Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

 

Александър Кьосев

Глупостта е човешка работа, твърде човешка. По хората ходи, както казва нашенския ницшеанец. Напоследък е тръгнала по родните „леви“ защитници на свободата на словото, които подкрепят „Деконструкция“ във Facebook, даже страница са създали. Само че в тази страница пише, цитирам, извинете: 
"Добре е да изискаме хигиена в тази група, по-конкретно за дежурните 24 часа в денонощието хейтъри. Явно не е станало ясно, това тук е група, в която идеята е да се съберат хората, които подкрепят предаването, слушат го и то ще им липсва в ефира на Националното радио. За всички останали е цялото друго фейсбук пространство извън тази група, където имат възможност да се изказват и да изливат емоциите си. В началото си мислех, че това е ясно, но очевидно трябва да се каже. Сега няма "Деконструкция", а хейтърите пак търсят нейната територия, предназначена за феновете на предаването".

Но нима, волжки българи, със същите аргументи не беше свален Волгин от национален ефир? Че националното радио също е предназначено, само че не за подкрепа на Волгин, а за друго - за плурализъм на гледните точки, които организаторът на едно предаване е длъжен да осигурява? Казваме точно като вас - за всички нелуралисти е предоставено цялото останало медийно пространство, включително и Facebook, вестниците не Пеевски или луксозни гадости като А-Specto. Свободата на словото не е свързана с конкретна медия, например с националното радио - следователно никой нищо не ви е забранявал, говорете си. 

Но политиката на една национална медия е такава и трябва да бъде такава, че тя по презумпция не бива да търпи еднопартийни хейтъри, които канят само и единствено други същопартийни хейтъри. Все едно дали говорят вляво или вдясно, нагоре или надолу, към Волга или към Мисисипи. Тази презумпция пряко произтича от закона и се дължи на финансирането на тази обществена медия от данъкоплатци с разнообразна боя: като слушатели те имат право да очакват разнообразие на гледните точки: това е условие за свободата.

Така че говорете си, хейтъри и бурлаци, където и каквото си искате, имате пълна свобода на словото, цялото публично пространство, без обществено финансираните медии, е ваше. Та вие и без това си го правите. 
В обществените медии също може да говорите - но заедно с други, които няма да ви мълчат.

Коментарът е от фейсбук-страницата на автора. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z

Ключови думи

Коментари

к2

Браво на автора.

дебелян пеевский

"Авторът" да се съблече по гащи, да се намаже с шарлан и да се пусне срещу подобно издокаран Смильов да се разберат "нелевите" дали са "за" или "против" махането. Ако битката е пред Хендека, ще дойда да гледам даже.

Развеселен

добър коментар на умен човек

хаха

"Професара" от НБУ се изходи.., отчет братче, кво да праиш :)))

Деян

Господи, колко отчетливо си личат простите хора! Прочетете изверженията на "хаха" и на Дебелия и ще се уверите. Хора без обща култура, без елементарна грамотност в отношенията си с останалия свят, хора предизвикващи погнуса и гадене.

В и К

Нормалните хора след изхождане като волгиновото по-горе пускат водата, а може би помагат и с четката.

Георги Бяндов

Кьосев, Кьосев, мигар не сте забелязали, че тъй наречените "национални" медии са изцяло обсебени от едноизмерната евроатлантическо-либералфашизоидна ПРАВИЛНОСТ? Че не можеш почти никъде да чуеш алтернативно мнение по основните геополитически проблеми на съвремеността, а и по българските реалности? В Нова и в БТВ впрочем дават ли редовно право на глас на хора, които не подкрепят внушенията на соросовите пропагандатори? Като виждате цензура в тази фейсбук-група, ще видите ли и цензурата в медиите, за които се бърка в джоба на данъкоплатците? Но горчивата истина е, че БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЦИ СА ДЪЛБОКО ЗАРЕДЕНИ С КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЗАКВАСКА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ, която вирее само в безалтернативност и насилие. Неслучайно мрежата е пълна със заплахите на демокретени и демонократи за саморазправи с инакомислищите.

Кабакчиев, враг на народа №1

Много хубаво и точно им го е казал: "Така че говорете си, хейтъри и бурлаци, където и каквото си искате, имате пълна свобода на словото, цялото публично пространство, без обществено финансираните медии, е ваше [...] В обществените медии също може да говорите - но заедно с други, които няма да ви мълчат."

Сендов

Хе-хе, именно!

jjj

Коментара на хаха е казал всичко :)))

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.