Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кога точно либералите са се провинили в избиването на десетки милиони хора, че нещо не мога да си спомня? Сещам се, че такива престъпления през последните векове извършиха нацистите и комунистите, турските националисти, китайските маоисти, червените кхмери, етническите лидери от бившата Югославия, върхушката на едно руандийско племе, Саддам Хюсеин, Башар Асад и "Ислямска държава", но никой от гореизброените дори на сън не се е мислел за либерал.

Сигурно ще се запитате защо ми е хрумнало да се занимавам с либералите във връзка с изтребването на милиони хора. Ами ето защо:

Приказките за прогнилия Запад

Най-вече в резултат от масивната и скъпо струваща пропаганда, която провежда по цял свят апаратът на Владимир Путин, през последните години в социалните мрежи възникна една гръмогласна антилиберална агитка. Нейните запалянковци обикновено притежават доста скромни исторически и политически познания, та затова се придържат към простичкия каталог от постулати, с които феодално-православна Москва се преструва, че спасява Европа: европейците се били изродили поради ояждане, демонтиране на половете, атеизъм, хомосексуализъм, обща разгащеност и мултикултурализъм; жените им били с бради, а мъжете - меки Марии, които не искали да се бият с оръжие в ръка срещу жените с бради, идващи от Близкия изток. И прочие, и прочие глуповати обобщения и заключения, които обаче хващат дикиш, особено пред по-необразована публика.

За да бъда почтен към онези антилиберали, които мислят със собствените си глави, веднага ще призная, че взимам съвсем насериозно тяхната гледна точка и техните опасения. Да, Европа има нужда от ясни граници - както географски, така и ценностни. Да, държавата трябва да осигурява реда и сигурността, дори когато се налага за тази цел да ограничава самоприсвоени свободи. И да, светът се разклати през последните години, а хората с основание търсят стабилност и упование. Нещо повече: склонен съм да подкрепя критиките срещу разюздания икономически неолиберализъм, който през последните десетилетия подкопа социалната държава в не една и две напреднали страни, а в по-изостаналите просто обърна гръб на бедните, болните и социално слабите.

Така че нека да подредим картите на масата и да видим какво излиза от пасианса. Хората (и политиците), които не одобряват политическия либерализъм, по традиция се наричат "консерватори". Те защитават определен мироглед и определени ценности, свързани с традиция, стабилност, ред, сигурност и т.н. И това е прекрасно! Нека да ги има, нека се борят за своята кауза. Хората (и политиците), които не одобряват икономическия неолиберализъм, обикновено се обявяват за "леви". Те се борят против хищническия капитализъм, за повече равенство, за еднакви шансове, за равен старт, за държавна регулация, за повече социална държава и т.н. Браво и на тях! Каузата им е супер важна - да продължават да я защитават.

Против свободата ли сте?

Но хората (и политиците), които обругават либерализма, просто защото някой им го е посочил като някакъв дифузен образ на врага, всъщност не знаят какво точно искат. От стриктно езикова гледна точка те очевидно са против свободата (справка с речника). И по този начин се доближават до компанията на нацистите, комунистите, маоистите и останалите нелицеприятни дейци, които изброих в началото. Така кръгът се затваря и се връщам отново към масовите убийци от последните 100 години. Никой от тях не е бил либерал, драги антилиберали. И ако човечеството трябва да се страхува от нещо, то не е свободомислието, а тъкмо обратното: диктатурата, авторитаризма, агресивния национализъм, изобщо всичко, което лишава хората от свобода заради властта или заради някаква идея.
Тъй че запомнете простичкия факт: либералите обичат свободата и не проливат кръв. На когото му харесва обратното - нека да го каже на глас.

Ключови думи

Коментари

Българин

Путин е путка.

добре

За сметка на това българските управляващи са нещо още по-лошо и от него.

Но повечето са критици и хуманисти.

Владимир Владимирович

Така си е. Либерал е просто другата дума за пееерас. Те само лапат, ближат, смучат, гълтат и поемат. Няма някой убит от близане, верно е. Андреев ги рабзира тия работи, както и повечето либерали в DW. Що задници и разни други работи облизаха там, експерти са на 110%.

Адолф Висарионович Пиночет

А комунист е просто другата дума за пИдал - защото е ляв (левак) и е обратна резба.Обратен е на всичко нормално. Историята го показва , затова навсякъде лявата идеология е фалирала - СССР, Социалистическият лагер ,Венецуела, Куба, Северна Корея и т.н по всички земни кълбета, на всеки километър и до края на света.

Хуйло,....що ти викат така,....?!?

Халил Манаф

Най-големите пеераси са путлерастите. Всички гордо разтварят розовите славянски дупенца дори само да го видят на портрет. Но не това ги убива, убива ги евтината парцуца, без която не могат, за да си я набавят са готови лесно да изневерят на принципите си и дори да смучат либерастки патки и да си дават задния вход на концесия на чернилки.

"масивната и скъпо струваща пропаганда, която провежда по цял свят апаратът на Владимир Путин, през последните години в социалните мрежи възникна една гръмогласна антилиберална агитка. Нейните запалянковци обикновено притежават доста скромни исторически и политически познания". Това да прочета и е ясен багажа на на ТОЗИ ,включително историческите и политически познания :) Кофти работа ! Хем плащат да правиш пропаганда , а с " идиотските глупости на квадрат" постигаш обратното. Има десетки масови убийци ,които се считат за либерали естествено. Да почнем от ОСНОВАТА- френската революция например! Какъв е например благият ОБАМА !? Този франкенщайн ,който се роди в Близкият изток и Африка не стана ли с негова помощ!?. Десетки американски политици казват ДА,включително и бъдещият президент ТРЪМП. За какво говорим тогава ?? Не всъщност не можем да говорим имаме много ,много различен поглед за нещата. Разликата е малка ,единият получава пари от фондации, а другите имат собствено мнение ,което някой си е втълпил че написаните неща са пропаганда . Ами ...новите ЛЕНИНОВЦИ, само че се наричат калибрени !?

Така е! Защо да убивате милиони след като можете да се гаврите с милиарди? Нито свободата, нито правата на човека са за масова употреба!

hi hi

Четете мурзилки ,и ревете горко...

Никога не казвай никога.

Avatar

Този пръст ми напомня за някакъв плакат ли да беше, илюстрация ли от соц. времето, с един пръст, сочещ към тебе и надпис "Ти записа ли се комунист?" Беше много комична гледка, но като цяло манталитета, заложен зад посланието, е широко разпространен сред радикалите на БКП, прекръстили се на ДСБ. Така всеки неумит селски пръч, който се обяви за симпатизант на пърданчувата кочина, автоматично се преобразява в изтънчен парижки аристократ, нищо, че мирише от десет метра на чеснов лук и опушени от селския казан потури. Та толкова за "аристокрацията" и "демокрацията" на ДСБ и пръста, с който трябва да ги сочим - "Ти осъзна ли, че си пребоядисан комунист?"...

Цвъцко(Avatar), напоследък изобщо не си пиеш хапчетата, Тиквоча ще те бие по Тиквата,....ха ха ха

герб>БКП

Като замениш ДСБ с ГЕРБ,считай че си уцелил десетката!Ти,като правоверен комунист още от времето на бай ТодАр,най-добре знаеш за заплашителния пръст на Партията,която за теб е била закрилница види се,щом ти е била поверила за дълго време военна фуражка!КОЙ можеше да стане ВОЕНЕН,ако не е КОМУНИСТ!!! А?

Не знам либерал ли съм или не, но определено съм против безконтролното преминаване на външните граници на ЕС, компромисите с Гърция, компромисите с Турция, компромисите с мюсюлманския извратен мироглед, против съм оффшорния бизнес, против съм на брюкселските бюрократи да раздават субсидии.

ГЕРБ

Драги антиконсерватори това е за вас - Да го духате, либерали и комунисти. И това е прекрасно. Нека да ви има.

ПатрЕот

Лапай шланга на дедо ти пожарникар бе циганин!

неравенство

Един процент от населението, които са основно и само либерали грабят останалите 99 %, които са жертвите на тези либерали. После ми кажи, че либералите не ограбват и не участват в войните.

Развеселен

а консерватори масови убийци има ли?

Да

Путин

няма плакат "ти записа ли се комунист". Има "ты записался добровольцем?".

гарга рошава

Путин е диктатор. Ердоган е тиранин. Сириза и Ципрас са пълен провал. Македония не иски ни партии, ни избори. Сърбия избра по-малкото зло. Румъния така успя в борбата с корупцията, че никой не иска да е президент или премиер, а само прокурор, защото било най-доходно. Такова е международното положение, а ние с какво се занимаваме? Правилно, с глупости! Либералите са по-образовани и по-извтарени леви. Те са като лепило, с което може да се слепят даже две безобразия, например цар и комунисти. Те имат самочувствието, че могат да обяснят и необяснимото, свеждайки го до свобода. Левите се "борят" с бедността, либералите наглеждат левите да не забогатеят прекалено, докато се борят с бедността и курвенски си траят, за да си приберат техния дял от "борбата" с бедността. И едно предупреждение към всички, които смятат, че Путин правел антилиберални агитки! Путин няма толкова нефт и газ, че да плати за мръсната работа, която либерали - наши и някои чужди, му свършиха в зоната на неговия личен интерес! Той прави много страшни неща, както се разбра и от втория път, но кръв се пролива тогава, когато на диктатори и главорези им изнасяме либерални рецитации. Да предлагаш на българина либерално хапче, е все едно да заведеш диабетик в сладкарница "Неделя"! Достатъчно сме застрашени, че да се водим по акъла на автора. Той е далече и него Меркел го пази!

Развеселен

добре казано

Този пръст е на Манол Глишев преди да покаже среден на полицията? Загледайте се!

Сия

Не знам защо така се получава напоследък във форума, но под сериозна статия, която изяснява общата рамка за оценка на исторически факти и политически позиции, се леят мръсотии, простотии, невежество и злост (с малки изключения). Извинявайте, г-н Андреев, текстът Ви не заслужава такава помия!

анонимен

Смятах,че Аватар е папагал научен да говори,но се оказа повредената изтъркана грамофонна плоча на БКП-БСП.

герб>БКП

Потомствен комунист е Стоян Аватарина!Връх в досегашното му битие е,носенето няколко години на военна фуражка!Неистовата му омраза към всички/без ГЕРБ-БКП/,се дължи на липсата на комунистическия му каскет!Без него се чувства неподозирано слаб и го избива на агресия!Често срещан комунистически феномен-ограниченост и наглост!

Хаха

Не ми пука за скапани етикети, с които хитреци изкарват пари. Но много искам да видя, мъжете мюсюлмани, завити с одела през лятото и удряни с камъни за изневяра, а жените мюсюлманки в полиандрични бракове, раздаващи правосъдие. Тогава може да призная, че идеята за "равни права" е успяла.

Юмрука е на Библиотекарите, продължението е на Боковия среден пръст, а връхчето е на Цвъцо!

свидетел

А отпечатъците от пръста са на Аватар,снети при улики за унищожаването на досиета.

Либерализмът е един бъркоч, хранителна среда за тоталитаризми и диктатури. Прочетете внимателно текста. В него на едни везни се слагат Хитлер, Сталин, Пол Пот и.. сърбите. Сърбите не са убили милиони. Обаче са третирани много по-жестоко от Сталин, аятоласите и руандийските канибали, взети зедно. Либералистите другаруват с аятоласите, нищо че последните бесят обратните и убиват с камъни неверните жени. Либералистите преследват съдебно хумористи за обида на тиран, от който са зависими. Либералистите бойкотират Израел, където арабките и хомосексуалните имат най-много права в целия Близък изток, със закон решават кой да влиза в женските тоалетни и кой в затвора, ако не е съгласен да прави торти за педалски сватби. Либералистите обичат Че Гевара, Кастро, Чавес и Арафат. Пишат се от Шарли Ебдо, но всъщност са вдъхновители на убийците им. Либералистът не жертва нищо, не рискува нищо. Той е за пропорцията - силното добро е лошо, умереното зло - добро. С доброто зло се разбират отлично. Могат да изпишат тонове нищо неказваши думи за глупавия Буш и добродетелната Меркел, за нещастните бежанци и неонацистите от Пегида. Либералистите са в дъното на ПОДМЯНАТА. Подмяната на понятия се нарича образованост. Който я отхвърля е неук и примитивен. Бурката е право, трансексуалността - гордост, самозащитата - престъпление.

Petyo9

И аз се възмущавам Сталин и Хитлер да се мерят с един аршин! През ВСВ са загинали 10 млн. германци - общо заедно с цивилните жертви. Два пъти по толкова са загиналите само в ГУЛАГ по времето на режима на Сталин. Къде ще ми сравнявате единия с другия?! Хитлер е бил джудже в сравнение със Сталин. По последни сведения общият брой на жертвите от ВСВ на СССР е повече от 40 млн. Това, при положение, че СССР влиза във война три години по-късно, а Хитлер преди това е воювал с цяла Европа, говори за многократно по-високата ефективност на Сталин като убиец. Къде ще се мери Хитлер с него?!

дебелян пеевский

Добрият тон е поставен от първия либерал и така продължава.

анонимен

Първият е Андреев и е писано до подобни на предпоследния.

Я, бащата на говорителката на ЕК Мина Андреева! Как е, Саше, връщаме ли Студента война?

Новият

Ако кажеш, че неолиберализъм или либерал=педераст, лошо!!! Ако обаче пишеш, хвалби си на трапезата и плюскаш до насита!!!

анонимен

Абе в тоя лъжлив запад,къде видяхте плюскане?Истината е в Русия,хвалиш и правиш шеметна кариера.

анонимен

Вервайте ми, аз знам как беше, едно време плюсках от СССР, хвалех, направих шеметна кариера. Сега се опитвам да преметна либералите от запад със същия номер, ма нещо не успявам. Не знам защо.

ozzy

..."Приказките за прогнилия Запад... И прочие, и прочие глуповати обобщения и заключения, които обаче хващат дикиш, особено пред по-необразована публика."- така му кажи на комунето и ако разбере, значи е чело,но е на хранилка, ако не разбере, си е сенил или е по-тъпо и от ГЕРБаджия.

анонимен

Писанията на антилибералите са автентични с лицата от снимката.

Либерализмът след появата си след ВСВ взе повече жертви отколкото ПСВ и ВСВ взети заедно! Не за вярване, ама е така. Под красиви лозунги за демокрация и свобода либералите разпалват война след война, поставят послушни марионетни правителства които съзнателно изтребват народите си. Либералите в България докараха до там нещата че само за 25 години намаляхме с 3 000 000 и вече сме изчезваща нация. Жертвите на арабската пролет са около 5 000 000, Виетнам - 5 000 000, африканците никой не ги брои но там либерално изтребените са десетки милиони!

възмутен

Има луди хора за връзване.Вождът Сталин изби в мирно време десетки милиони, Жуков изпращаше на смърт пияни и невъоръжени войници.Как заобикалят историята и не искат да проумеят,че всички завършващи на ,исти" са най-голямото зло за народите.От България изчезнали 3000000 милиона-да са смееш ли,да плачеш ли.

Хайде бе, пияни че и без оръжие! И как такива войници победиха въоръжените до зъби немци? Ако пък беше чел повечко щеше да знаеш че от болшевишкият преврат до и през цялата война либералните американски банкери кредитираха Хитлер и Сталин. Без тези кредити война едва ли щеше да има. Явно да си глупав и сляп е изключително либерално!

"Най-вече в резултат от масивната и скъпо струваща пропаганда, която провежда по цял свят апаратът на Владимир Путин, през последните години в социалните мрежи възникна една гръмогласна антилиберална агитка." - Основната работа на апарата на Владимир Путин е да прави турлюгювеч за да загубим ориентация. Политическият либерализъм, или антито му, разбъркан наопъки с икономическия неолиберализъм и неговото анти ми приличат точно на турлюгювеч.

С този

Поглед на либерАЛ ли прилича или на Берия ?

Моника, що прибра знамето на "динковизацията"???

cos

И автора е един от тях, но прикрито и успяло ченге добрало се то авторитетна трибуна.

Debnadaviebna

Вие либералите одобрявате ли цензура на противоречащи ви мнения? Някак си когато почнем да се сравняваме с Хитлер, за да покажем, че не сме толкова лоши, нещата са тръгнали на зле. Никой не ви обвинява, че сте избили, изклали, или поробили маса народ, обвиняваме ви, че вашите неадекватни политики ще товедат от една страна до нахлуване на ислям в Европа, на исляма му е през сюнета за либералните ви, толерантни ценности, свобода на словото, на мисълта и убежденията, които и антилибералите споделяме. Въпросът е вие дали сте наистина либерали, или просто ползвате етикета, и няма нищо либерално във вас, думите ви, делата ви, и водените от вас политики. От друга страна пък провалените либерални политики водят до възраждане на крайнодесни идеологии, превръщането им във валидна и атрактивна алтернатива на вашите политики. Ще си извадите някой ден главата от пясъка, разчитам, но когато този момент дойде, към шията ви или ще лети ятаган, или ще бъдете на път към някой лагер

Pentagram

Изключително тъпа, невярна и подвеждаща статия, която се опитва да оправдае Евро либералните дебили.

Станислав

Точно либерал-демократите в САЩ и Англия финансираха масовите убийци Ленин и Троцки, пак те отпускаха заеми на нацистка Германия, с които то порстрои военната си машина, пак те поддържаха по целия най-кървавите диктатури в Латинска и Южна Америка и обучаваха тамошните кръволоци в изкуството на изтезаването и тактиката на опустошената земя, изразяващи се в горене на села, палене на ниви и умопомрачителни масови избивания. Пак либерали и демократи унищожаваха с химикали и напалм джунглите във Виетнам с все хората. Пак либералите от Вашингтон създадоха украинската хунта, която избиваше цивилни руснаци, както и Ислямска държава, същите бомбардираха Сърбия с обеднен уран и въоръжаваха шиптърските терористи, избиха стотици хиляди иракчани, пак същите заробват икономически държавите от Третия свят и унищожават населението им с робство и социален геноцид /Джон Пъркинс е описал това добре в книгите си "Изповед на икономическия убиец" и "Тайните на американската империя"/. И сега някакъв духовно уродлив пе-ал казва, че нямало масови убийци сред либералите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.