРБ и БСП. Ако някой иска да се занимава със сериозна политика трябва да го прави отвътре. Дори и не всичко да те кефи, трябва да се бориш за промяна като вътрешен фактор. Както го правят не малко хора в ГЕРБ - Томислав Дончев, Бъчварова, Методи Андреев, Андрей Ковачев...

Мхм

Само дето и двете дадоха фира нещо в последно време.

Petyo9

Мен ако питаш - най-добре си е да върнем чл.1 в КРБ. Една партия, един народ, една държава - ГЕРБ. И да възстановим концлагерите - който не вярва (или не вярва достатъчно искрено) в ГЕРБ - в Белене!

герб>БКП

В България има две крила на Партията/БКП/-ГЕРБ и БСП!От едно котило и от една порода са комунистическите наследници-хищници!Освен да плячкосват/преди мандри,сега банки!/,друго не могат тези алчни другари!Затова-на ченгела,ръждивия...

Анонимен костокок, 5/4/2016, 11:14:34 AM - "Къде е царската партия..." *** А вий 'де сте? Има ли субект "ДСБ" влязъл в НС или сте скрити в някаква коалиция РъБ, в която имате нулево влияние? Къде били НДСВ... А къде са ДСБ?

ДСБ те обладават и в момента!Не усещаш ли?Дъртите ти,@н@лни сензори не усещат ли тл@съците?Ама,знаеш ли?!Мисля,че така ти е хубаво и приятно!

Нора

Скрити сме в коалицията, щото Цветанов ни е ударил око на гласовете и- да не стане като през 2013, дето на изкараха, че сме събрали по-малко от Меглена, която пък беше събрала ПЕТ пъти по-малко гласове, от себе си - на предишните избори за президент!Странни неща стават нашата Родина и тя за това страда!

Радев

Единственият шанс на Кънев е остра, безмилостна опозиция на Кратуната. Само така може да се консолидира сериозен негативен вот на предстоящите предсрочни избори, които неминуемо ще настъпят до края на годината. Преди 3 години много хора подкрепиха БСП именно заради това, че се обявиха срещу Тиквоча и взеха поне 300 000 гласа от хора, които никога дотогава не бяха гласували за тях. Друг е въпроса, че тъпанарите се насраха впоследствие с назначението на Пеевски и пропиляха това доверие. Кънев има всички шансове да успее, тъй като показва принципност и буди доверие у не малко хора. Неслучайно повтарям името на Кънев - не ДСБ, не РБ, а Кънев.

Avatar

Туй що ми се струва, че го плещехте и 2013-та, кога останахте извън НС и "честно и почтено" предадохте властта на БСП и ДПС, което винаги е било предназначението на малкото БКП - ДСБ?

Avatar

Туй що ми се струва, Радев, че го плещехте и 2013-та, кога останахте извън НС и "честно и почтено" предадохте властта на БСП и ДПС, което винаги е било предназначението на малкото БКП - ДСБ?

Petyo9

Ти закъсня, ужасно закъсняяааа...

Дъ ге

А,не ти ли се струва,че ти липсва военната,комунистическа фуражка?А,зелените миризливи чорЕпи?А,безгрижния комунистически,лентяйски живот?Вече трябва да работиш,чичка,а не да плюнчиш по демокрацията ката ден,като червена плюеща кобра!Запрятай ръкавите на рубашката и бачкай,а не нон-стоп да драскаш по форумите!Но,като се замисля...комунист и работа е нонсенс!Тъй че,пиши си,пиши си...От комунист графоман става,но за работа не го търси!

Нора

Останахме извън НС, защото Цветановите хора ни броиха гласовете! И ти го знаеш много добре, дей гиди Аватаре!И се надяваш, че ще е вечно, но не! Скоро ще свърши, както си му е реда!

Средната цена на уралския нефт в април 2016 е в размер на 39.63 долара за барел, 3.1 долара повече в сравнение с март (36.53 долара за барел), но 1.49 пъти по-малка, отколкото през април миналата година (59,16 за барел). Това се посочва в Съобщение на Министерството на финансите . Средната цена на уралския нефт през периода януари-април 2016 е в размер на 33.93 долара за барел. През 2015 г. средната цена на Urals през януари-април възлиза на 54.30 долара за барел. ТАСС

Импала

Всеки нов политически проект събира най-много гласове при основаването си. Следва бърз спад от най-малко 30%, което е съвсем нормално, защото на първите избори обират и протестния вот. После стават част от статуквото. ------Други проекти пък разчитат изцяло на протестния вот - те са еднодневки. ------ Стар политически проект, загубил електората си да се възроди - това в България няма как да се случи. Българина загуби ли доверие е завинаги. Желая му успех на Радан, но не е той човека, нито ДСБ е ядрото около което може да се формира нещо сериозно. Даже правят услуга на ГЕРБ. Втвърдяват електората им, мотивират активистите им, заемат нишата за реална алтернатива и т.н.

Гепард

"...Втвърдяват електората им..."Електорат!!!Администрация и мангали!Те,нямат нужда от "втвърдяване"!Те,имат нужда от паралянги и Цветанът им ги осигурява по негов си,милиционерски начин!Борисов,може да не иска така,но какво да прави!Цъфтан е вече боса на гербъвата сбирщина!Което е добра новина за българската демокрация!

Голяма работа е Радан, ръфа пинчерко задната лапа на българско овчарско куче и аха да го катурне! Малинов МУ организира среща. Желев ГО преразказва. Клуб З ГО отразява, а по същество обичайната злоба и жлъч на Ади!

Радев

Аватарке, спиш! Днес нещо късно те активираха.

аватароеб

Фатмака Стоянов,драска отдавна тука и му свършиха словата!Старшина е все пак!Сега копи-пейства с размаха на рошава гарга!Не само!Фауната се допълва от сръндаци-импали и зомбирани югоглигани!Резултатът от къчовете на тейзи добитАци,обаче,е нулев за стадника им Цъфтан.Лошо.

Форца Радане!Само небе не могат да сплашат и купят!

ЕН

Чета изказването на Кънев и после коментарите под него и не мога да схвана , за кого говорят? Това ГЕРБ била загивала, Борисов си отивал, Цветанов и Борисов били в конфликт....Това са пълни глупости. Колкото по- силни стават гербаджийте , толкова повече говорят обратното. Щом като сме смутени от това отрицание, толкова по- убедени ставаме , че нещата за ДСБ вървят на зле. Лоши манипулатори сте , аркадаш, пропагандата ви куца , не се хабете.....

Дъ ге

Байо,наблегни на екендийската пърцуца!Там ти е силата!Не мъчи снагата си,с други салтанати!Няма смисъл!Сграбчвай павура и бруса от сланина,кръстосай нозе край масата-паралия и ся отдай на гуляй!Остави по-начетените от теб да хортуват тъдява!Нъл тъй,бачовата!

Най-добре е Боко и Цвък да си приберат в джоба платените тролчета-само ги излагат.

Развеселен

който копае гроб другиму, сам пада в него

До дежурния драскач - на смяна.

И да останат само платените тролчета на Радан Кънев, дето са с чисти помисли , като сълза.

Avatar

Кой плаща воаяжите на Пърдан зад граница? И зашо еврейският запъртък не се среща с други европейски политици, каквато е практиката при посещения в други страни, особено в европейската столица Брюксел, а си прави ешмедемета с пройдохите, събрани по кръчмите от трътлестия некадърник Малинов? Сега не сме в предизборна кампания, подобни срещи са не просто необичайни, те са напълно безсмислени. Отговорът защо се случва този абсурд е прост и еднозначен - НИКОЙ европейски политик не желае да има нищо общо с ДСБ и Пърдан. Но иначе пропагандата им твърди как ни били водели към Европата. Бе няма по-смешни, продажни, подмолни и корумпирани индивиди от Пърдан и съратниците му от сектата на драгалевския мошеник!

Стояне Пърдане,

кой плаща охраната на масажора на Живков бе, червен цървул? Кой иска да национализира парите на хората бе, червен цървул?Кой опраска съдебната реформа бе зелен чорап?

Стоеница

Въх,Стоене!Как ся "раниш с тъйзи уста?

Роси

Както обикновено, коментарът тече по аватарско-кабакчийски безмислено... А Радан казва нещо много важно, което си е обективна реалност и не бива на това да се отговаря с "а вие защо биете негрите". Факт е, че намаляват избирателите на ГЕРБ, както и броят на депутатите им, което налага коалиционно управление. Като добавим към желанието на ГЕРБ за "стабилност" необходимостта да се коалират със странни политически субекти с мераци да управляват кво да е, получава се тъжна ситуация. Ние наистина не живеем добре, държавата функционира тъпо, администрацията се раздува непрекъснато поради необходимостта да напъхаш на работа всичко, което не става за нищо... Е каква е перспективата, питам аз, без изобщо да коментирам конкретни партии... Славчовци, миски и мискини всякакви?!? Ами да ви е сладко!

Avatar

Демек, пърдан от едната загриженост за България ги плещи тия тъпотии? Разбрах, чак сега! Ще ни кажеш ли, извън традиционната ви загриженост за добруването на ГЕРБ, как стоят нещата с избирателите на ДСБ? И защо лидерчето ви не се занимава със своите изчезващи избиратели, които са под критичния минимум за влизане в следващ парламент, а се е закахърил за ГЕРБ, които са най-голямата партия в България? И ако на ГЕРБ се налага да влиза в коалиции, но въпреки това е доминираща партия, то какви коалиции ще правите вие, като сте 5 човека и ще сте тотални пионки в ръцете на БСП, ДПС и съдружие, ако допуснем сбъдване на пърданчувите мечти ГЕРБ да се откаже от властта по някаква причина? Е на тия въпроси ми отговори.

Кабакчиев

Роси, когато някой определя нещо или някого за "безмислено", посочва в какво се състои "безмислеността". Елементарно изискване за всеки що-годе образован индивид. А обратното поведение е израз на малоумие.

съмняващ се

Кой плаща на ДСБ масрафа?- по бизнесмените ще ги познаете. Що ми се чини че една силна икономическа групировка , превзела Северна България и и нейните пристанища и летища твърдо стои зад другарите от ДСБ.Като гледам кого предлагаха на местните избори за кметове в големите градове......

не се съмнявай!

Виж,човече,всеки може с гербав инструментариум!На зла круша-зъл прът!

Нора

Например?! Че не се сещам за нито един едър бизнесмен, дето да симпатизира на ДСБ!

xyz

Проблемът на нискоинтелигентния охранител е, че вече няма с кого да управлява. Kуневица и Лукарски и т. нар. патриоти ще продължат да му лижат задника, но зад тях никой няма да застане. Остават като възможност коалициите с БСП и ДПС, само че такова животно трудно ще просъществува по нашите ширини. Така че, Радан си е много прав, макар че в момента малко хора могат да прозрат залеза на тиквата.

Abagar

Otkade mijavata partia DeSe-Be imat tolkova pari?Po abreviaturata shte gi poznaete!

двете нули

"Цветанов без Борисов е политическа нула. Борисов без Цветанов губи половината партия".Браво Радане, точно между очите на Аватарския Пърдан.

Avatar

Демек, Роске, пърдан от едната загриженост за България ги плещи тия тъпотии? Разбрах, чак сега! Ще ни кажеш ли, извън традиционната ви загриженост за добруването на ГЕРБ, как стоят нещата с избирателите на ДСБ? И защо лидерчето ви не се занимава със своите изчезващи избиратели, които са под критичния минимум за влизане в следващ парламент, а се е закахърил за ГЕРБ, които са най-голямата партия в България? И ако на ГЕРБ се налага да влиза в коалиции, но въпреки това е доминираща партия, то какви коалиции ще правите вие, като сте 5 човека и ще сте тотални пионки в ръцете на БСП, ДПС и съдружие, ако допуснем сбъдване на пърданчувите мечти ГЕРБ да се откаже от властта по някаква причина? Е на тия въпроси ми отговори.

сбруя

Тъп и ограничен си!Трудно ще разбереш!Стой си в Чехия и не се кахъри за ГЕРБ!Всеки пътник си има крайна спирка!

Avatar

За цялата си "политическа кариера" Пърдан не се е срещнал с НИТО ЕДИН!!! - повтарям - С НИТО ЕДИН европейски политик! Дори Сидеров може да се похвали с повече международни срещи, пък били те и в Куба... А Пърдан бил "еврипеец", дъ ге... Ха-ха-ха-ха... От драгалевската европа - клон на Евророма...

Дъ ге

Убаво си ги навъргалял,за сетен път!,мозъчните си изпражнения!То,чиляк,не може разбра,га говориш с подносната кухина и коги с подтазовата такава!Странна колаборация от звуци се получава при тебе,байно!Устата ти бълва пръцкащи газове и последващи чревни екскременти,а лоното ти,на което названието е г@з-задни,задкулисни,миризливи слова!Зинал си тъдява,като изподлял свищовски змей и сипеш,та чак търкаляш,възголеми топчета изсъхнали мърсоли,изчовъркани от гербъвите ноздри на запушения ти от злоба нос!Като торен бръмбар,се опитваш да изтикаш гербавото топче до целта!Жално ми става,като гльодам сизифовите ти мъки!Но,по-добре така,отколкото да се предадеш на танталовите такива!Ти,явно,си хедонистичен гербав мазохист!Продължавай така,палячо!Весело и тъжно е с ГЕРБ!Нека така да бИде и с изявите на техните преторианци!Нека.

Албена Йовкова

Форца Радане! Това е! Изплюха камъчето! И сега се налага да се върнем в 1992 г. и после в 1994, но не у нас, а в Италия. Сигурна бях, че ДСБ ще се опитат да направят това, което направи Берлускони. С Радан са еднакви на ръст. Останалото ще се нагоди, а и кукловодите са си по местата! 70-80% от полулистката партия "Форца Италия" са от разпадналата се социалистическа партия на Бетино Кракси, който имаше забрана да влиза в Италия заради корупция и злоупотреби! Колко семпло! Отивам за едно хубаво капучино.

Форца означава И "давай" и вече е световен призив /оособенно в фУТБОЛА!

Нора

Ще има "ФОРЦА" срещу ГЕРБ, това е сигурно! Ще трябва да се обединим всички засегнати от мутренското управление леви и десни, както предлага и Татяна Дончева.Трябва да направим нещо за децата си, за да се върнат при нас!Дължим им го!

Ортодоксален гербер

Всички ще ви пребия с бухалката ве! Нашето време не е свършило - ще продължаваме да бием, шибаме и секвестираме. Мрете демократични лайнари финансирани от НПО-та и Сорос!!!

Роси

Аватарски, аватарски, точно за това писах. Ама много си... тъп ли да кажа, ограничен ли, та не допускаш някой да го е грижа за бъдещето?!? Да ти кажа, не е важно ДСБ ли, БСД ли, ама ако няма представителство на реалните интелигентни, образовани, работещи и успяващи с усилията си хора в парламента, все по-често ще се стига до безумията на Горанов да прибира чужди пари и да демотивира всеки, който иска САМ да се подрежда живота, за да може само да се изхранва безмислена администрация и да се плащат пенсии на всички почти по равно, ама на някои много по-равно... Ама какво ли се мъча да обяснявам, факт е, че ГЕРБ поради всеядността си да прибере цялата пяна в батальона никога няма да направи нищо смислено, освен да си изхранва електората с нашите пари...

Abagar

Ako ima etalon za tapota tova si ti, Rose!

ждроп

++++++++++++++++++...Само плюсове,Роси!П.П.Не се занимавай с др.Стоян Стоянов-Avatar!Той е много,много ограничен бивш военен!Със зъл и злобен човек,избягвай диалог!Само така ще му помогнеш...логистично!

Браво, Роси!

Кратко, ясно и разбрано - за интелигентите хора, проследили и следящи процесите. Не ми се губи време, във връзка с Горанов и мерака му, споменат тук, да напомня предшественика му Дянков, който ограби най-нагло народа, като "отнесе" незнайно къде милиард и половина от СОБСТВЕНИТЕ пари на хората - здравните им вноски. И да беше само това! Пред тия някогашните Маови хунвейбини са кротки дечица от детска градина с лаленца.

Заглавие

Конкуренция Борисов-Цветанов в ГЕРБ Анализатори посочват повсеместно "сдвояване": два РБ, две ДПС, две левици, два протестно-популистки проекта за референдум, две политически линии в ГЕРБ

Нееднократните признаци на вътрешно разминаване в ГЕРБ между изпълнителна и законодателна власт, между правителство и парламентарна група, между Борисов и Цветанов Цветанов, получиха ново развитие. И ако личната амбиция на шефа на ПГ на ГЕРБ доскоро беше да установи контрол върху МВР, сега тя изглежда нараснала. Отговор на тези апетити е фразата на Борисов, че "само ГЕРБ може да свали ГЕРБ“, т.е. че така се произвеждат скандали, които разклащат управлението.

Нора

Ама моля ви се! Вие да не би да бъркате годината - сега сме 2016та, не сме по времената на Априлските пленуми. И колкото и да не ви се вярва, наистина чл.1 на конституцията е с ново съдържание.

Свръхактивното медийно присъствие на българския премиер Бойко Борисов идва да компенсира трусовете в управлението: едновременно да балансира политическите играчи, да използва темата за корупцията като начин за "сплашване“ и вътрешнопартиен контрол и да гради нов "позитивен“ сюжет чрез евентуалните милиардни печалби от добив на газ.

Добронамерен

Констатациите на Радан Кънев относно статуквото са безспорно верни, принципната му политическа позиция - похвална! До тук добре ! Въпросът е каква е стратегията и тактиката му за решаване на изброените тежки проблеми ? Не е тайна, че българският "преход" е силно деформиран, защото е реализиран от рубладжийско-комунистическата ДС. Затова почти целият спектър от партии и политически фигури са нейни продукти, които в една или друга степен са зависими от нея. В условията на смаляващ се и застареяващ електорат, който масово върви подир бабаитския модел на популизъм, какво може да направи една политическа партия с профила на ДСБ на интелигентните, мислещи и необременеи хора, представляващи 3-4 % от електората ? Може ли тя да спечели самостоятелно парламентарно мнозинство ? Нека бъдем реалисти ! Ако тази цел е неизпълнима, са нбеобходими ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ТАКТИЧЕСКИ УМЕНИЯ -

Avatar

"...политическа партия с профила на ДСБ на интелигентните, мислещи и необременеи хора..." - Ти сериозно ли? Я ми намери ЕДИН интелигентен коментар от костокок под тази статия?

Милен

Еми това което си написал а супер-силен аргумент в полза на ГЕРБ. Защото накрая ти липсва и последният аспект от картинката - че антибългарските сили, доминирали прехода, макар и силно отлсабени, все още са алтернатива на сегашния европейски курс на страната. И както се видя 2013-та, във всеки един момент са готови да се възползват от ситуацията, и да почнат да назначават, да подписват договори и т.н... Демокрацията не е лесна игра, уважаеми...

Ортодоксален гербер

И на тия комунистчета дето ми слагат минуси - ще ви правя кратуната болница ве!

ортодоксален гербер 2

ние сме комунистите и техните наследници, братя и последователи. Първо намери пари за полицая, следователя, доктора, медсестрата, санитарката и пр. персонал, които ще те обслужват, докато ме пращаш на майната ми.И ела.

Избирателите на ГЕРБ намалявали, чета тука, десебарските мечти... Гледам в ЦИК... Нищо подобно. От 4-5 избора насам все са си между 1 050 000 и 1 100 000. А Броят на депутатите им зависи от броя на партиите влезли парламента.

Роси

Ами вай почнаха с 1,6 млн. наивници... Но да оставим това, важното е, че си избират все лоши другарчета - комунистчета и десарчета...

Ортодоксален гербер

Генерал Борисов - премиер, великомъченик Цветанов - президент! Долу костококите, всички ще ви размажа с бухалката!

ДОБРОЖЕЛАТЕЛ

Констатациите на Радан Кънев относно статуквото са безспорно верни, принципната му политическа позиция - похвална! До тук добре ! Въпросът е каква е стратегията и тактиката му за решаване на изброените тежки проблеми ? Не е тайна, че българският "преход" е силно деформиран, защото е реализиран от рубладжийско-комунистическата ДС. Затова почти целият спектър от партии и политически фигури са нейни продукти, които в една или друга степен са зависими от нея. В условията на смаляващ се и застареяващ електорат, който масово върви подир бабаитския модел на популизъм, какво може да направи една политическа партия с профила на ДСБ на интелигентните, мислещи и необременеи хора, представляващи 3-4 % от електората ? Може ли тя да спечели самостоятелно парламентарно мнозинство ? Нека бъдем реалисти ! Ако тази цел е неизпълнима, са необходими ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ТАКТИЧЕСКИ УМЕНИЯ - диалогичност, изграждане на мостове, такт, гъвкавост, а не враждебна конфронтация срещу всички потенциално печеливши политически субекти ! ЕДНИ ОТ КЛЮЧОВИТЕ КАЧЕСТВА НА УСПЕШНИЯ ПОЛИТИК Е ДА НОСИ ХАРИЗМА НА ОБЕДИНИТЕЛ, ВЛАДЕЕЩ ИЗКУСТВОТО ДА ПЕЧЕЛИ НЕ САМО СЪМИШЛЕНИЦИ, А И МНОГО ПОТЕНЦИАЛНИ СЪЮЗНИЦИ !

Avatar

"...политическа партия с профила на ДСБ на интелигентните, мислещи и необременеи хора..." - Ти сериозно ли? Я ми намери ЕДИН интелигентен коментар от костокок под тази статия?

Стамболов

Констатациите на Радан Кънев относно статуквото са безспорно верни, принципната му политическа позиция - похвална! До тук добре ! Въпросът е каква е стратегията и тактиката му за решаване на изброените тежки проблеми ? Не е тайна, че българският "преход" е силно деформиран, защото е реализиран от рубладжийско-комунистическата ДС. Затова почти целият спектър от партии и политически фигури са нейни продукти, които понастоящем са зависими в една или друга степен от нея. В условията на смаляващ се и застаряващ електорат, който масово върви подир бабаитския модел на популизма, какво може да направи една политическа партия с профила на ДСБ на интелигентни, мислещи и необременеи хора, представляващи 3-4 % от електората ? Може ли тя да спечели самостоятелно парламентарно мнозинство ? Нека бъдем реалисти ! Ако тази цел е фактически неизпълнима, то на ход е едно от най-силните инструменти на интелекта - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТАКТИЧЕСКО УМЕНИЕ на диалогичност, градене на мостове, гъвкавост, търсене на тактически компромиси, а не деструктивно-враждебна лексика и тотална конфронтация срещу всички потенциално печеливши политически субекти ! КЛЮЧОВИ КАЧЕСТВА НА ГОЛЕМИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ВОДАЧ СА ТОЙ ДА НОСИ ПОЗИТИВНИ ПОСЛАНИЯ И ХАРИЗМАТА НА ОБЕДИНИТЕЛ, ВЛАДЕЕЩ ИЗКУСТВОТО ДА ПЕЧЕЛИ НЕ САМО СЪМИШЛЕНИЦИ, А И ВЪЗМОЖНО ПОВЕЧЕ ПОТЕНЦИАЛНИ СЪЮЗНИЦИ !

Avatar

"...политическа партия с профила на ДСБ на интелигентните, мислещи и необременеи хора..." - Ти сериозно ли? Я ми намери ЕДИН интелигентен коментар от костокок под тази статия?

"какво може да направи една политическа партия с профила на ДСБ" - Ами да започне от това, какво аджеба е туй "румънски модел" в нейните разбирания. След това може да продължи със обяснение защо е ЗА ДЗПО-то. Един завършен образ на лелеяната съдебна реформа също ще е от полза. И т.н. ...

2

Национално движение Симеон Втори 1 952 513 гласа

и те така

ГЕРБ вече е разделена и пътя им на разпадане е необратим.До следващите избори БСП,Доган,Първанов и останките от герберите ще излязат с обща листа.

Avatar

На колкото парчета е разделен ГЕРБ, толкова гласа да вземе ДСБ (малкото БКП) на следващите избори!

д-р Радева

ГЕРБ разцепен е мокър, много мокър сън! БСП е с 28 кандидат-лидери и толкова в залата, ДПС наполовина, РБ на една страна захвърлил пушка, от другата Радан я хванал и пъшка, ДОСТ искат да пазят южната ни граница от Турция и всички така са застинали в 100-годишен сън, може и 10-годишен, понеже сега времето е динамично. Ние ще пазим тишина, че да се роди новата десница с изгонени социалисти, депесари, бебецари, патриотари, преформатирани реформатори, радикали, Слави, Софиянски, царя и Ера 3. Георги Кадиев ще ги целуне и събуди. Може и Татяна Дончева. Откъдето и да го гледаш си е еротично изживяване. Радан Кънев не е управляващ опозиционер, а свободно практикушащ революционер с имунитет!

д-р Крадев

Д-р Радева,не Ви ли болят по аватарски м@дэтэ?Кажете,кажете!Аз съм Ви колега-доктУр Крадев.Личния хекимин на Цветанчу!

Лайномирка ПИКливата

Безкомпромисен и точен анализ!Повече от ясно е, че разривът между банкянската мутра и многоимотният му физкултурник е неизбежен! Престъпници и двамата, та дрънкат! Само че, как ще поделят заграбеното? Защото то съвсем не е малко. Днес една ПИКлива делянпеевска слугиня,викат й Лайномира, направо се е оляла. Тя доскоро "се трудеше" в БЛИЗашкото делянпеевско сайтче, но след като уродливото 180 - килограмово туловище Дебелян и тлъстото, мазно и злобно нищожество - Пърдялко Пърдялков, се разпърдяха, жалката слугиня Лайномира направо се е оляла! След като новият й чорбаджия започна да плюе Дебелян, когото допреди две седмици превъзнасяше до облаците, а сега много чевръсто запълзя като слузест червей в банкянските ботуши, марка СИК, та и жалката и смешна Лайномира, решила да се докара на новите СИКаджийски господари на ПИКливото пърдялково сайтче! И такива кофи с помия, с ПИКня и фекалии е изляла по Радан Кънев, че цялата мрежа смърди! Горката Лайномира, дето се пише Звездомира колко ли се е трудила да събира догановските и на банкянската мутра фекалии от клозетите в Банкя и в сараите! Защото, в днешното си писание е надминала дори и чорбаджията си Пърдялко! Лайномирке, Лайномирке, престарала си се ма, нещастнице! И лъжеш като дърта циганка! Защото, Лайномирке, срещата на Радан Кънев в Брюксел е преминала при огромен интерес, препълнена зала и присъстващите българи не само са го подкрепили и аплодирали, а и напълно са му се доеврили! Защото, Лайномирке, пърдялкова слугиньо и лизачка на тлъстия му задник, българите в чужбина вярват на Радан Кънев, не на СИКаджийски мутри и на новия ти чорбаджия Пърдялко, а за "патриота" Симеонов, който ги обиди и оскърби, не желаят и да чуват!Защото, Лайномирке, КТБ беше фалирана лично от бившия ти чорбадгжия - уродливото туловище Пеевски, а не от Радан Кънев! Защото, Лайномирке, "Булгартабак" беше продаден криминално под масата в банкя не от ладан кънев Лайномирке, Лайномирке, защо пак стана за срам и резил ма, Лайномирке? Защо ли не умря в БЛИЗашката делянпеевска агенцийка? Всъщност, при теб нищо не се е променило! И преди ти плащаха да изливаш кофи с помия и ПИКня и да сипеш лъжи, обиди, цинизми, порнография и клевети, и сега, при новия ти пърдялков чорбаджия, пак същото правиш! И както се вижда, правиш го с още по-голямо настървение! Защото Пърдялко ти плаща повече, отколкото плащаше Дебелян, нали? Добре де, като те изритат и от ПИКливата агенцийка, къде ще отидеш и кого ще плюеш? Лайномирке, Лайномирке! Никой ли не ти е казал, че поне в Светлата седмица човек трябва да е малко смирен? Никой ли не ти е казал, че това, което Пърдялко те е накарал да напишеш, е огромен грях? Никой ли не ти е казал, че може да те споходи Божието наказание и да се наложи да ти купуват ковчег от пърдялковата тлъста заплата!

Avatar

Сега остава и да си повЕрваш...

Радев

Не си прав за момичето. Хубави "неща" прави с устата си. Имам много приятни впечатления от нея.

Радев

Е вярно, че е грозничка, но както казах преди това, компенсира с други качества.

Май пак Българите прости

"Той предрече успех на Трифонов, позовавайки се на продължаващия апетит за антисистемен популизъм сред българската публика" Умните (анти популисти) обикновено живеят в Банкя,Драгалевци... или нещо по така край София! Та ако Българите търсят решение извън крадливите/ провалени партии ( ГЕРБ най -много) са антисистемни. Не разбирам каква е СИСТЕМАТА и СИСТЕМНОТО на тази парламентарна паплач ? Добре си пита Слави за регионалните институции, 25 години свръх централизация показа че важните органи се превземат от и чрез СОФИЯ ( централната власт). Ако имаше такива неща и за прокурори /съдии,... май главният прокурор губи влиянието. Та такива неща от човек склонен да подкрепи анти системното. Ако БУДА е системното нещо ,предпочитам антисистемното СЛАВИ. Виждаме ГЕРБ по места башибозук. Р.Рейгън също е бил в шоу бизнеса,стана много силен президент. Какво добро са направили досега партиите и техните лидери ?

Status quo

Хората, които харесват музиката на Слави, харесват Ку-ку бенд. Хората, които виждат в Слави Трифонов нещо повече от забогатял чалгаджия, имат ментални, интелектуални, образователни и емоционални проблеми. Огромни проблеми!

Цирк

Пълен майтап с продажни и стръхливи политици и журналисти държава не се гради.

Усещате ли, уважаеми колеги, как лека-полека където става дума за Радан Кънев, някак естествено става дума и за Слави Трифонов. Честито! И вече няма нужда да се питате кой дърпа конците. Провалът ще е много по-як, отколкото при Бареков. За чудо и приказ!

Aaaa!

Opaaa! Slavi and Radan Just Married! Koi e bulkata?

Daaa!

Strina Tzetanitza,da go eva!Tursi nov damazluk,kokonata gerbava!Alchna nevqsta e i...tuito!

въх

Кво става тука бе?Където е Радан е фрашкано с коментарии,а по другите теми тъмнина и пустош.

Avatar

Всички са ффлюбени ф Пърдан, затуй!

крокотак

Как?! Темата не е ли за Б. и Цв?!

Avatar

#КОЙ подкокоросва Пърдан да ходи да се резили пред Европата, както вече многократно се орезили в България? #КОЙ?

Валкирия

Хехехехе не можеш да спиш а? Страх те е от Радан. Бегай пийни една шлянгарица, щото времето ти свършва.

Джуджето Ръждивко

Герб са една торба от миризливи тъпи лелки и превтасали милиционери. Съдбата им ще повтори кармата на БСП. Останат ли в опозиция са свършени. Ще започнат да свършват парите, ще ги изритат от управлението, тъпите лелки ще се приберат в кухните си,а на цветанът ще устроят сутрешен джогинг по следствия и прокуратура.

+++++++++

Avatar

Мхм... видехме ги вашите "ентелегенти" с ямурлуците, ватенките и каскетите на партийния ви конгрес. Колхозници от класа! Той и Пърдан го докарва на визия на тракторист, и с тая обратна захапка, овчи поглед и поведение на шушумига, избива рибата по всички географски ширини...

крокотак

Мечти-и-и-и-и...

Ели Попова

Гн Радан Кънев, тъжно е, когато Ви чета или слишам. Не ми е пиятно, едн т,н, десен лидер, да е ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ С такова самучувству=ие само си вредите.Така, ккто говореше ареков, така и Вие се подвизавате по медиите. Змаете съдата му, защо тогава повтаряте същата тъпа грешка. С фин файтон хора как ще променяте България, и в какво ще е промяната, ъова на никой не е ясно. Освн тва, на каква евроейска помо разчитате, след като са прочели само името Ви, 1е фигурирате в някъква калиция.Заслепението Ви е безгранично,нима не Ви е ясно, че конфликт между Борисов и Цветанов несъществува, Това, че повтаряте това, което ни поднасят чевеите политолози, Кънчо Тъпото, и радчето на Сер Гей Юри Асланов. тОВА КАТО ВАРЯНТ И ТЕ УСТРОЙВА ,НО ТРЯВА ДА СИ РЕАЛИСТ И ПРОЗОРЛИВ, ЗА ДА НЕ МЕЧТАЕШ НЕОСЪЩЕСТВИМОТ.И двамата Борисов и Цвенов са РЕАЛИСТИ, а не МЕЧТАТЕЛИ, ТАКА СЕ ПРАВИ ПОКИТИКА, И аз искам да тънцувам като Мая Плисецкая, да пея като Уютни Хюстън, да съм умана като Мария Кюри, и да съм здрава и с акъла си, като Петко Бочаров, ДА , АМА НЕ се получава.А стига с праздни приказки, че ни писна от кандидати да ни управят

Avatar

Пърдан и Малинов - Куку и Пипе в Европата! Дори Бареков се усети и се ската в миша дупка и не кани Ана Баракова на "срещи със симпатизанти"... Само малоумните десебари не разбраха, че свинщините им са додеяли на целия народ и колкото повече се появяват, толкова повече негативи печелят. Да ги оставим да стигнат 0,1% на следващите избори! Особено показателно е отвращението на всички в ЕНП от Пърданчовите свинства. Нито една среща, покана, писмо, нито адрес за конгреса на костовия нужник - това показва отношението на Европа към Пърдан, а който не го вижда, си е за негова сметка!

др.Цветан Цветанов

Като повтаряш това ежедневно,постигаш обратен ефект!Ще се наложи да те сменя с някой друг кандидат-трол!

Кабакчиев

Нищо лошо не искам да кажа за младежта, но Кънев е едно хлапе. Има 12-ина години трудов стаж като адвокат - от 2002 до 2014 г. Аз имам "трудов стаж" в съда - като ищец, от 1991 г. до днес, 2016. Осъдих доста държавни институции - да не обяснявам. Разбирам от право доста! И то наистина доста! И отделно от това знам какво представлява съдебната система. Кънев също така знае какво представлява съдебната система! Няма как да не знае! Но борец ли е Кънев за съдебна реформа? Бих казал, че не. Той е борец срещу главния прокурор - и може би срещу прокуратурата. Но не и срещу съдийската гилдия - не по-малко прогнила от прокурорската. Щото, нали, ако го изхвърлят от политиката или отпадне от само себе си от нея - и двете са много вероятни, ще трябва пак да се върне в съда нали така. И да е добре с тия с черните тоги. С червените може и да не е. Повтарям, казвам го като човек, който разбира - ама дооооооста, от тия работи.

Avatar

Мхм... колкото кучето от колбасарство!

Гербаджииските тролове са вдигнати отново по тревога. Опорната точка: да пришием Радан към Слави. Голямо шубе ги е подгонило БиБи и Цвинокио.

Александър Алексиев

През 2014 г. в хазната на ДСБ има постъпления от членски внос 67 000 лв. През 2015 г. сумата е 12 000 лв. Месечният размер на членския внос в ДСБ е от 1 лев до 5 лева, като общинските ръководства определят конкретния членски внос за своите членове. При 1 лв. членски внос, ДСБ има понастоящем 12 000 члена. При 5 лв. членски внос – 2 400 члена. ГЕРБ има около 90 000 члена. Нема начин, ГЕРБ и Борисов със сигурност вървят към своя край!!

Оппс, грешка! Това за ДСБ било МЕСЕЧЕН членски внос! Делете цифрите на 12 - получават се от 200 до 1000 члена! :)

Стояне,Стояне...Сега Александър ли стана,долен гербав травестит!

Зарева

Радан отишъл в Брюксел да печели поддръжка със стари песновки, при това прилежно изплагиатствани от дебатите във ФБ. Абсолютно нищо ново и нищо, което да не знае и средностатистическият фейсбукар, че и отгоре над това... Какви изводи могат да се направят от горния текст? Радан е ненадежден прогностик,няма нещо, което да е уцелил като тенденцея, а като анализатор е още по-зле....ГЕРб му е такава фикция, че не осъзнава нещо елементарно, което за пореден път доказва колко неадекватно стои в политическото пространство...Него не би трябвало да го интересува дали ГЕРБ върви към своя финал, а дали на неговата порта някой ще почука...Защото дори в ГЕРБ да останат 10 човека, останалите едва ли ще отидат при него. Ето това трябва му е важната тема - кого да успее да прилъже да му гласува втори път кредите доверие, след като този човек не знае друг ход освен една крачка напред, една встрани, после назад, после накъдето му видят очите! Ако се намирам в пустиня, никога не бих се доверила на този човек да ме води. Книжен политик, който си мисли че животът започва и свършва на жълтите павета. ПП. Още преди месеци писах, че референдумът на Слави е обречен, тъй като въпросите му издават завишена доза политическо невежество. не може да искаш намаляване на броя депутати, без преди това да си поискал свикване на ВНС. Не може да искаш намаляване на партийните субсидии до 1 лев, без преди това да си помислил дали това не би довело до стопроцентова зависимост на партиите от олигархията. Слави обаче търси служебна победа. Ако не му се получат нещата, а те няма да се получат, ще се изкара жертва на заговор и ще се опита на тази почва да извади конкректни политически дивиденти. Радан това не го вижда, както и не вижда, че капацитета на Слави не е в качествата му, а в хората зад гърба му - Сашо Дончев, Първанов и прочие.. Но ако Слави влезе в политиката, Радан без РФ отива в дребния шрифт на политиката. И никакви школувки в Америка не могат да го извадят от там.

"не може да искаш намаляване на броя депутати, без преди това да си поискал свикване на ВНС." - Може, може. На референдум могат да се поставят и противоконституционни въпроси. Ако резултатът е обвързващ за депутатите, те са длъжни да изпълнят волята на избирателите. В случая, ако мнозинството е достатъчно и поиска намаляване на депутатите, ОНС следва да свика ВНС, а то - да промени конституцията. Добре е да разберем, че референдумът е най-висшата изява на волята на избирателите. Референдумът е над Конституция, над КС, над НС и ВНС!

Avatar

Ромите никога не са били наказвани у нашенско - тарторът им у Драгалевци цяла банка преджоби, рафинерия подари, държава съсипа, а и до днес менторства по телевизиите. БСП да направи по една лаборатория за тримата обвиняеми и да им възложи анализ на метеоритните потоци в региона. Пърдан да им е нАучен ръководител и да не се изкушава да язди повече от двама на ден, че съвсем разкрачен ще почне да ходи...

анонимен

Тъпи гербери и комунисти,не можете и на малкия пръст на Радан да се опрете.Злобата и безпомощността ви е жалък вой на платени и охранени влечуги.

Avatar

До анонимния пърдел отдолу - какво са направили ГЕРБ за 4-5 години се вижда и ползва от хората всеки ден - с благодарност! Я ни посочи какво полезно е направил Пърдан за България?

Не-да

Гледах го Радан при Хекимян! Преди приличаше на заложник на Костов, а сега прилича на заложник на собствената си глупост. Едно е някой друг да те унижава и да те прави смешна пионка, друго е сам да се маскариш. Кънев е жертва, но не невинна. Вече е ясно, че в българския парламент имаме депутати, които обичат Русия, Турция и Румъния!

Не-дю

Недо,Недо!Пак са осра!

Пърдан ще се удави в потока на несбъднатите си блянове, както всеки психически извратен човек, но поразиите които нанася на обществото ни, ще трябва да платим всички.​ След Костов, Царя, Серж, Орешара и Капута, сега трябва да преживеем още и двойката Пърдан+Слави! Майко България, това ли заслужи?

Роси

Абе, аватарстващи простаци, я ми обяснете какво е направил Борисов за 5 - 6 години?!? Настроил бил магистрали, по които футболните агитки могат да кръстосват по-бързо страната, та да правят золуми... Къде е малкият бизнес, къде са образованите млади хора, как се живее в малките градове и села, дето фукнаха европари да строят стадиони и спортни зали по програми за селски райони, защо мутрите пак плъзнаха, защо едни купуват джипове и яхти, а други не могат и хляб да си купят и крадат и убиват... Ако България на Борисов и ГЕРБ ви е мечтата, значи не сте хора, а аватари...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.