Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

227 адвокати излязоха с подписка, в която заявяват, че като "страна в процеса, който трябва да осигури правосъдието", застават под всяка дума на председателя на ВКС Лозан Панов на 135-годишнината на съда.

ЛОЗАН ПАНОВ: НЕКА ИЗВИКАМЕ СИЛНО - СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА!

До ВСС юристите пишат, че Съветът трябва да излезе с ясно становище, че в речта няма нарушение на закона и етичните правила от страна на Панов.

Както Клуб Z писа, етичната комисия на съвета, оглавявана от Ясен Тодоров, прекрати преписката срещу Панов и прие да не извършва проверка за речта му, но отказа да впише: "няма извършено нарушение на Етичния кодекс". В полза на тази формулировка гласува единствено Галина Карагьозова.

Ето и целия текст на писмото на адвокатите до ВСС:

Уважаеми членове на Висшия съдебен съвет,

Ние, долуподписаните 227 адвокати, като представители на свободната и независима българска адвокатура, призвана да защитава законните права и интереси на българските граждани, и във връзка с:

Неоснователните обвинения към Председателя на ВКС, г-н Лозан Панов, за неговата реч, произнесена на Тържествения пленум на ВКС по случай 135 години от създаването на Съда, 

Неприемливия "резултат" от проверката на Етичната комисия към ВСС относно тази реч, която не пожела да каже ясно, че няма нарушение на Закона и етичните правила от съдия Панов;

Публично демонстрираната липса на разделение на властите при заседанията на ВСС, както и на фона на замрялата съдебна реформа, отрицателния доклад на Европейската комисия и липсата на открит дебат за ролята и мястото на прокуратурата,

ЗАЯВЯВАМЕ, че подкрепяме всяка дума от този текст

и считаме, че ако не бъдат взети от държавните институции спешни мерки за решаване на изключително сериозните и системни проблеми, изложени в това послание, то не може да има независимост на съдебната система, върховенство на закона и ефективно правосъдие, а липсата му ощетява всеки български гражданин!

Като страна в процеса, който трябва да осигури правосъдието, не можем повече да мълчим и казваме също като г-н Панов силно и ясно: "Стига вече толкова!", поради което и се подписваме лично под това слово.

145 СЪДИИ: СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА!

Ключови думи

Коментари

mardafi

Ми тия не са ли от ония съдии с милионите евра в КТБ

Браво на адвокатите!

Батето

Браво, явно от време на време се надигат мислещите сили в България

Avatar

Видиш ли коментар да започва с "браво", значи го е писал костокок. (Из "Наръчник за отстрелване на малоумници", т. II)

Видиш ли коментар с костокок и пърдан, направо го подмини, долнопробния аватар е.

Развеселен

за мен Лозан Панов зае политическа позиция. Позицията на партия "Демократи за силна България". Не смятам, че отива на поста му.

Виж, ако беше заел позицията на мафията, всичко щееше да е ОК

Благодарим, че оценяваш правилните позиции с ДСБ.Тези позиции са правилни за цяла България, ако искаме да сме европейци.

Някакви гадове са казали, че спирането на търга е било продиктувано от външни посолства

Позицията да отвоювяш държавата от мафията е позиция на всеки нормален българин.Ма ти май не си от тях.

Кой да го направи това? Ясен Етичното?

Само у нас съдиите и адвокатите са едно и също!

„Първото нещо, което трябва да направим – нека убием всички адвокати.“ Шекспир

:)

"Съдия: С централизирана прокуратура няма да постигнем румънските резултати" - нещо, което отдавна твърдя. "Според Емил Дечев разликата между двете страни се дължи най-вече на решението на Румъния да създаде прокуратура, която не е на подчинение на главния прокурор и може да разследва корупцията сред политици и магистрати "Дори и да имаме идеално подбрани съдии и прокурори, ако сегашната изцяло централизирана структура на прокуратурата се запази, резултат няма да има", коментира пред бТВ съдия Емил Дечев от Софийски градски съд" /по Фактор/

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.