Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бившият български премиер Симеон Сакскобургготски няма намерение да се връща в политиката. Това твърди самият той. "Надценявате възрастта ми", заяви Сакскобургготски пред БГНЕС по време на днешното учредяване на клуб „Милениум“. Клубът ще обединява живеещи в чужбина млади българи, които да помагат на страната ни и по възможност да се завърнат в нея. Бившияг цар и премиер стана домакин на новото обединение като предостави двореца "Враня".

„На моите години това е нещо, което съм казвал, че го изключвам. Ако имам възможност да допринеса с нещо за модернизация на страната, няма нужда човек да се включва в политиката“, посочи бившият премиер. 

Той добави, че вижда много лица от хората, които навремето е довел в страната, които са успели и не са останали навън. „Смея да твърдя, че българинът не е емигрант по призвание. И това е много важно. Дори по онова време, когато нямаше надежда никой от нас да се върне, хората си мислеха, че един ден, ще си дойдат“, добави бившият премиер и бивш лидер на НДСВ..

В изказването си почетният председател на CantaBulgarian Румен Чолаков, който вече 9 години живее в чужбина, обяви, че младите българи на Запад са изключително успешни и изреди водещи банки, компании и университети, в които те работят и учат. Според него тази българска диаспора се вълнува от три неща за евентуалното си завръщане в страната – трудовия пазар, съдебната система и макроикономическата стабилност. „България трябва да се бори за своите граждани“, заключи той.

Велислава Петрова, докторантка по вирусология в Кеймбриджкия университет, се включи с изказване за невидимите бариери, които са издигнати срещу завръщането на българите от чужбина. Според нея тези бариери са в професионален и личностен план. Докторантката изрично подчерта, че страната ни не е алтернатива за българите, посветили се на академичния тип развитие – заради цялостното състояние на науката ни. Премахването на бариерите бързо и силово нямало да даде резултат. „Важно е поетапно да се правят усилия за българите да се връщат в България“, каза тя.

През 2000 г. правителството на Иван Костов реши да събере млади успешни наши сънародници на среща, станала емблематична и наречена "Българският Великден". Някои от най-активните "великденци" станаха част от НДСВ, партията, с която Сакскобургготски се завърна в политиката, спечели парламентарните избори и оглави правителството. Великденци като Милен Велчев и Николай Василев станаха министри. Движение "Българският Великден" се записа с няколко годишни срещи като бързо потъна в забрава. Същата съдба, макар и малко по-бавно, на разпад, стопяване и забрава, споходи и т.нар. царска партия НДСВ. 

Представената формула на новия клуб "Милениум" доста напомня първоначалния замисъл на "Българския Великден"-1.

Ключови думи

Коментари

socialen

Успя ли да "оправи" страната за 400 дена!? Успя! С неговите тарикати.

socialen

Дори неговият пазвантин стана "премиерче" и забатачи страната в тежка икономическа депресия, продължаваща вече 6та година, при 3.5 годишното еднолично, катастрофално-неграмотно "управление" на неконтролируемия хаос на Борисов в периода август 2009-февруари 2013 година.

socialen

Нашите млади и умни сънародници не трябва да си губят времето с простотиите, които сегашната власт "твори" всекидневно, а да си гледат Кариерата на Запад, защото при Борисов и Цветанов перспектива за тях тука няма. Борисов и Цветанов подкрепят само техните неграмотни Калинки, Калинчовци и Харизановци с и без Вишу.

Кой тва?

hahaha

библиотекари, десари, ченгесари 30 години игрички и кражби и вече нямат ресурс за нови мекерета и мюрета. както скоропостижно си отиде измислената от тяха десница, така вече нямат полезен ход за нов проект, който да подлъже хората.....

Анонимен

А кой трябва стане премиер, Радан ли, ха ха ха!!!!Или може би Сидерчето да стане премиерченце, той ще ни съсипе както ще го направи и Раданчо на Комадира момченцето.

дебелян пеевский

На какво е 'цар' крадлив дядо?

Ироничен

"Надценявате възрастта ми", заяви Сакскобургготски ... Предполагам, че Сакскобургготски е имал предвид "подценявате"

"През 2000 г. правителството на Иван Костов реши да събере млади успешни наши сънародници на среща, станала емблематична и наречена "Българският Великден". Някои от най-активните "великденци" станаха част от НДСВ, партията, с която Сакскобургготски се завърна в политиката, спечели парламентарните избори и оглави правителството. Великденци като Милен Велчев и Николай Василев" - Да де, а след това Велчев практически се идентифицира с VTB, разбирай КТБ, Булгартабак, БТК, а Никито - с борсовия балон. Мерси.

Фибата

Съветвам ви да престанете до говорите за "мозъци", които изтичали от България. Хубаво ги вижте тези бройлери, които говорят с едни и същи думи, имат едни и същи жестове и един същ убийствено тъп поглед. Те са бъдещето ни - надъхани корпоративни адвокатчета и анализатори с огромен апетит към печалби от всякакъв вид търговия. Тръпката е да е незаконна! Девойчето с вирусологията смята да остане при големите пари. И нищо чудно, може би сме на крачка от създаването на вирус, който да намали населението на планетата на 5, 4, 3, 2 милиарда. Биотероризъм с българско име. Защо не? Това е новата смяна, която иде от чужбина. Втората ударна вълна. Преди си мислех, че пъкления план на Луканов е бил да ни ликвидират физически, сега смятам, че са заложили на агонията. Не знам колко е страшно да ни завладеят руснаци или турци, но страшно реалистично ми изглежда да се сбият на наша територия. Не се лъжете да протестирате срещу езика на омразата. По-добре е да протестираме срещу тези, които мразят не с думи, а с действия!

Винаги Верни на Кинтите

Тези нещастни малки чавдарчета не можаха ли да се запишат в тимуровската команда на месията на IT шарлатаните - Саша Безоханова. Там ще могат да спасяват българия от лошите. Да шият гоблени. Да пеят американски народни песни в каубойски носии докато техния идол брои все по-тънките пачки $$$ от фондацията. Щото дедА им ако не стане пак я цяр, я президент, я премиер 2 кинта за сладолед няма да им остави на тия плашипутарници.

Ц

Клубът трябва да се казва Любка Качакова

Благодаря за предисторията

Тая с дебели баджаци и малка глава ли е или така е излязла от обектива?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.