Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров остро нападна вечния съперник "Левски" на пресконференция на стадион "Българска армия". Повод за брифинга бяха лицензирането от съответната комисия в БФС и публичното предлагане на акции.

"Получихме десетки сигнали, и не от едно място, за много сериозен натиск върху тази комисия от един противников отбор, емоционално изригна Тодоров. Тя и без това се поддава на субективизъм. Досещате се за кой отбор става въпрос. Ако е така наистина, аз ще дам едно предложение този отбор да се прекръсти, защото Васил Левски е символът на тази нация за чест и достойнство. Когато един отбор е загубил четири пъти през годината на спортния терен и след това се опитва по нечестен начин и задкулисно да отнеме всичко това, за мен не трябва да носи това име. Има достатъчно национални предатели в българската история, да си изберат някой. Има страхотна активизация в тази насока. Обаждат се, оказват натиск, че те са юбиляри, как може да не играят в Европа. А всички видяха, че въпросният отбор тази година е несъстоятелен. Пожелавам им догодина да се стегнат, нека станат по-добри. Както виждате, сега правят реорганизации. Това изисква феърплея. През целия сезон се натискаха съдии срещу нас. В най-важните мачове ни се отменяха голове. А ние играем честно."

Нататък Тодоров широко засегна и темата с публичната емисия акции, срокът за която изтича в понеделник. Икономистът не скри, че е разочарован от това колко ценни книжа са изкупени към момента - по-малко от 300 000, а за да е успешна кампанията и клубът да стане публично дружество, трябва да са повече от 1 400 000. По всичко изглежда,че IPO-то няма да е успешно, ако се разчита на дребни вложители, но шефът разкри, че основните акционери в клуба работят по план "Б", който все пак да доведе нещата до щастлив за ЦСКА край.

"Разочарован съм, едва ли 5000 души е фенската маса на ЦСКА. Не е въпросът да продадем тези акции, най-вероятно ще реализираме този план "Б". Разчитахме едно 20-25 хиляди привърженици на клуба да станат акционери. По този начин бихме стъпили на една широка основа и така всички институции биха се съобразявали с нашия клуб. Поехме курс към отваряне на отбора и към акционерство, защото това е бъдещето. Не е лек процес, също така е продължителен. Ако след време имам втора емисия, тя ще бъде значително по-успешна, сигурен съм в това. Дано в оставащите дни феновете да се активизират и дяловете да набъбнат. Но уж се говори как имаме хиляди, стотици хиляди, милиони фенове, а не виждаме активност от тяхна страна в такъв момент. Какви претенции могат да имат тези хора занапред?!" 

Тодоров нападна бивши и настоящи - по-заможни, футболисти на ЦСКА, които му обещавали да придобият дялове, но до момента не го направили. Той разкри, че след семейство Манджукови и холдингът "Трейс" още една голяма фирма щяла да влезе в ЦСКА тези дни.