Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

БЕРНД РИГЕРТ

Атака срещу Франция. Европа е шокирана. Коварните терористи бяха избрали за своя цел не само клетите случайни жертви, но и всички нас, цивилизованите хора. Цялото човечество, както се изрази американският президент Барак Обама.

В потресение и гняв сме принудени да гледаме отстрани, докато терористите нахлуват с концентрирани акции и безцелно избиват стотици хора. Франция, Европа и светът сега трябва да се изправят като един и да отвърнат на удара. Срещу терористите, които очевидно са радикални ислямисти, трябва да се използват всички средства. Техните кукловоди, идеолозите на тези отвратителни убийци, независимо дали са в Сирия, в Ирак или другаде, трябва да бъдат издирени колкото е възможно по-бързо и да бъдат елиминирани. Защото така наречената „Ислямска държава” очевидно е обявила война не само на Франция, но и на всички свободолюбиви хора по света.

Замразете всички други конфликти!

Всички други конфликти по света сега трябва да бъдат замразени. Защото следващият терористичен акт може да удари произволна държава. Вчера в Русия също беше обявена повишена тревога заради опасността от тероризъм. В Турция миналия месец имаше голямо терористично нападение. Да не забравяме Мадрид-2004 и Лондон- 2005. В момента никой не знае къде из Европа и по света и колко точно „спящи” терористични клетки поддържат ислямистите. Световната общност трябва да престане да се занимава със съдбата на сирийския властник Асад и най-напред да прекърши гръбнака на ужасяващата „Ислямска държава”.

Двойна криза

Ето, че към бежанската криза в Европа се добавя втора криза – терористичната. Заплахата е голяма и непредвидима. Тъкмо в този решителен миг Европа трябва да покаже, че може да бъде едно цяло, че може да действа като едно цяло. Сигурността на гражданките и гражданите се намира под сериозна заплаха. Тъй че лидерите на Европа, на САЩ и на Русия са длъжни в един глас да заявят: Ще се браним!

ЕС, САЩ и Русия да смакчат "Ислямската държава"

В името на изконните френски ценности свобода, братство и равенство сега цял свят трябва да се надигне срещу терора. В неделя в турския курортен град Анталия започва срещата на 20-те икономически най-развити държави, която предлага отлична възможност за това. САЩ, Русия, че дори войски на НАТО от Европа трябва заедно да навлязат в Сирия и в Ирак и да ликвидират терористичната банда, наречена „Ислямска държава” – колкото е възможно по-бързо. След атентатите в Париж през януари тази година станахме свидетели на вълнуващата демонстрация на солидарност, в която се включиха мнозина международни политици. Красив жест, спор няма, но това не е достатъчно. Безскрупулните убийци очевидно разбират единствено езика на насилието.

Материалът е публикуван в "Дойче веле"

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Целта на ИД и терористичните актове е да провокират точно такива полезни идиоти. В България, ако си спомняте, се случи същото, само в по-мек вариант. През 2004-та, ДПС имаше тежки проблеми и беше пред разпадане. Как си решиха проблема и как спасиха "единството" електората? Правилно, произведоха "Атака" да генерира страх. Това тука е абсолютно същата ралта.

Irena krastewa

Ti si glupak,

...

Поредното изпълнение на ЦРУ. Толкова предвидимо, предвидима реакция и на медийните слуги.

Фрунзе

Я пак!? Кой и какви проблеми решава с терористичните актове??!? Изобщо има ли случай в човешката история проблем да е решен с тероризъм?!?!?!?!?

С. Евстатиев: "В контекста на тази криза е добре да поразсъждаваме, служейки си с една класификация на англо-американския историк на исляма Бърнард Луис, който разделя мюсюлманите на три групи от гледна точка на тяхното отношение към Запада. Според него, въпреки установяването си в западни страни, една част от мюсюлманите продължават да гледат на Запада като цяло, особено на Съединените щати, като на източник на злото в съвременния свят, като препятствие пред вярващите да установят универсалния закон на Аллах (шариат). За тази първа група има един-единствен път – борба за вярата (джихад), ако е необходимо и до смърт. Друга част от мюсюлманите остават вярващи и макар да възприемат много от особеностите на западната цивилизация като недостатъци, които не им позволяват да разгърнат религията си в нейната пълнота, те виждат предимствата на Запада – изследователския творчески дух, създал модерната наука и технологии, както и стремежа към свобода, залегнал в основата на модерните демокрации. Тези мюсюлмани, макар и да поддържат голяма част от своите религиозни вярвания и култура, търсят начини да се приобщят към етоса на Запада за развитието на един по-добър и свободен свят. И третата група са онези, които, макар и да гледат на Запада като на източник на всяко зло, съзнават неговата политическа, икономическа и военна мощ, заемайки изчаквателна позиция преди "финалната битка" за установяването на исляма. Изключително мъдро от наша страна би било, подчертава Луис, да не бъркаме втората и третата група." А НАС НА КОЛКО ГРУПИ ЩЕ НИ КЛАСИФИЦИРАТ!

И к'во?

Забравете за Крим и прегърнете Кадиров?

ново!

Ирак располагает разведанными о том, что Франция, США и Иран являются странами, где планируются новые нападения. Об этом заявил глава Министерства внутренних дел Ирака Ибрагим аль-Джафари, передают "Подробности" со ссылкой на Reuters.

САЩ и Европа срещу Русия и Асад. Това е правилната рецепта. След това Сирия сама ще се справи с ИД подпомогната от САЩ и Европа.Крайно време е НАТО да удари решително.

Николов

Какъв е тоя глупак ,който иска САЩ и Европа да скочат срещу Русия. На такъв тип трябва наистина да дойде оня, джихадистът с меча, и като напълни гащите да осъзнае,че само всички заедно могат да спрат това световно зло наречено ИДИЛ.

ОТАН

Може и всички заедно, но това няма да отмени ангажимента на Путин да върне Крим и да се изтегли от Луганда и Донбабве.

Развеселен

съгласен

socialen

Беше ясно, че от трагедията в Париж ще се извадят грешните изводи и мерки! Тъй като Масата терористи/ фанатици в Европа са граждани на западноевропейски държави, израстнали с европейските ценности и отказали се от тях в един момент, то трябва да се търсят и отстранят причините за тяхната радикализация! Колкото и да си затварят очите, истинската причина е обществено-икономическата неолиберална, пазарнофундаментална идеология, която е доминираща от неолибералната революция на Рейгън и Тачър от началото на 80те години на миналия век! Тя удари поколението на имигрантите от Северна Африка и Арабския Свят в развитите страни в Западна Европа.

socialen

След трагедии като тази в Париж проличава двойният морал на Европа! Всекидневно се случват подобни неща в Ирак, Афганистан, Пакистан, Сирия, Либия. Някой да си спомня мола в Найроби през пролетта!? Не вярвам!

socialen

Тези, които говорят за Тероризъм, без да споменават Неолиберализма и Пазарния Фундаментализъм, нямат право да се занимават с въпросите на Тероризма!

...

Ако не ме лъже паметта в Египет измряха 224 души от които 20 деца. Ама нещо нямам спомени ЦЯЛ СВЯТ ДА СКЪРБИ за тях.. Що ли така????

Степан Бандера

Въпросът ти съдържа отговора! Хората не изпитват съчувствие към руслямска държава..... :)

al

Защото истината е,че само белите нации струват нещо.Само те произвеждат,проучват и създават благините в този сят.Затова един американец о в пъти по-скъп от стадо ислямски малоумници.

al

Защото истината е,че само белите нации струват нещо.Само те произвеждат,проучват и създават благините в този сят.Затова един американец e в пъти по-скъп от стадо ислямски малоумници.

socialen

До al - Хайде сега пак глупости! САЩ не са само Ню Йорк, Сан Франциско и Чикаго, Харвард и Иейл!

tibia

Тероризмът и тоталитаризма са еднояйчни близнаци. То даже доскоро имаха само една малка разлика, но вече я няма. Тероризмът вече си има и държава. Пълна прилика! В тоя кошмар, обаче, има и една огромна светлина. Това е светлината на милиони запалени свещи за жертвите, която се слива и има силата на стотици прожектори. Няма къде да се скрият и виновните, и убийците. Никой вече не би се изненадал, че и едните и другите са клиенти на една и съща банка. Да не говорим, че може и общо да я притежават! Мигрантите искат от "свобода, равенство, братство" само равенството и понеже е невъзможно да го получат, те се "радикализират". Проблемът с мигрантите, заливането на Европа с чужденци, е дело САМО НА ЛЕВИ ЕВРОПЕЙСКИ ПРАВИТЕЛСТВА! За левите и за по-демодираните либерали беше огромна възможност да си внасят хора, които ДА ИМ работят. Само дето тези хора не искат да работят, а искат да имат всички блага някак си ПО ПРАВО, понеже идват от размирни региони на войни и безправие! Левите ги поддържат живи бедните и бедността, а либералите - липсата на свобода и човешки права. Огромният проблем е, че да печелиш пари от подобни вечни и на практика неразрешими световни проблеми, е същото като да четеш лекции в престижни университети за неизбежността на изгрева и залеза!

15/15

Много патетично. Да забравим за държавния тероризъм в Украйна, да плеснем и да се прегърнем. Не, мерси.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.