Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)


Така се случи, че бях посланик на България в Русия по време на президента Първанов и премиера Сакскобурготски. Би било проява на лош тон и непрофесионализъм да използвам информация, с която разполагам, за да коментирам текущи техни послания. За това няма да го правя.

Само ще кажа, че бях горд не само от възможността да представям Родината си в страна със сложни и дълбоки отношения, но и от начина, по който България се отнесе към царското семейство, респектът, който той получи и възможността да оглави правителството ни. Това, как той разходва този капитал, е отделна работа. Ние, като народ, му го дадохме.

Аналогични процеси, свързани с отношенията на наследниците на руската царска фамилия с властта в Русия, продължават да ферментират. Не е тайна, че президентът Путин разчита на наследниците на Романови, за да сплоти под имперското знаме всички руснаци - и в страната, и зад граница. Така си осигури тяхната подкрепа за анексията на Крим. Текат сложни преговори, включително относно условията за връщане на имоти и обществено им присъствие в Русия.

Факт е, че са още много далеч от окончателни решения. Наследниците на Николай Втори гледат на българския монархичен пример като подходящ, макар да съзнават, че е трудно приложим в руските условия.

Премиерът Сакскобурготски има своето място и роля, своите интереси и мисия в тези процеси.

Но призивите му България "да не загърбва Русия" отиват твърде далеч и изискват прецизна реакция.

Той е силен дипломат и съвременните ни политици могат само да се учат от него на тънкостите на висшата дипломация.

Няма да коментирам спекулациите за задкулисни свързаности.

Първо, напомням, че поради разликата в мащабите, българската външна политика спрямо Русия не е функция само и предимно на нашите желания и намерения, а най-вече на политиката, която Москва провежда спрямо нас и съюзите, в които членуваме. Надявам се до тук да нямаме спорове. Много неща се промениха от времето, в което бях посланик, много от руските министри, дори самият министър председател, с когото премиера Сакскобурготски водеше преговори, днес са или в опозиция, или в немилост.

Днес нещата са други. Онази Русия със сигурност не бяхме загърбили. С тази "загърбването" е реакция на нейната агресивна политика.

Не ЕС или Украйна нападнаха Русия и промениха статуквото, а тя анексира Крим и наруши европейския ред и сигурност след Втората световна война. Вероятно в ценностната система на "реал политиката", в която е бил възпитаван в продължение на традициите на българската монархия, изглежда приемлив факт една държава в Европа да анексира друга въз основа на текущи политически терзания и исторически претенции. Но съвременна Европа е изградена върху коренно противоположна ценностна система - именно отказът от промяна на границите стои в основата на най-дългия мирен период в историята й, на който континента е бил свидетел. Ако това не е ценност за премиера Сакскобурготски, то тогава налице е сериозно отстъпление от принципите, въз основа на които се гради българската и европейска политика. Нищо, включително триковете с "референдума" в Крим, не може да оправдае едностранните агресивни действия и промяна на граници в Европа на 21-ви век. Германия има много по-голямо основание да си върне Кьонингсберг, който Русия никога не е притежавала, но не го прави, защото пази европейския ред и сиурност. 

Самовлюбена и самовглъбена Русия, която не се съобразява с общите правила в европейския дом, не само не можем, а сме длъжни да загърбим. Това е групов инстинкт за самосъхранение, ако не го сторим, означава да разрушим Европа.

Цяла Европа е обект на хибридна война и дестабилизационни действия от страна на Кремъл. Това не са "конспирации", а официална позиция на много правителства, включително на правителството на канцлера Меркел. Тя постави задачи на германските специални служби да разкрият плановете на Кремъл срещу нея. Шефът на НАТО каза открито това, което много европейски лидери вярват - Русия използва бежанците като инструмент за дестабилизация на Европа. Тази Русия сме длъжни да загърбим не от политическа суета, а за да оцелеем.

Второ, с удоволствие бих чул алтернативни варианти за противодействие и защита от тези действия на Русия, както на дипломатическо, така и на финансово и икономическо равнище, които не само да отразят несъгласието на Европа срещу анексията на Крим и инвазията в Източна Украйна, но и да я възпрат от нова агресия. Да не би страховете на балтийските държави, на Грузия, на Украйна да са безпочвени, след като отвличат техни граждани и провеждат военни маневри, в които тренират инвазия на чужди територии? 

Санкциите не са първият, нито желаният вариант за реакция към Русия, но за съжаление единственият, който да не включва военен отговор. Ако си спомняте, те не бяха еднократен, а постепенно развиващ се процес, в рамките на който на нашите руски партньори бе дадена възможност да променят поведението си и да намерят път към компромисите.

Не се получи - господин Путин предпочете да сплоти нацията си под знамето на новото-старо имперско величие на Русия, вместо да вземе трудните, но значително по-верни решения на развитие на конкурентноспособна икономика, на руските технологии, на руската култура и отварянето на страната към интереса на десетки милиони туристи и към света.

Вместо това той предпочете пътя на войната и употребата на сила - и това не е наш избор,. 

Да разгледаме каква е алтернативата България "да не загърбва", както препоръчва българският премиер-монарх, днешната Русия ?

Какво се предлага, защото няма полутонове или междинна позиция - да загърбим ангажиментите си към ЕС и НАТО, защитата на общото ни пространство и пуснем през страната Южен поток, да пропускаме свободно руски военни самолети през нашето въздушно пространство, да отговаряме със беззаветна симпатия на всяка новина, която идва от Москва? Или да посредничим на Москва с надеждата да променим в нейна полза политиката на ЕС и НАТО.

В този смисъл, премиерът Сакскобурготски не може да не си дава сметка, че с изявлението си пряко, макар и имплицитно, критикува външната политика на сегашното българско правителство като "загърбваща" Русия. 

Именно това е преминатата "червена линия", която ме кара да пиша тези редове.

Като уважаван политик и българска гражданин той има право да изразява мнение и да критикува, но не е коректно да използва устойчиви "опорни" тези на руската външна политика, които могат да се тълкуват и като опит за геополитическо посредничество на Кремъл. Това излиза извън добрия тон и извън стандартите на уважителното отношение.

И тъй като освен "шапката" на дипломат, моите "университети" включват експертиза и по международен бизнес, финанси и икономика, си позволявам да отбележа, че влиянието на европейските санкции върху българската икономика освен линейния негативен ефект, имаше и много здравословно влияние за нас, тъй като ни освободи от илюзията на обречена зависимост от "необятния" руски пазар. Поради асиметрията в структурата на двустранната търговия днес българската икономиката е много по-диверсификицирана и балансирана като верига на добавена стойност, без това да се отрази върху приходите на бълграските предприятия. Расте износът за региони с управляем политически риск и на стоки с висока добавена стойност.

Именно благодарение на членството си в ЕС и НАТО и свързаността ни с глобалния пазар, още днес можем тотално да се лишим от енергийното посредничество на Русия, като се освободим от вноса на природен газ и нефт от Русия на сто процента, без от това да пострада българския потребител. Само и единствено волята на българското правителство и най-вече на Булгаргаз и Булгартрансгаз ни привързва към монополната котва. Нищо друго.

Ако решат да спрат руските туристи, за да ни накажат, след две-три години ще сме решили и този проблем.

България днес напълно може да живее, работи и се развива на практика без руския пазар, ако от Москва се опитват да ни извиват ръцете. 

Разбира се, не за това пледирам - отношенията с Русия са важни, но само ако са равноправни и взаимоуважителни. .

Няма съмнение, че в контактите с руското правителство, господин Сакскобурготски има по-широк кръг от интереси отвъд българо-руските отношения. Би било коректно при публични заявления това да се отчита, за да избегнат тълкувания за конфликт на интереси.

Ключови думи

Коментари

Тангра

Много силен текст на Василев - както са казва на Царя с "любов" - дипломатично, но твърдо. Да си знае мястото!

Йоло Денев

И кое му е силното? Сашо-11 мноооооого обтекаемо кове един хората на които реално е служил. Ся, той Сашо-11 реално и на Т.Ж. е служил а и хора като него за 5 кинта са готови да служат на произволен интерс ... не мога да разбера как хем ривете за лустрация, псувате лошото ДС (и с право) хем адмирирате откровенно безсмислени статии на доказни агенти на ДС. Реакцията на Сашко-11 може само да ни насочи към източника на дълбоката психодрама която е обзела тази нещастна разведка откакто му биха шута от москва. 100% съм убеден, че е имало някакъв секс там в който сашенцето-11 е бил от кофтито страна.

Хибриден Цар, който не е съвсем Цар... ама така го е кръстил Мони Паси и сие... Защо да ги ручаме жабетата, г-н Василев?

Дедо е по далаверите.

Грешка е да загърбваме Русия, защото може да ни яхне. Трябва да я гледаме винаги очи в очи, и добре въоръжени.

Н

С какво си въоръжен ти бе селяко - кирка, лопата, сопа ???? Едно натискане на едно копче и сте изпепелени ...

Той да разкаже как е разглеждал Ермитажа в началото на 70-те години с италиански паспорт на името на граф Рилски. Тогава кегебето много се чудило кой ли ще да е този граф Рилски, но така и не успяло да се сети.

Айде бе! КГБ? Не се е сетило? Че нали в Ермитажа му натупа среща за инструкции.

Кобурготски отдавна не е в позиции да призовава,каквото и да било.Отношението на българите към неговата особа е същото като при децата,когато не харесват някого.Не е злоба,не е омраза,а по-скоро пълно игнориране.Щом нямат възможност да го одраскат или оплюят,детският начин е просто да не го забелязват.Този човек сякаш се стопява в пространството.И то-ОКОНЧАТЕЛНО!А дали си е струвало,по този начин да се изтакова на династичния си род?Нека сам си отговаря

КДС

Най-обичаните от вас 'интелектуалци' са наши бивши доносници. А както знаете, отношенията с нас почнат ли един път са за цял живот ;)

:)

Не оспорвам написаното, напротив. Само дето призивът на Симо е по-скоро вътрешно, а не външно-политически ход. "Цялото НДСВ се събира на 16 април за първи път от 10 години" в 24-часа. "Идеята е жълтите да се видят в неформална обстановка, на нещо като приятелска вечеря. Замисълът ни не е политически, но какво ще се случи, тепърва ще видим..." БСП, ДПС след отцепването на Местан, НДСВ, много вероятно и Слави се готвят да противостоят на сегашните процеси. Това ли е статуквото, или статуквото е станалото само през последните 10-тина години е въпрос за интелигентността на българина. Дали ДСБ е част от тази група, или е някакво имагинерно друго - също.

Обиден

Гоподин Василев явно е обиден на Москва заради наложената му забрана да влиза в Русия и отвръща на удара с удар. Симеон е абсолютно прав - България не бива да загърбва Русия по много причини, да посоча само Освобождението. Братя могат да се карат и спорят, но те си остават най-близки. Второ - една мощна Германия в лицето на управляващи политици също зоват Русия да не се пренебрегва и загърбва. Трето - Крим винаги е бил руски, Хрушчов го хариза на Украйна, но тогава всичко беше СССР. Да, днес не бива да се прекрояват граници, но какво стана с Косово? Тази изконна сръбска земя я откъсна Западът и я поднесе на албанците. Значи при Косово всичко е ок, при Крим не?

Мао

Ходи поплачи на Путито като си толкова обиден , и вземи попрочети малко история , днес поне има автентична информация и тогава ми говори кой кого е загърбил във взаимоотношенията между България и Русия . Още август 1989г. руснаците обявяват края на СИВ и въвеждат непосилните мита за нашите стоки глупако , тогава бай ти Тошо е още на власт .Това положение не се е променило до днес , за капак ни набутват газ и петрол на възможно най високите цени в света , апропо руското ядрено гориво за Козлодуй е поскъпнало последните 10 г. двайсет пъти . Всичко това за какво ти говори бе тъпанар московски , имаш ли поне малко мозък в главата си ,или си поредният продажен рубладжия .

Емил Станоев

Мъзможно е да предвижда че в бъдеще ще ни се наложи самите ние да бягаме от Европа в Русия. Това ще стане само ако се осъществи нахлуването на 10 -тина милиона тарамбуки.И не е мираж а възможност. Кой знае ??! Ще видим скоро какво ще измъдрят тия от ЕК.!!

Станоев, само с 1 мозъчна клетка не може да се мисли, трябва ти поне още 1....

Николай I

По мое мнение "... начина, по който България се отнесе към царското семейство, респектът, който той получи и възможността да оглави правителството ни" са един от най-жалките и позорни моменти в най-новата ни история и до голяма степен предопределиха сегашното ни битие. Приемам всяка добра дума, изказана за този човек като лична обида. И смятам отношението на Италианската република спрямо Савойската династия за много по-правилно и адекватно, отколкото това, което допуснахме у нас.

Излишно се хабите г-н Василев. Сакскобурготски отдавна не е фактор. Да призовава ако иска и марсианците, няма кой да го чуе ... освен политическите анализатори.

той се хаби защото изкарва пари от поръчкови статии

москвич

агент "ПАРАЗИТ", отдавна е ясно, че е агент на Хуйло,...тоест "хуйловски паразит",...срам, баща му 100 пъти се е обърнал в гроба

И тъй като освен "шапката" на дипломат, моите "университети" включват експертиза и по международен бизнес, финанси и икономика, си позволявам да отбележа, че влиянието на европейските санкции върху българската икономика освен линейния негативен ефект

Смех

Добре написано!

читател

Добре написано!

бат Цар да не е велик, барем колкото бат Боко?

Щирлиц 11

Не съм обиден на Москва. Дълбоко законспириран съм.

КОЙ

""отношенията с Русия са важни, но само ако са равноправни и взаимоуважителни"" Го преценява ? Ако са такива като теб.... :) Докато се чуе думата Русия и текат лиги !!

Симеон

Може да се обижда за всичко .., включително и за КГБ. Той няма проблеми с това , те всичките царски особи са рода! Когато говори ...той изразява и общи виждания .Царете ..особено тези в ново време , не правят солови изяви ! Нека Илиян го има някъде в ХАРДА !:))

Н

Какви бълвочи, какви глупости са написани тук ...

Един изключителен анализатор, евала му на „университетите“, има какво да учи от него българина. Само едно трябва, да го има българина! Това го казвам защото много продажник, много смрадливи българе са се пръкнали под небосклона и продават страницата ни безпрекословно. А за царската отрепка, поругал честта на отеца и с това на нацията си, освен презрение, друго осъждане не е необходимо. Има много по–високи инстанций за това.

'Отеца' ни хвърли във война с Щатите и Англия без нужда. По-голям национален предател от него е само баща му.

Има само един път за г- н Борисов,,референдум като в Гърция и следващите 20 години семейството да не стъпва в България!

mardafi

Светът върви надолу - цар комунист - какво ли не прави хазарта

mardafi

И още нещо относно Раша - какво ли е видял този баща в отрочето си че да го кръсти Путка

уууууу....

Не ни занимавайте с този вонящ отпадък, когото някои безродници титулуват "цар".Просто го оставете да гние в смърдящото си обкръжение, а за това което стори на българите - има Божие наказание.

Сия

Сериозен и задълбочен анализ, както винаги. И то с аргументи от днешния ден. Ще ми е много интересно да прочета нещо повече от автора за взаимоотношенията между Кремъл и наследниците на Романови-

Васил Францев

В много отношения съм склонен да приема мнението на г-в Василев. Дори бих казал, че липсвайки ми необходимата информация и ерудиция, не бих могъл да напиша аргументирана критика. Но има един исторически факт (или факти), които не трябва да пропускаме, тъй като те може и да се окажат здрав фундамент за противопоставяне на г-н Василев и естествено, малка подкрепа за Н.В. Знаем съображенията на големия Стефан Стамболов за и против Русия, знаем и защо е довел Фердинанд. Но при показваното пренебрежение и ирония на западните сили към Фердинанд и България (виновни много за нашето положение днес, заедно и с Русия), всеки би постъпил като княз Фердинанд, за да станем ЦАРСТВО! Зарада това е направил поклон на Петербург. А и Вазов доста е допринесъл за ориентацията на народа ни към Русия. Кой ти е знаел от добродушните българи за мръсните игри на руските царе към нас?...Затова и цар Борис ІІІ има пословично признание, че той не, но народът му е обърнат към Русия. Обичан от народа си, противопоставил се на Хитлер (в рамките на допустимото, разбира се, но и на Салин, отказвайки цялото парче "Добреджа", за да няма обща граница със СССР...), той си отиде рано!... Царското семейство е като всяко нормално семейство- уважаваш дядо си, баща си! Следователно, цар Симеон ІІ не може да се обърне срещу предците си, най- малкото заради уважението, напластено десетки години във всеки. Да, така е, Русия не ни е помагала да просперираме! Ами Австроунгария защо е спала? Ами Англия, ами Франция?..Нали те са разрешили Русия да мине през нас (на път за Босфора), знаейки, че Русия няма да пусне земите на изток от линията Белград -Скопие- Солун, но няма и да посегне на земите на запад от тази линия. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО И ТРЯБВА ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ С НЕГО! ИСТОРИЧЕСКАТА НИ СЪДБА Е ТАКАВА! РУСИЯ СИ Е РУСИЯ! Четете ли Вазов отпреди 1916 година?

Вяра

Мадредски мошеник! Възползва се от името на баща си, в съюз с ДС работи не за България, а за собствените си интереси.

Евро подлога

Някакво същество с ограничени възможности за въздействие дава мнения за световната политика.Това прилича на поговорката за жабата и коня.Никой не се интересува от мнения идващи от кенефа на ЕС.

бг

Веднъж му се вързах на царя. Втори път няма как да стане.

Зaглaвие

Уровень бедности в России достиг 10-летнего пика

Зaглaвие

Уровень бедности в России достиг 10-летнего пика

Режисираният преход свири сбор на всичките си подопечни.

Зaглaвие

Россия пригрозила возобновить удары по Сирии с 22 марта

Колева

Много мислен анализ.

Джуна

Само не мога да разбера защо това което е нормално отношение към Русия на Запад, тук се тълкува като "обръщане на гръб". При това от "най-големия европеец"?!

тука е така

Симеоне,Симеоне язък за бащата дето си имал,язък!Направо не те е срам!

Ivanov

Автор с ерудицията на Илиян Василев няма как да бъде изненадан от призива на мадридския мошеник да не загърбваме Русия. Та нима авторът е забравил, че още в първия месец на правителството "Сакскобургготски" беше рестартиран мафиотският антибългарски проект “Белене“?! Или пък авторът е пропуснал да забележи #кой го доведе в България и #кой промени конституцията, за да го вкара в управлението?!

Да не би да бъркаш ерудиция с ерекция, драги ми Смехурко?

Pinko

Василев, кога стана дипломат? Ако си извадиш главата от дирника може и да видиш релността.

Българин

А с твоята русофилска картуна само можеш да изядеш лай..та на г-н Василев!

д-р Пeтроff

Г-н Василев да напомни как Измамният Крадец,когато пристигнал в Москва,му предложили разходка по Арбат и той казал : - О Арбат,аз много обичам да се разхождам по Арбат. Всички останали като гръмнати,'щтото си го мислили за анти комунист.Оказало се,че още от 60-те години си ходи редовно в Москва.

Сашо-3,14

Дежурния редактор по оплюване на Русия, този път не се е посвенил да оплюе поредната ръка от която кусаше бел хлебец. Такива като тоя нещастник са добре описани в световната литература. Мизерабъл неземен е доносника Сашо-11.

Богдан Николов

Поздравления за добрата статия!

Вижте се тук има такива

Нина Първанова Към всички червени боклуци!Знаем опорните ви точки,стари са!Вижте на какво се натъкнах:Я ПОГЛЕДНЕТЕ НА КАКВО СЕ НАТЪКНАХ! (Кирил е Кирчо Добрев-контрабандистчето...) Протокол на работна среща на доброволческа група за влияние към Оперативното бюро на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП ……. Кирил: Другари, минаваме към четвърта точка. Всичко което говорихме по точки две и три, не важи за активността в социалните интернет мрежи и интернет-медии. Тук средата е съвършено различна. Единственото правило което трябва да съблюдаваме стриктно е да спазваме своята анонимност. Препоръчва се да създадете една легенда за себе си далече от политическата сфера - примерно активността и използваните прякори и картинки на профили трябва да създават впечатление за вас като за спортен фен, запален турист или пък, ако щете, безработна бивша учителка сега домакиня чието основна радост от живота е да гледа сапунени сериали. Втората легенда която трябва има всеки под ръка е на привърженик на трета партия със слабо влияние в обществото, като тук е препоръчително това да са десни партии. И двете самоличности се използват както в защита, така и в атака. За да се избегне разкриване на връзката между двете самоличности, разбира се, доколкото ви е възможно трябва да съблюдавате различен стил на изразяване и да не използвате едни и същи изрази и словосъчетания . От досегашната практика се установи, че често се получава объркване, доброволеца пуска коментар присъщ за едната самоличност, но забравя да превключи потребителките профили. Тук Митко даде едно предложение, как да избегнем тези рискове. Ще го помоля да сподели. Димитър: - Ами, същността на предложението е различните акаунти да се използват в различни браузъри. Примерно, единия акаунт се използва само с Интернет Експлорър, другия в Мозила. По този начин не се налага непрекъснато превключване на акаунтите, и бързо се добива автоматизъм. В момента в които решиш да пуснеш коментар от някоя самоличност отваряш и съответния браузър. Аз лично ползвам четири самоличности в четири браузъра, освен тези подходящи са също Опера и Сафари. Не ми се е случвало да сбъркам и да пусна коментар под друг акаунт. Елена: - Аз се опитах да си инсталирам Фаърфокс на лаптопа, които ми е предоставен, но ми иска администраторска парола. Кирил: Които има такива проблеми - компютрите при Павел - той ще ви инсталира каквото е необходимо. Преминаваме нататък. Както вече споменахме, тъй като в интернет е осигурена анонимност, ограничения като премерено поведение няма. Трябва да удряме безкомпромисно в най-неочакваните точки за нашите противници. Ако в обществото има усещане, че даден политик от управляващите е честен - изкарвате го лъжец и крадец, ако някой има добро семейство, обвинете го, че има любовница, ако има титла професор, обвинете го че е некомпетентен, а дисертацията му преписана, ако води скромен начин на живот, внушавайте, че има милиарди в швейцарски сметки, и т.н. Нищо не е неприемливо, нищо не е цинично, използването на нецензурни думи също не е проблем. Дори и коментарите ви да не се приемат от случайно четящите ги, те ще се трупат като негатив към вашата фалшива самоличност, но и към истинската самоличност на атакуваните субекти. Основната цел е да се предизвикат пукнатини в имиджа и да се породят съмнения към тях. В този аспект трябва да сме търпеливи и настойчиви както капката дълбае камъка. Втората насока по която трябва да работите е да се създава всеобщо впечатление за безнадежност и мизерия. Това няма смисъл да го обяснявам, ясно е че всички подобни негативи се трупат на гърба на управляващите. Декларирайте съжаление към трудния живот на пенсионерите, приравнявайте живота в България с този в страни от третия свят, декларирайте склонност към емиграция и т.н. Тези неща и друг път сме ги говорили. Третият аспект по които трябва да работят доброволците е защита от така наречените "лоши" коментари за партията и политици от БСП. Значи, практиката показва, че влизане в спор по същество не е добра тактика. Проучванията показват, че най-добре работещата тактика е бързо да бъде изтикан коментара назад в списъка с коментарите. Времето напредна, за съжаление имам важна среща след 15 минути и ще трябва да ви напускам. Ще ви бъда благодарен да прегледате този документ, които обаче нямате право да изнасяте. Документа съдържа проучвания за поведението на интернет потребителите, кои са най-популярните интернет медии, а на последната страница са синтезирани изводите от проучването, които биха били много полезни в нашата работа. Довиждане засега " Angry Харесва ми Любов Haha Wow Sad Angry КоментарСподеляне

Дими

"Така се случи, че бях посланик на България в Русия по време на президента Първанов и премиера Сакскобургготски..." --- Искате ли да започнем разказа на чисто? Как се случи?! Разкажете!

Ало, Афтора...

Бил ди посланик. Дипломат. А, да те попитам: кой те сложи? Откъде те извади? Кое школо си учил? Да не си от Маречковото потекло в дипломацията? Като немада коментираш, що задаваш въпроси...??? А, та не разбрах последно: дипломат от кариерата ли си или журналист? Или хермафродит? (Споко, сега е модерно!)

zxcv

А бе,отпадък,първо се научи да пишеш грамотно и тогава си позволявай да ръсиш мозък в публичното пространство!

Манол Глишев

По същество статията е много точна.

Винаги е едно и също

При статиите на Този И.Василев ,които ..се извисил над планетата и гледа нещата отгоре. Абсолютно еднакви са около 10 коментара ,които говорят че по умно нещо не е писано ...от създаване на човечеството. Това настрана , Василев се бута за "лице" на алтернативата ГЕРБ , нещото за което ми дреме. Ако бях ГЕРБЕР ..и исках да свия подкрепата за "алтернативата" в рамките на 3%- 4% ,щях да пиша точно такива неща. Нека хората които правят ...този проект да го приемат сериозно. Информация - дезинформация -контра дезинформация.

Петър

Г-н Василев е твърде дипломатичен спрямо мадритския шмекер. Нека не забравяме КОЙ го докара на власт - Мултигруп, ДПС, ДС.

"Цялото НДСВ се събира на 16 април за първи път от 10 години" в 24-часа. "Идеята е жълтите да се видят в неформална обстановка, на нещо като приятелска вечеря. Замисълът ни не е политически, но какво ще се случи, тепърва ще видим..." - Режисираният преход свири сбор на всичките си подопечни.

руснак с българско гражданство

И ПРЕДИ И СЕГА ПУТИН Е СВИНЯ! ВЕЧЕН ПОЗОР ЗА КАГЕБИСТКИЯ ПЛЪХ ПУТИН - УБИЕЦЪТ НА АННА ПОЛИТКОВСКАЯ И БОРИС НЕМЦОВ!

същият Немцов който под крилото на Елцин раздаваше на концесия на всекъв западен боклук природните богатства на Русия

Ти ще кажеш. Нали си бил посланик там!

Мадридският окмарджия - мерзавец от класа и агент на КГБ!

За пореден път лъсна истинският лик на мадридския комарджия, международен аферист, измамник от най-висока класа и дългогодишен агент на КГБ! Този необразован олигофрен, чиято диплома дори за завършено средно образование никой още не е видял, нищо че е понаучил някой и друг език по бардаците и казината на Европа, та тоя изрод, който, заедно с престъпниците си министри, ограби България и изсече горите й, този изрод трябва да бъде изхвърлен веднъж завинаги от българската история! Без значение какви ги плещи нищожеството Соломон Паси, познат и като Калигула, поради невероятните оргии с най-висша степен на перверзност, които е организирал в София и в които е бил главно действащо лице, та независимо от цинизма на Калигула, мадридският комарджия трябва да бъде заличен от историята ни! Той причини на нещастната ни държавица такова огромно зло, пред което бледнеят двете национални катастрофи, причинени от дядо му - лудият Фердинанд! Впрочем, нищожеството Соломон, което, ти да видиш, се явява пръв лакей и обслужващ персонал на комунистката Ирина Бокова, запътила се, нещастницата - милионерка, към най-високият пост в световната политика, та, дали изродът Калигула, още продължава да рекламира перфектните свирки, които въртяла жена му и как била ненадмината в тази област! Интересно, какъв ли пост в ООН е обещала Иринката Бокова, дъщерята на най-свирепия садист и убиец, на Калигула и на жеицата му Герганка - ненадминатата майсторка на свирки!

Абе този "десен" "автор" и по по тази тема ли е компетентен? Каквото и събитие да изскочи или тема винаги е готов да коментира. Цял вундеркинд! ИЛИ му ги спускат и той като радиоточка предава? Десния доносник'посланника в Москва! И кои ходят посланници в москва- рожбите им!

Джамджиева,вие абонамент ли имате с този пенкилер?

Ами аз тази тайна с насюидниците на Романови не я знам. Може ли да ми я кажете/наюи не е тайна/?

ozzy

"Шефът на НАТО каза открито това, което много европейски лидери вярват - Русия използва бежанците като инструмент за дестабилизация на Европа. Тази Русия сме длъжни да загърбим не от политическа суета, а за да оцелеем."

Бях малък и сега като пенсионер си спомням приведеният гръб на баща ми пред пукащият и съскащ радиоприемник ,,Христо Ботев" как слушаше свободна евпопа и ми разказваше след това как някъде далеч в испания си имаме цар , но да не казвам на никого за това. Минаха години царят дойде и предаде баща ми. Питаха ме през годините защо баща ми не споделял мероприятията на народната власт. Няма да предам баща си . Свободата ще дойде като чиста и свята република .

ozzy

"Нищо, включително триковете с "референдума" в Крим, не може да оправдае едностранните агресивни действия и промяна на граници в Европа на XXI век. Германия има много по-голямо основание да си върне Кьонингсберг, който Русия никога не е притежавала, но не го прави, защото пази европейския ред и сиурност."

ozzy

"Да не би страховете на балтийските държави, на Грузия, на Украйна да са безпочвени, след като отвличат техни граждани и провеждат военни маневри, в които тренират инвазия на чужди територии? "

ozzy

..."Санкциите не са първият, нито желаният вариант за реакция към Русия, но за съжаление единственият, който да не включва военен отговор. Ако си спомняте, те не бяха еднократен, а постепенно развиващ се процес, в рамките на който на нашите руски партньори бе дадена възможност да променят поведението си и да намерят път към компромисите. Не се получи - господин Путин предпочете да сплоти нацията си под знамето на новото-старо имперско величие на Русия, вместо да вземе трудните, но значително по-верни решения на развитие на конкурентноспособна икономика, ..."

ozzy

..."Няма съмнение, че в контактите с руското правителство, господин Сакскобургготски има по-широк кръг от интереси отвъд българо-руските отношения. Би било коректно при публични заявления това да се отчита, за да избегнат тълкувания за конфликт на интереси."

ozzy

Няма съмнение, че болшевишкото мекере Сакскобурготски и домъкналите го него и Мутрата от Банкя са червени боклуци, а матряла като "аватарчовците" са нискочели червени измекяри.

Щирлици 11

Няма съмнение, че Сашо-11 е доносничил на службите, но матряла като ози, който ежедневно вие за 'лустрация' е винаги готов да му ближе ташунките и да дриска глупости под всяка негова словесна диария.

"Другото, което прави Русия в Западна Европа е да предизвика верижна реакция на това, което се случи в Украйна. Руското послание звучи така: „Нашите хора в Донбас имат проблеми, ние им помогнахме да си решат проблемите. Направете същото и вие с вашите малцинства – унгарски в Румъния, полски в Литва, български в Сърбия, сръбски в Косово и т.н.“ Това е посланието Съберете го с миграционната война и вижте как се трупа обществена нагласа. Към тази обществена нагласа прибавете постоянната подкрепа за политически партии, които играят на тази писта, на пистата на разломите и ще видите колко сериозно е предизвикателството, и колко сериозна е заплахата. Това, което Русия прави на Балканите е чиста политика за геополитически контрол. Тук хибридна война няма. Засега! Няма и защо да има, защото ние сме толкова уязвими, че воюваме сами срещу себе си. Първо, залагане на етнорелигиозните конфликти, второ – корупмипарани политически елити, които се купуват директно, трето – олигархично-криминалната икономика, четвърто – собствената пета колона. Най-страшното от тази комбинация е, че докато политическата агресия на Кремъл на Запад има висока цена за Русия, тук ние сами си плащаме цената – с пенсии, заплати, инфраструктура, с всичко. Ние си я плащаме сами. Плащат си я и сърбите, плащат си я и всички по веригата. Плащат си я и гърците. Един от най-важните успехи на хибридната войната не е в Украйна, там не е ясно какво точно ще се случи. Но в Гърция вече се случи. Хибридната война на Русия е война срещу държавното управление и срещу обществето едновременно. Там, където може - да се вземат решения, които напълно съответстват на руските интереси. Там, където не може – да не се вземат решения, които са против руските! Целта на руската хибридна агресия е не обществото да не вярва на руската пропаганда, а да не вярва на никого. Да не вярва на своите, да няма комуникация между власт и общество, да се разбие дори комуникацията между поколенията." - Из "Русия печели – накара ни да воюваме сами срещу себе си" във Фактор

Дими

Умно-красивото воинство, което пледира за лустрация, няма ли най-сетне да лустрира собственото си ДС ченге?

Царев

Царят се умилква около старите си господари,за да спаси поне част от имотите,които предстои да му бъдат взети от държавата.Нещо като циганска работа-първо са му ги взели-1947г.,после му ги връщат с решението на КС(1998г.),сега пък пак искат да му ги вземат.Натресоха му некадърни адвокати,които не разбират от същината на монархическото устройство,за да вземат имотите и да ги харижат на някоя мутра или олигарх.Затова царят прави последни усилия да спаси поне нещичко от тези имоти.За целта вкарва последния коз-положителното си,уж "дипломатично",но всъщност лицемерно отношение към Русия,която е меценат на тукашните мафиоти,които навремето-през 2001г. докараха царя в България.

Az

Алооо, а Косово? Как така всичко с Косово е тип-топ а с Крим да не е а? Няма закони, няма правила- щом като иде от батюшката USA, тогава всичко е в реда на нещата.

Petyo9

Косово е суверенна държава. Не е анексирана нито от САЩ, нито от никого. За разлика от Крим.

Ъъ

Ти като я загърби доброволно кво получи.Някой те измушка гърбом и та сега така ти изтъня гласчето.Цялата ти сексуална ориентация объркаха.Ама пък се фалиш че си участвал в руска тройка с мужици.Нищо че си участвал с най нискатш част нч гърба си.Голем посерко си.

Агент на ДС пише статия за Клуб Z

Анти Трол

Василев е напипал изключително ценно и много прикрито послание на Симеон - това, че докато е бил в Москва е получил задача да се опита да възроди НДСВ или това което е останало от него за да блокират РБ и ДСБ. НВСД присъства чрез Кунева в коалицията с ГЕРБ. АБВ и Първанов от друга срана ще атакуват Радан Кънев и министрите на РБ - по-малко Митов и повече Ненчев. Отново е април и отново е време за политически бизнес. Няма по-голям в това отношение от Кобурга.

анонимен

С.Паси затова подкрепя Бокова.Един по един ще съберат старата дружина.

Иван

Симеон е един много долен тип и трябва да бъде изхвърлен от България с ритници.

Мунчо

Царят е гол!Сърби го лявата ръка! ;)

нещо не се връзва като хронология ... от 2003 в Ирак , а след това и в Либия, Египет , Сирия и т.н имаше само щатски, френски и английски войници ... кой разбута всичко???

Mracen predatel e bil diplpmat

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.