Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Правосъдието в България беше сравнявано с гробище, с онази доза цинизъм, която е необходима, за да бъде поддържано това гробище.

Беше сравнявано с гробище, в което бяха заравяни страхове и зависимости. В което можеше да се пази пълно мълчание. Най-важното от това, което се случи тази година, е, че гробището започна да оживява. Ние го виждаме. Това, което виждам аз тук е част от това оживяване на гробището.

България, благодарение на това гробище, в което може да се мълчи, да се крият биографии,  да се монтират страхове и дела на трупчета, както го описа така ясно и добре следовател Атанасов (Бойко Атанасов, чийто са разкритията, че в следствието има шпицкоманди, които изпълняват политически и бизнес поръчки-б.р.), се управлява не от институции, не по демократичен път, а от няколко души, които сутрин палят своите пури и с няколко есемеса вземат всички важни решенията. Няма значение разделението на властите, нямат значение демократичните процедури, нямат значение институциите. Няколко човека с няколко есемеса управляват държавата.

Дали тяхното име е Пеевски, дали тяхното име е Доган, дали тяхното име е Борисов е детайл. Проблемът е, че това е модел. И този модел зависи крайна сметка от това да се поддържа гробището. Гробището започва да оживява, да се свързва тези, които излизат от него онези и се опитват да върнат към живот българското правосъдие, имат подкрепата на българските граждани.

Това е страхотна новина!

Често ме питат: Реформата не стана, има ли шанс някога да се случи.

Най-важната част от реформата се случва и това е обществената реакция, реакцията на хората в съдебната власт, появяването на чувство за непримиримост, това е говоренето. Това е отварянето на гробовете и пускането на светлина вътре. Този процес не може да бъде спрян.

Да, те може с поредица от безочливи процедурни хватки да играят пинг понг хватки да играят с предложенията на инициативата, което току-що ви беше описано. В комисията не могат да бъдат гледани, защото така, а в пленарна зала не могат, защото иначе. Това сме го гледали 25 години, гледали сме го и при Тодор Живков и при предишния режим. Но времето на тази игра свърши. Вие сте залогът за това. Тук са не само граждани, тук са и магистрати.

Тази коалиция неформална от хора, които искат да кажат: "Стига вече!" и това се чу, забележете, през устата на председателя на Върховния касационен съд.

Това е революция, това не е реформа. Реформата са изменения в този или онзи закон, в конституцията. Но това е революция!

Искам да ви благодаря от сърце. Искам да ви призова да продължавате да подкрепяте онези смели хора, които събират смелост да се обърнат срещу гробищната омерта и плесен, и закона на мълчанието и почват да говорят, като следовател Атанасов, който е сред нас и съдии, чиито имена няма да кажа, защото са деликатни хора.

Страшно ви благодаря!

Изказване на бившия правосъден министър Христо Иванов пред участниците в "Шествие за правосъдие".

Да живее революцията, а не реформата!

Ключови думи

Коментари

Дришльо

Насрахте се от шубе, давай Христо!

Всеки които слага Борисов до Доган е ясен като бял ден. Значе е от костовата секта дето се опитва да овладее съдебната власт и да направи Костинброд2

герб>БКП

Ихааа...На това ли ви учи сега шумкаря Цъфтан?Тъпият си тъп!Това е присъщо за всеки индивид сътворен с един удар на секирата Божия!Още малко ще ви търпим простотиите гербъви,докато в един хубав ден за българската демокрация,не ви хлопнем кепенците!

Все си мислех че десните са против революциите. Десните уж залагат на еволюцията.

Кемъни

Къде видя тук вектор леви/десни въобще?

Почвам да си мисля че всички тия прояви се организират за да се прокарват опорките на ДСБ срещу ГЕРБ.

Вълю

Страшна мислА те е обладала,бульо!Аферим!

Нямам обяснение

Редка тъпанарщина е да превръщаш потенциалните си съмишленици, симпатизантите на ГЕРБ, в свой най-върли врагове. Или пък целите на тази група хора изобщо не е съдебната реформа.

чуй,чуй

Не е рЕдка,гербава е!

Кемъни

Рядка тъпанарщина е да мислиш, че симпатизантите на ГЕРБ искат съдебна реформа или виждат проблем в поведението на Борисов по отношение на тази реформа през последните две години.

Николов

Христо Иванов изрича това, което ежедневно се търкаля по улиците и площадите. Явно е вече ,че никакви шикалкавения не могат да срият истините в тези слова. Не спирайте момчета и момичета! България цяла сега вази гледа!

socialen

Прокопиев отново пусна бандата си от платени протестъри да тероризира хората с неолиберални, олигархични глупости като "Съдебна Проформа".

Умри, тъпако!

socialen

Борисов е политическата креатура на Доган. Доган вкара Борисов в Политиката. Доган направи Борисов главен секретар на Милицията. Доган направиха с Гоце неграмотния Борисов генерел-лейтинант. Борисов е застраховката на Доган за безгрижен живот.

студент по право, седма година

Всичко което говори Христо Иванов е абсолютно вярно. Като умен човек, той знае, че тази система не подлежи на промяна, и целта е системата да заработи за кукловодите му. Ей за това става дума.

socialen

Иванов не споменава Прокопиев. От 2 години цялата страна е заложник на епичната бутафорна борба между "добрите" олигарси около Прокопиев и "лошите" олигарси около Пеевски. Добрите Олигарси искат да заграбят заграбената от лошите Олигарси народна собственост, за да я разпродадат на добри западни инвеститори и да приберат солидни комисионни. Компрадоски менталитет.

socialen

Понеже преименувалото се СДС няма никакъв електорат, то се опита да използва неграмотните Борисов и Цветанов да озурпира Съдебната Система, за да може Прокопиев и останалите "добри" олигарси да определят кой какво да заграбва без да са легитимирани от Демоса и без да се отчитат пред когото и да било.

socialen

При 6 милиона българи под Прага на Екзистенцминимума, 1.2 милиона българи под Прага на Бедността, при 3.5 милиона енергийно бедни българи, при 500.000 бездомни българи, от които 5.000 са деца, при икономика в депресия, продължаваща вече 6та година, при сринати доходи, при масови безработица, безперспективност, бедност и космическо Неравенство, Съдебната Проформа на Прокопиев и останалите класически пазарни либерали, познати днес още като палеолиберали, неолиберали, пазарни фундвменталисти, либертарианци, монетаристи, обективисти, остеритетни фетишисти, десни и реформатори, е най-важното нещо!

Avatar

Ето ги новите болшевики, сталинистите на драгалевския врач! Докато управляващите работят по реалните промени в законите, които наистина могат да доведат до положителни промени в правораздавателната система, "революционерите" като Ристю и Пърдан, поради доказаната си некадърност и неспособност да вършат нещо полезно, си организират улични карнавали и врякат из улиците да плашат мокрите гарги по паветата. Туй им е "реформаторството" на десебарите! Комунистът кожата си мени, ама акъля нЕма как - поради липса на такъв!

Свищовски копанар!

Хохохо

Краватар, излез и ги набий тия.

Avatar

Ха... вие сте по революциите бе, не чете ли ко е рекъл Ристю? Ние, демократите от ГЕРБ, ходим на избори, гласуваме за свои представители и ги оставяме да работят, а те именно това и правят. Вие сте "демократите", дето правите революции - досущ както приляга на радикални комунисти! Само че няма да ви мине номерчето. Няма руски танкове на границата, а зад ГЕРБ стоят два милиона, а зад вас вече няма и 100 000! Пърданчовия резил така ви стопи подкрепата дори в бастиона на ДСБ - София, че ще е чудо ако съберете и 20 000 гласа на следващите избори! Вие сте история, при това от най-жалките истории.

Avatar

Хохохо 2/27/2016, 4:32:39 PM - "...аватар, излез и ги набий тия." *** Ха... вие сте по революциите бе, не чете ли ко е рекъл Ристю? Ние, демократите от ГЕРБ, ходим на избори, гласуваме за свои представители и ги оставяме да работят, а те именно това и правят. Вие сте "демократите", дето правите революции - досущ както приляга на радикални комунисти! Само че няма да ви мине номерчето. Няма руски танкове на границата, а зад ГЕРБ стоят два милиона! Зад вас вече няма и 100 000! Пърданчовия резил така ви стопи подкрепата дори в бастиона на ДСБ - София, че ще е чудо ако съберете и 20 000 гласа на следващите избори! Вие сте история, при това от най-жалките истории.

Къде видя демокрация в ГЕРБ?

Avatar

Много харесвам съдебната система както си е сега! Най-харесвам С.Цацаров, Д.Пеевски и К.Черничкия (освен Б.Борисов)!

камъче

Умен е студентът по право, седма година! Жалко, че подобно мнение потъва сред дрисъка на socialen, но истински важното никога не е на показ! А ако някой иска революция в съдебната система, значи е по-утрепан и от тия в "гробището"!

Avatar

Подкрепям!

Хохохо

Станахте двама, излезте с краватара и ги набийте тия бе клатят боко.

Хохохо

Хванете се двамцата, намерете онзи с бойковите прасета и направете контрапротест в защита на съдебната система и цацарофф хаха

Хахааа

Някое зомби от гробището скоро ще изквичи "На който не му харесва Сотир Методиев Пеевски, да емигрира." Да видим кое ли зомби ще си изпусне нервите.

?

Цвъкчо?

socialen

Нещеме ний работа, нещеме бъднини, дайте ни Съдебна Проформа и Бойковски Простотии.

Ми

Реформата не стана, но се опитват да чистят сурата на мутрата и да го представят за реформатор. Има тъпанари да налапат въдицата.

Кабакчиев

Необходимо е следното. УВОЛНЕНЕНИЕ НА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ МАГИСТРАТИ! РАЗГРАЖДАНЕ НА ЦЯЛАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА! И ПОСЛЕ СЪЗДАВАНЕ НА НОВА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ПРЕДИМНО ОТ НОВИ ХОРА, ЧРЕЗ АТЕСТАЦИОННИ КОМИСИИ В БРЮКСЕЛ - ПРИ ВСЯКО ПОЛОЖЕНИЕ БЕЗ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН В ТЯХ! Кандидатстващите за новата система от старата да декларират писмено, че са некорумпирани и компетентни! Кандидатурите им да бъдат поставени във всички населени места за публична оценка - така, че всеки един гражданин да може да се изкаже и да представи документи и данни за деянията на всеки един магистрат. И накрая атестационните комисии в Брюксел да решават! Всичко друго нерадикално ще е гърч до безкрай за цялото общество, за десетилетия напред!

Petyo9

Тъпо и безсмислено. Ако не се промени моделът (конституционните промени които бяха бламирани от ГЕРБ с помощта на другарите си от ДПС, БСП и АБВ), другите магистрати, като седнат на столовете на старите ще вършат същото което те са вършили. Брюксел?! Еееех, Брюксел.... Ако Брюксел можеше да гласува вместо нас и на следващите парламентарни избориии.... Но уви, трябва да се справяме сами.

Сия

Пак ще Ви кажа, г-н Кабакчиев, дори най-добре подбраните хора от атестационни комисии от Марс не могат да направят нищо в съществуващата съдебна система с абсурдно централизирана прокуратура и уж независимост, разбирана криво като безнаказаност. Но Вие си продължавайте по ленински: "Кадрите решават всичко".

Радев

Хора като Христо Иванов са надежда, че злото може и да не победи в нашенската кочина.

Кабакчиев

Изслушах изказването на Иванов. Той говори пълни глупости: "Няколко души с есемеси управляват държавата." Абе, Иванов, как няколко души управляват всичките тия съдии и прокурори, бе, а? Да не би им държат пистолети на шията, а? Глупости на търкалета! Истината, Иванов, е съвсем друга! 90% от българските така наричащи се магистрати са едни корумпоелементи - най-вече! А също така и некадърници. Кой повече е корумпиран и кой повече некадърен - подлежи на уточнение. Но магистратите трябва да си отиват! Всичките! Уволнение на всички, назначение на нови от Брюксел! И контрол над новите, естествено! А Вие, Иванов, сте един неудачник, един безславно подал оставка министър на банкенския бодигард на правешкия "мислител". И като такъв трябва да се поснишите и много-много да не се показвате пред публика. И най-вече да не говорите глупости като тая как, видите ли, проблемът бил, че няколко души с есемеси били управлявали държавата. Айде бе? Няколко души виновни. А другите - невинни агънца. Смехотворно, Иванов, смехотворно!

Не безславно, а принципно.

То злото вече 72 е тук и не знам колко наивен трябва са си, че да се надяваш как с протест на 100 човека, то ще си иде!

Хасен ГЕЙнов

Има една особена категория лица в булгаристанския обществено-политически живот. Феномена "ЕКС". Пълно е с екс-министри, екс-министър-председатели ... екс-миски ... екс-6та-в-света, които запълват минутите в третокласни телевизии, сайтове и най-вече блогове и фейсбук. има даже екс-заместник-министри, екс-посланици ... екс-шефове-на-БТА ... екс-whatever-wannabe ... стига вече бе. жалки сте.

коректор

"(чийто са разкритията -б.р.)" - редакторе, гола вода си. Правилното е "чиито са разкритията". Кой луд ти плаща заплата, не мога да разбера.

Avatar

Те са от елита, не може да им говорите тъйнака... Подкрепят Ристю и Пърдан, а от години се знае, че всеки дебил, обявил се за десебар, автоматично става свръхинтелигентен...

Сия

Можеше и с реформа, но лични и партийни интереси докрай изпразниха думата от съдържание. Подкрепям Иванов.

Кабакчиев

Сия, мога ли да знам две неща? Първо, какво разбирате от съдебна система? Каквото всеки десебар? От всичко по много? И второ, що е реформа на съдебната система - преди да се е изпразнила от съдържание. Благодаря предварително!

Един

Интелектуалните ти напъни не могат да скрият простотията ти. Така, че не се напъвай много да не се на*ереш.

Кабакчиев

Едно обяснение за явно недоназнайващите. Магистратите в Бг са хиляди. Затова приказките на Иванов, че няколко души държат с есемеси държавата, което означава и хилядите магистрати, са абсолютни глупости. Няма как няколко души да държат хиляди, ако хилядите не са корумпирани и некадърни. Твърдението издава Иванов като политически некомпетентен. И правилно е подал оставка.

Дъртанян

Ех,дядка,дядка...Старческата деменция те победи,но продължаваш да се пънеш!Отдай се на заслужено старческо лентяйство,морук!

Мюнхен

Единственият начин да се промени изцяло съдебната система е да се разформирова и изгради наново-с нови хора,нов закон,нов ВСС.Идете и вижте в провинцията как правораздават-предварително се знае изхода на делото.Щом са набелязали някой,за нула време го осъждат.Съдии,прокурори,полицаи-всички са навързани.Всеки с някой е роднина,приятел,любовник/любовница,сътрапезник.Истински свински черва.И най-добрият адвокат не може нищо да направи срещу провинциалното правосъдие.

Жури за капути

Битката за НАЙ-ГОЛЯМ КАПУТ продължава: Дудука, Рада, Христо, Славчо !!!???

Развеселен

само дето революцията винаги изяжда децата си ;)

Кабакчиев

Ето едно много точно изказване, повтарям го, за да се прочете пак и запомни: "Мюнхен2/28/2016, 11:08:02 AM Единственият начин да се промени изцяло съдебната система е да се разформирова и изгради наново - с нови хора, нов закон, нов ВСС. Идете и вижте в провинцията как правораздават - предварително се знае изхода на делото.Щом са набелязали някой,за нула време го осъждат. Съдии, прокурори, полицаи - всички са навързани. Всеки с някой е роднина, приятел, любовник / любовница, сътрапезник. Истински свински черва. И най-добрият адвокат не може нищо да направи срещу провинциалното правосъдие." Но се налага да добавя нещо. Не бива да се мисли, че това става само в провинцията. В София е АБСОЛЮТНО ТОЧНО СЪЩОТО! 90% от така наречените магистрати в кочината България са едни гнусни КОРУМПОЕЛЕМЕНТИ И НЕКАДЪРНИЦИ, които се съюзяват за съответно незаконно издаване на съдебни и прокурорски актове. И това се прави и в София по съответния начин. Съдиите и прокурорите так са същите свински черва - и действат по същия начин!

анонимен

Връщане на зад няма.

йорданов

Може да се управлява с есемеси,и който не е съгласен,явно не е живял последните 25г.в България.

Кабакчиев

Йорданов, изказването Ви е неточно. Можем да приемем, че в Бг се управлява с есемеси, но въпросът е защо. В Норвегия например управлява ли се есемеси. Отговор не, обяснение: защото в Норвегия корупция почти несъществува. А в Бг, ако може да се управлява с есемеси, причината не е тази, че има няколко души, които изпращат есемеси, а тази, че има десетки хиляди и дори повече Бг корумпоизроди, които получават есемеси и ги изпълняват. И КЪДЕ Е КОРЕНЪТ НА ПРОБЛЕМА? В няколкото изрода, изпращащи есемеси, или в десетките хиляди, изпълняващи есемесите?

Един

А според мен рибата се вмирисва откъм главата. А според теб?

Avatar

Абе, някой да знае кога се е родила "революцията", че Ристьо й пожелава да живее? Питам само де...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.