Дворецът на културата и спорта "Васил Левски" във Велико Търново ще се превърне в траурен кът за поклонението пред тленните останки на Трифон Иванов в сряда, съобщи Дарик радио.

Легендарният български футболист почина влчера. Той ще бъсде погребан на 17 февруари.

ПОЧИНА ТРИФОН ИВАНОВ

От търновската община са преценили, че ритуалната зала на Гробищния парк няма да събере хилядите, които се очаква да поднесат последна почит пред знаменития защитник.

Социалните мрежи са залети от съболезнования на съотборници на Иваанов от звездния национален тим от САЩ '94, държавни и спортни личности, приятели и фенове. Голяма част от тях ще се съберат да го изпратят в последния му път.

СТОИЧКОВ ЗА ТРИФОН: ТИ ОСТАВИ ДИРЯ. БАЛЪКОВ: ЗАГУБИХ ПРИЯТЕЛ

Траурната церемония е предвидена за 13 часа на 17 февруари. В залата на мултимедиен екран ще се въртят паметни моменти от биографията на футболиста.

Погребението ще бъде в Търновските гробища в тесен семеен кръг. Най-вероятно големият футболист ще бъде положен в семейно гробно място до баща си.

СМЕЛОТО СЪРЦЕ НА ЕДИН ВЪЛК

Обмисля се в сряда да бъде обявен ден на траур във Велико Търново.

Два западни отбора - австрийският "Рапид" и идпанският "Бетис", тъгуват за своя бивш футболист.

ФУТБОЛНИЯТ СВЯТ СЕ ПРЕКЛАНЯ ПРЕД ТРИФОН ИВАНОВ

Футболистите на "Бетис" излязоха вчера с черни ленти в гостуването си в Ла Коруня срещу местния "Депортиво".

Днешното дерби между виенскитя "Рапид" и "Аустрия" ще започне с минута мълчание в памет на Трифон Иванов. Освен в "Рапид", той игра за кратко и в "Аустрия". Играчите и на двата отбора ще носят черни ленти.