Според многобройните класации в мрежата никога няма да разберем какво се гледа най-много. Едно обаче е  сигурно, таргет групата е ниско интелигентни зрители, обичащи трудовашки хумор или словесния еквивалент на така наречената бръснарска терца. Всички забавни програми или, както гръмко със селска чест, се наричат шоупрограми, са бездънно пошли и безкрайно старомодни – дори по обществена телевизия, за която парите от рекламите по закон не са приоритет, продължава да произвежда Каналето.

От време на време го гледам да видя докъде може да стигне безсилието да забавляваш някого. Дъно няма. То по-скоро прилича на ексхумация на някогашното Ку-Ку. Ако се загледаме и в шоуто на Би Ти Ви ще видим, че и то е подобна ексхумация на Ку-Ку. Както каза Въргала (единственият, който говори честно покрай юбилея): „Парите, Батко“.

Естествено, хуморът е по-тъп, то в интернет няма кой знае какви попадения. Но пък има оркестър, балерини и нейно величество чалгата. Ако беше само Краси Радков водещ и оркестър, то би могло да не е със затихващи функции. Текстове най-често засягат телесната долница, но за жалост никой от сценаристите не се казва Рабле.

"Комиците" също е произведено от ексхумацията на Ку-Ку. Този път мъже, облечени като жени, са приоритетни. Но сред сценарната група липсва Аристофан. Съжалявам само двамата великолепни актьори, които познавам още от „Улицата“, но който има зор за пари - ще прави каквото трябва.

Всъщност, ако извадим най-малкото общо кратно от този преглед, ще видим в какво са се превърнали мечтите от студентското предаване.

Другите телевизионни формати показват предимно как някакви телевизионни каки непрекъснато и позитивно канят едни и същи гости. Имам чувството, че калабалъкът от сутрешни блокове живее в някакво общежитие и работата им се състои да обикалят безспирно телевизиите и да въздават безсмислени общи приказки.

Всичко това е забавно - ако човек е със забавено развитие.

Още истории от д-р Станев може да прочетете ТУК.