Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ако това е новата война, тя не е като първите две световни. 

Няма фронт. “Държавата“, която я започна, липсва на картата на политическия атлас. Тя беше измислена, за да започне война срещу света. Границите на „Даеш“ са виртуални, не знаем откъде преминават, докъде се простират. Втората световна война беше зачената от края на Първата. А тази война?

Реакциите след кървав атентат са като самия атентат – панически.  Търчим да броим жертвите, спираме се да изслушаме очевидци, чудим се къде е изходът за спасение, упрекваме се, че сме се оказали на едно и също място с хора, които са решили, че за да отидат в рая, трябва да изпратят нас в ада.

Някъде встрани остава важният въпрос какво искат да ни кажат атентаторите. Защо точно сега, защо точно тук? Каква е болестта зад тази смърт, към която самоубийствените атентаторите тръгват, само за да отведат със себе си колкото е възможно повече хора, които не мислят и не живеят като тях?

Този въпрос е важен и едва ли е по силите на един човек да отговори.  Предлагаме този текст да го напишете във форума вие, читателите на Клуб Z. Какво мислите, че искат да ни кажат атентаторите?

Ключови думи

Коментари

Neandertalec

Ненавистта към Европа не идва от това, че тя воюва с ИДИЛ. ИДИЛ съществува от две години, а омразата към Европа се трупа от 60. Тя се натрупа от това, че диктаторските режими 60 години учеха арабите - и в Сирия, и в Иран, и в Египет - на това, че християните в Европа и Америка са виновни за бедите на арабите. Че те подкрепят Израел в стремежа му да ограбва и убива мюсюлманите. Арабското дете се раждаше и чуваше у дома, че САЩ и Европа са ги измамили и изоставили, че благодарение на тях евреите са им взели Палестина. В училище това го пише и в учебниците, същото се говори и в университетите - християните искат да им отнемат идентичността. Това се повтаря непрекъснато и от медиите. Над 50 арабски телевизии постоянно промиват мозъците на хората в Близкия изток по отношение на Европа. Бройката е дори по-голяма. Отворете сайта memri.org и го разгледайте. А преди 60 години, точно там беше съветската зона на влияние и КГБ- то на тов. Жужо, активно създаваше джихадисти и терористи за борба със световния империализъм! Сега Русия требе да си трепе децата на КГБ-то от ония години...

Neandertalec

ИДИЛ и Русия/преди и СССР/ нямат никакъв друг коз за да тежат в международната среда освен насилието и страха. Те нямат равностоен и конкурентен модел на икономическо и социално развитие. Затова след като не могат да споделят благоденствието на Запада, искат да го разрушат, за да не им боде в очите собствената некадърност! Днешните терористи са не само наследници на своите предшественици, които бяха създадени, подбрани, възпитани, въоръжени и тренирани в съветските спецлагери, но и тяхно специфично „прераждане“. А в Кремъл, на Лубянка и в "аквариума" седи ново поколение, изживяващо своята носталгия по съветското време и не разбиращо, колко радикално се е променило всичко в света, в геополитическите пластове: Египет предаде СССР, слабият Асад-син дойде на мястото на силния си баща, загинаха старият Иран на Хюсейн и Либия на Кадафи– все наши бивши феодални владения. Затова сега Путин не може да им предложи много. Но се нуждае от тероризма като фактор за международно напрежение. Затова съм сигурен, че путиновият режим има силни нелегални връзки на оперативно ниво (СВР, ГРУ, ФСС) и, че имаме свои канали с внедрена агентура – Чечня, Татарстан и други ислямски автономни републики. Путин се опитва да манипулира всичко това, за да оказва натиск върху, Запада и нефтените шейхове, които са нашите врагове и конкуренти, на принципа: колкото по-силно размътим водата в арабския свят, толкова по-лесно ще водим преговори със Запада от позиция на силата. На Путин му се удава доста добре да манипулира не глобалния тероризъм, както беше при Андропов, а отделни групировки и дори да провежда операции под тяхното знаме. Всеки път, когато акциите му пред цивилизованите държави паднат, по странен начин се активизира терористичната дейност против Запад, и тласка Путин в прегръдките му. Схемата е безобразно проста, но сработи и с Буш-младши, а сега с Оланд и с Обама.

Neandertalec

Няма разлика между двете геноцидни идеологии, kомунизмът и ислямизмът, фанатичната вяра с масов тероризъм да се завземе властта и да се наложи обща вяра, с недопускане под страх от смъртно наказание на мнение различно от партийния/духовния водач, "светло" бъдеще, жените общи, или 40 девици в рая. Ислямизмът зае освободеното от комунизма място в развитието на масовия терор, като средство за постигане на целите си! Не е случаен и фактът, че ислямизмът се разви точно в зоните на съветското влияние, с добре подготвените школи за масов терор разработени още навремето от КГБ! И ние българите няма да забравим атентата от 1925 г., както и масовият червен терор с хилядите жертви под ръководството на северноазиатските комунистически вождове! След 5 години война в Сирия, ако някой смята, че няма да има бежанци и радикални формирования, ИД, международен тероризъм с хиляди жертви, при положение, че имаше многократно налагано руско вето за намеса на ООН, дълбоко се лъже! Фанатиците от двете дружески религии - комунисти и ислямисти, чрез масов терор и кървави диктатори, явно ще наложат новия световен ред! Време е за новото средовековие, крепостничеството и новите соц. феодали от комунистически/ислямистки тип! Призрак броди из Европа! С Коран и с Калашник.

И тука лудите налазиха...

Хомо сапиенс

Абе, измрял, защо не арабелите от Сирия и ИД, а граждани на Белгия са атентатори? Какъв Кремъл, каква Лубянка те гони?

Ти чувал ли си за наемници които изпълняват поръчки? Гражданите няма значение от къде са,важни са поръчителите

DogWoman

Искат да ни кажат, че с лигавото хрантутене трябва да се приключи. В снощния "Референдум" Антоний Гълъбов каза, че в Европа социалната държава е подкопала държавата, даваща сигурност на гражданите си. И че най-важната роля на държавата е да дава сигурност, а не да раздава помощи на лежащите по диваните. Това искат да ни кажат - че сме слабаци...

Фащайте се с Оги Минчев и почвайте лицевите опори, слабаци.

Каквото и да искат да кажат, този не е начинът да бъдат чути, още повече че всячески се усложнява и нажежава до безобразие световната обстановка! Може би обществото не знае и има неща скрити-покрити, за които всички плащаме! Знам ли го... не ми го побира акъла...

Радикалите на Сатурн!

Neandertalec

22 марта 2016 глава фракции ЛДПР в Государственно Думе РФ, Владимир Жириновский прокомментировал сегодняшний теракт в Брюсселе и, кроме прочего, заявил: «Теракты будут идти по всей Европе! И нам это выгодно. Пусть они подыхают и погибают».

Горе-долу следното: имаме пари и оръжие, имаме територии в няколко държави, които не бързат да си ги вземат обратно, имаме идеология, с която да ви пращаме зомби-камикадзета, когато решим - имаме си всичко необходимо, така че се разберете с големите, които ни помагат.

denim58

Атентаторите са хора с ненормална кауза, в името на която умират с удоволствие! Те искат да ни кажат, че отдавна са между нас.Живеят в нашите градове и външно по нищо не се различават.Тези хора са трето или четвърто поколение европейци, но са безумно смели и готови да убиват. Ще перифразирам един филм с Джъд Лоу "Враг пред портата"... е врагът отдавна е зад портата.

тука е така

Че взривяването е запазена марка за исляма,ей това ни казват.

Не . На комунистите е.

Доктора

Да, Хирошима беше имплозия.

Николов

Абе какъв е този неандерталец ,дето се появи с пещерния си анти комунизъм и анти русизъм. Тоя по нищо не се различава от от превъртелите самоубиици. Те убиват,защото мразят. Тогава неандерталецът с какво се отличава от тях. И ония и тоя тип са еднакво луди и опасни за всички нас. А на въпроса защо ония убиват като се самовзривяват, според мен отговорът е следният. Те мразят. Защо мразят? Защото не искат повече на някой като ме хрумне да си вдигне армията и да отиде на стотици хиляди километри , да разбие нечия държава ,заради своите интереси, или да прави цветни, шарени революции, и да преобръщат света с краката нагоре. За такива държави и такива лидери трябва да има Нюрнбергски процес и съд. И тогава светът ще се умири. Всеки да си живее по своите закони , а ако някъде е нетърпимо, и анти народно ,нека самият народ сам си извоюва своята свобода.

Хомо еректус

Ясно е че има геополитически контекст и със сигурност съществена част от тероризма е Любянка. Но както казва Горбачов - за всичките ни проблеми в СССР и ИЗточния блок сме виновни САМО НИЕ, нашата политика и действия и от нас зависи да променим нещата. Всички външни сили и влияния са съпътстващи и възползващи се, но не и ПРИЧИНА ЗА ПРОБЛЕМИТЕ! След малко пак ще пиша...

Има си психолози и психиатри, за да отговорят на въпроса. Едва ли ще ги затрудни. Пирамидата на Маслоу, ала бала. Отчуждаване, стремеж за принадлежност и уважение...По-важно е поръчителите им какво искат. И то е да разделят и да владеят. Искат да не си ползвате мозъците, а да се ръководите от емоциите и да кълвете готовите им истини.

Сега

Гледах зарантъ едни такива младички, зализани български чиновничета от Брюксел, които получават хиляди евро заплата на месец и се зачудих - абе тия дали някога са влизали в Моленбек, ей така едно кафе да пийнат или дори в една циганска махала в България, ей така едно турско кафе да им направятч(въобще не говоря за лекари, земеделци итн)?! И през цялото време в главата ми ТЮТЮН на Димитър Димов - приказен свят на богати тютюнджии, Чамкория, кабарета, песни, облекло, костюми, привички и само след 4-5 години ПЪЛНА ПРОМЯНА(народът получава възмездие). Та героите в ТЮТЮН също не са разбирали комунистите, техния партизански и терористичен подход, но това не е попречило да бъдат изхвърлени на бунището на историята. НЕ МОЖЕ приятели с "уреждане" в училище, с уреждане в университета, с уреждане на СЛАДКА СЛУЖБА да се управлява държава и народ! Не може всички да се разбираме ЗАДКУЛИСНО за всичко - от евросубсидии, до уреждане на работа, да има пълно разложение на едно общество, да си позволим лукса да ни командват хора като Цветанов, Станишев, Доган(който живее в САРАЙ в 21 век) и да очакваме, че НАРОДЪТ ЩЕ ТЪРПИ. Нищо подобно, или ще има реална промяна или сегашния свят ще остане само КИЧОЗЕН СПОМЕН на бунището на историята.

Щото Николов питаше за неандерталци...

Само че тук идва другия момент- никой не може да надскочи себе си! Нито циганина можеш да го накараш да работи и да му чисто пред къщата/с изключениятя/ нито тези отгетата да "пораснат". Защото не искат или не могат-умствен капацитет! Иначе си прав,нищо че понамирисва на "равенство"

K .Benderliev

Atentatorite iskat da ni kajat che ne sme kato tiah. I tova e mnogo losho. Tolkova losho, che zaslujavame da umrem. A ima i koi i na tiah da obisni kolko sme loshi.

сега

а каква е мотивацията, хранителната среда на тероризма(от която безспорно се възползват Велики сили, които дават политически смисъл на всичко, но това не означава, че проблемът не съществува). Това е осъзнаването, че си пълен аутсайдер, че нямаш никакъв шанс в едно общество, независимо от усилията, които полагаш. Дали ще си работник или мюсюлманин, това няма никакво значение. Спомням си много добре в казармата - стои едно момче(цигане) на масата и разглежда снимка на готини мацки - обръща се към мен с един отчаян поглед и казва - ей Иванов, Иванов, такава мацка никога няма да имам - ти Иванов може и да те споходи щастието, но не и мен(а той пича е готин, нищо му няма). И това нещо ми е влезнало в главата от 20 години и не мога да разбера защо беше ТОЛКОВА СИГУРЕН, че няма шанс да бъде с такава мацка. Същото е и в Белгия - АМА КАК ДА РАЗБЕРЕМ ПРИЧИНИТЕ В МОЛЕБНЕК, като нито едно чиновниче, от сорта на Калфин, Жотева и тн и тн там НЯМА ДА СТЪПИ НИКОГА! Пък ако ние отидем ще ни кажат - хубаво ни ги говорите, ама от вас нищо не зависи. Това е, просто имаме едни хрантутници на власт, които МРАЗЯТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД и не знаят как да му помогнат и да го управляват.

Умен

Глупости, социални основи този съвременен проблем няма. Тези хора са съвсем щастливи социално. Обикновено са представители на средната класа. Голям грях правите, като се опитвате да им припишете социални мотиви. Самосегрегацията в културни гета не е грях на домакините, а на гостите.

сега

и последно - в САЩ няма тероризъм в такъв мащаб, защото там е възможно БАРАК ОБАМА да е Президент(демек интелигенцията осъзнава какво прави и накъде води народа). В Европа това е НЕВЪЗМОЖНО. Най-големия грях на най-добрия кандидат за президент ще бъде, че е мюсюлманин или черен и тн. Путин знае тези неща отлично. И веднага казвам - стане ли Тръмп президент, Америка не я очаква розово бъдеще.

Какво иска да ни каже пепелянката, когато ни хапе? Какви усилия трябва да положи нашето общество, за да я убеди да не хапе?

Умен

Пепелянките хапят хора само при самозащита. Така че добре сте го казали, поне задава правилна насока за размисъл.

Тоталитаризъм срещу демокрация. Тоталитаризъм на верска и политическа основа. Добавете и тоталитаризъм на олигархията - олигополия. Нещата стават ясни. И по света, и у нас.

"Открих"точен и убедителен отговор в книгата на португалеца Сантош - "Божият гняв"! Съвсем актуален!

Д-р Михайлов

Пичове, обадете ми се. Медицината и по-конкретни психиатрията напредна много през последните години. Не се измъчвайте. Има лек.

Yankov

"Какво искат да ни кажат атентаторите?" На този въпрос ще Ви отговори този, който плаща всичко това. Едва ли атентаторите са съвсем наясно. А, може би са от там, където е златните резерви на Либия и Ирак? Търсете парите и ще си отговорите!

Сия

Дали искат да ни кажат нещо, дали искат да говорят с нас? Искат да заповядват, да се налагат със сила. Според мен изобщо не ги познаваме по ред причини, между които това, че ги мерим по нашите представи и стандарти и че отъждествяваме надъханите марионетки-изпълнители и поръчителите. Най-добре в този момент е да слушаме не политиците, а експертите - арабисти, специалисти по исляма, експерти по сигурността и борбата с тероризма.

Зависи защо руснаците са се изнесли от Сирия. Крайната цел и/или смисъл може да няма нищо общо с ИД.

Не са се изнесли от Сирия, там са.

При всички положения, т.нар. "атентатори" казват само едно (преди да се самовзриват): Аллах е велик. Друг е въпросът какво искат да ни кажат ОРГАНИЗАТОРИТЕ ;) Би трябвало да правите разлика като журналисти........ Организаторите на тези и изобщо такива атаки срещу друга религия е едно: хаос. А хаосът във Вашите възприятия е повече от очеваден.

Неандерталец

По руските форуми хвърчат ушанки от радост и злорадство заради кървавата касапница в Брюксел. Прави впечатление и фактът, че руските медии у нас и други подобни кремълски парцали излизат едновременно и съгласувано с единна версия за атентата, а именно, че Москва била предупредила?!? Как се издават сами за източника си, а?! Кой е чувал, че Москва била предупредила, освен самите „предупредили“?! Директно им се диктува от Кремъл какво да пишат. Друг е въпросът защо психично болното руско племе се радва, така както се радва и злобее местната русофилска сган и размахва назидателно пръст : „На ви демокрация!“ Целта е ясна – все повече хора да бъдат убеждавани, че е нужна диктатура, че е демокрацията е опасна. Това е част от съгласуваната кремълска пропаганда, последвала и атентатите в Париж. Терорът удря сърцето на Европа. За пореден път. А всички ние се сещаме кой има изгода от разединена, несигурна Европа. Всички ние се сещаме кой тероризираше Европа, преди да се чуе терминът „радикален ислям“. Червените бригади, Фракция Червена армия… Всички ние ясно виждаме и осъзнаваме, че Кремъл и Ислямска държава имат общ враг – развития, благоденстващ, трудещ се, мислещ и творящ демократичен свят.

SRQBoyboy

Руснаците са свъркани хора, но да не викат дявола, защото може да ги споходят джихадисти в тил - от собствените им ислаямски републики. Мясялманите там не ги обичат от векове и малко им трябва.

кроманьонец

Браво за коментара.

Един учител в Белгия писал в социалните мрежи: Как да си преподавам урока, когато мюсюлманчетата в класа ликуват по повод на атентатите? На другия ден бил посетен от трима полицаи, които го посъветвали да не пише повече такива работи.

Във всички държави има по един Сидеров, Льо Пен и прочие ксенофоби. А този учител, какво е направил да промени мисленето на хлапетата, ако е вярна информацията?

Ама вие сериозно ли питате? Всеки от нас по различен начин възприема атентатите. Българските мурзилки и застарялите и съпътстващите ги по-млади латентни комунисти възприемат атентатите като справедлив удар срещу Европа. Четейки днешните коментари на тези озлобяли наши сънародници намирам вчерашните им епитети - либерасти, толерасти. Други предполагат, че ислямът е обявил война на християнството. Питам се на кое кристиянство? Белгия ли е центъра на християнския свят? Че не беше ли там роден Тил Ойленшпигел? Не, драги ми! Ако разузнавателните служби са действително интелигентни служби трябва да търсят обединителното звено на ислямските терористи. А то не е в ислямските централи! Другаде е! На кого е изгодно дестабилизирана Европа! на атентатите единствено се радват ислямисти, руснаци и левичари! Търсете техният обединителен център!

stru

Уважаеми форумни участници, Моля, за вашето мнение или коментар на следните според мен актуални за обществото въпроси относно атентатите на Ислямска държава: 1.Винаги след поредните атентати всички медии без изключение обсъждат и коментират най-вече засилените полицейски мерки по охраната и реда на обществени места, по охраната и засилените контроли на границите, както и най-подробните детайли за извършителите и потърпевшите от атентатите. Защо винаги след пореднте атентати се насочва вниманието на обществото най-вече към следствията от атентатите, а не към причината и най-бързото решение и последващи действия за нейното - ако не окончателно премахване, то достатъчно за нейното обезсилване? 2.След като се осъжда от всички престъпната дейност на Ислямска държава, след като е очевадна ежедневната реална заплаха за всички европейски държави (на този етап) и последваща такава за останалите държави, защо не се обяви война на Ислямска държава от всички засегнати държави? 3.В постигнатото споразумение с Турция относно бежанската криза се предвижда на Турция да се даде помощ в размер на 6 млд.евро. Джихадистката държава едва ли има армия по-голяма от 200 000 бойци. Една обединена европейска армия би се справила с джихадистката армия за няколко месеца!! Защо не се дадат тези 6 млд.евро за провеждане на светкавична военна операция от обединена еврпейска армия срещу джихадистката държава и след нейното освобождаване (или ликвидиране!) да се създадат необходимите условия за връщане на по-голяма част от сирийските бежанци? 4.Всички европейски страни и САЩ участвуват и членуват в НАТО. Защо не се обсъжда как НАТО защитава своите членове от Ислямска държава?

Възприемам писаниети ти кати искрено. Затова и се опитвам да отговоря. Това не е класическия фронт. Това е тайна война с тайни средства. И затова тайните служжби на засегнатите страни трябва да се оибединят. Всички все ощр живи ченгета, които са работели срещу Чакала карлос, Бадер майнхоф, Червени бригади и друга червена пасмина да бъдат мобилизирани като мконсултанти. Европа е в опасност!

ПРАБАБА 73

ИСКАТ ДА НИ КАЖАТ И ПОКАЖАТ ,ЧЕ СА ОБИДЕНИ ОТ ОТНОШЕНИЕТО НА НЯКОИ ДЪРЖАВИ КЪМ ТЯХ.СПЕЦИАЛНО В БГ СМЕ ТОЛЕРАНТНИ КЪМ ТУРЦИ,ЦИГАНИИ ДРУГИ МАЛЦИНСТВА.СМЯТАМ ,ЧЕ ЕТАКА И В ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС.НО НЕ МОГА ТОЧНО ДА ПРЕЦЕНЯ ПРАВИЛНО.НО ИСКАТ ДА ОБЪРКАТ НОРМАЛНИЯ ЖИВОТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СВЯТ.

dez

Крайната цел на войната е да се завладеят нови територии и тези които живеят на тези територии да работят за теб. Защо е нужно с пушка на бойното поле да воюваш, когато може и по друг начин да постигнеш победа, кое е толкова неясно. Отрицателен прираст в цяла Европа, след 50 години Европа е тяхна. Без пушки. И защо е нужно да избиваш тези които те обгрижват. Това е инвазия или нов вид хибридна война, кой както и да си я кръсти крайния резултат ще е този. Затова не се интегрират с поколения и нямат никакво намерение да започнат, напротив, ние трявба да се съобразяваме, винаги територията Европа е била целта. Сегашия ЕС е брак по сметка за пари, няма европейски език дори, да си говорим, ако да сме женени по сметка, няма европейска култура, как другите да ни приемат, когато самите ние не се приемаме като единна европейска нация.

Богдан

Всичко е заради исляма. Мюсюлмани извършват тези масови убийства. Това са проповедите на Мухамед. Това е записано в корана. Убийте неверниците. Водете война(джихад) докъто всички приемат исляма и завоадеете целя свят. Това го пише в корана. Просто е, прочетете го. Запознайте се с проповедите на пророка им. А тези, които ви обясняват, че исляма проповядва мир и любов са или лъжци и лицемери, или въобще не са запознати с тази религия. В корана пише, че трябва да лъжеш ако е необходимо в името на джихада и Аллах. Това е напълно лицемерна религия.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.