Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Преди време ме обраха. Прибрах се от работа и намерих извадени чекмеджета, изсипани гардероби, отворени врати. Не намерих всичките си „бързоликвидни“ вещи във вид на бижута, компютри, телефони и т.н. Крадците бяха пропуснали международните ни паспорти и парите за поредната химиотерапия на мъжа ми, сложени на масата под един вестник. Полицаите, които дойдоха, щастливо отсякоха: Късметлийка сте, госпожо!  После поръсиха всичко с графитено сива прах. На плахия ми опит да им кажа, че чисто новият ми компютър е бил в Интернет и може да бъде проследен, те ме погледнаха недоумяващо. Единият ми каза: Не е лошо синът ви да ходи да го потърси в заложните къщи...  После ми се обадиха веднъж – да отида да подпиша нещо и да кажат, че няма „развитие“...

Месеци наред наблюдавах полицейското присъствие на околовръстното и шосето за Самоков. Двама полицаи, единият задължително дебел, с тъмни очила, разбира се, потупваха палки в ръката си по време на най-голямото задръстване, спираха някой пикап и започваха дълги и странни пазарлъци. Междувременно колите нахлуваха от всички страни в кръстовището и го затапваха...

Всеки втори българин, а може би всеки първи, може да разкаже такава история.

Българите не харесват своята полиция. Не й вярват.  Попитайте ги. Ще ви кажат: „Да, между тях може да има и свестни хора, но...“

А България е сред водещите в Европа по брой полицаи на глава от населението. Сред водещите е и по изразходвани средства за сигурност. Бюджетът на МВР за 2015 година е в размер на 1.03 милиарда лева, от които 936 милиона са за заплати и обезщетения. При общо 47 000 заети в системата, остават над 1500 лева средно на човек на месец. Да, по документи излиза по-малко. Да, тук влизат пожарникари, граничари, досъдебно произвоство, десетина административни дирекции, разни институти, академията на МВР... Но хората в системата намаляват, а бюджетът се увеличава, освен това непрекъснато създава дефицит.

Днес по блокираните улици по големите градове нямаше съпричастие към полицията.  Освен Европейският съюз, и българите не са доволни от работата й. Знам и дежурното обяснение на редовия полицай: „Подлагат ни на тъпи реформи, лоши условия, началниците са партийно обвързани, правят глупости, зависими са.... и още, и още“. Склонна съм да му вярвам.

Но досега не съм видяла полицейски протест срещу неизправностите в системата, срещу продажността на началниците, срещу обслужване на партийни централи, срещу откровената глупост. Не – полицаите скочиха да протестират, когато посегнаха на привилегиите им.

Съвършено друг въпрос е дали само бюджетните сметки са накарали министър Горанов да притисне цяла една система, дали е редно това да става по този начин, дали има синхрон в правителството, или пък нечии тънки, небюджетни сметки... А може би дебели?

Друг въпрос е дали утре Борисов ще разреши конфликта, както сме свикнали да го виждаме – почти магически, почти еднолично...

Също така е друг въпросът дали блокирането на движението, крясъците за „премиера-педераст“ и заканите ни приближават към „нашата полиция“.  Как да се подчиниш на някой законопазител, който нарушава закона?!

Да, българинът не обича привилегиите, когато не са за него.  Но е време полицията да разбере – съпричастността е нещо, което трябва да се заслужи. Може би ако протестираха не само за това колко трябва да получават от нашите пари...

Ключови думи

Коментари

"Но досега не съм видяла полицейски протест срещу неизправностите в системата, срещу продажността на началниците, срещу обслужване на партийни централи, срещу откровената глупост. Не – полицаите скочиха да протестират, когато посегнаха на привилегиите им."

Иван

Полицаите са гниди и долни червеи.

Трън

Благодаря за чудесната обосновка на народното отвращение от милицията! За доверие не можем въобще да говорим. Та като сме в този контекст на факти, ще е интересно да разберем съотношението на тези раздути бюджети и привилегии към ефективността на мвр.

s.djam

Проблемът е, че ефективността на МВР не е част от БВП и не може да се съизмери това, което МВР потребява, с това, което предоставя. Могат да се измерват само броя неразкрити престъпления, не може да се измери тоталното чувство за несигурност и незащитеност

socialen

Г-жо, много съжалявам за личната трагедия, която описвате! Защо, обаче, заклеймявате правото на протест на работещите в МВР! За последните 26 години Неолиберализъм и Пазарен Фундаментализъм тука се направи много за отслабването на правата на работещите и на профсъюзите и синдикатите! Трябва да се радвате, че хората все по-активно се борят за правата си! Работещите в МВР са в правото си да се противопоставят на остеритетните политики, които влошават социалното им положение! Жалко, че до момента са единствените! И железничарите, и военните, и заетите в услугите могат да се присъединят към тях!

Част от привилегиите на МВР са защото нямат право на ефективни протести и стачни действия. И сега - ако някой има топки - 100ина дисиплинарни уволнения

socialen е ТЪП ПРОСТАК - ТРОЛ!

SRQBoyboy

Ей говедо, обирай си крушите, сбъркал си форума!

тука е така

Пазарен Фундаментализъм оф ще се спукам да се смея,не е истина ,това Волен ли ги разправя тези по Алфа?

socialen

Хората трябва да разберат, че не е правилно да изливат гнева си в/у справедливопротестиращите от с-мата на МВР! Бедността и реалната безработица в страната, особено сред младите, са катастрофални! Проведените след август 2009 година неолиберални, остеритетни политики задълбочиха социалните проблеми. Работещите в МВР не са виновни за това! Още по-малко са богати. Останалите са изключително бедни! Това е проблемът!

s.djam

Не се ли разбрахме? Не повече от един ваш коментар под материал!

Е

ама може ли така? Пак си забравил "олигархически". Дали ще ти платят?

socialen е ГАДЕН ПРОСТАК-ТРОЛ!

Ана

Господа полицаи, кажете ми. Как да ви имам респекта и да ви подкрепям като незнам колко пъти съм плащала на ръка, за незапалени фарпве. А веднъж нахалството ви мина всякакви граници. Връщайки се от чужбина нямах 20 лв, толкова ми поискахте затова казахте,че и 20 евро ви устройват понеже сте двама. Да ви приседнат дано.

Ирина

Госпожо Ана, А защо изобщо платихте на ръка 20лв. - като фишът за незапалени фарове е 20лв.?!! Точно подобни тарикатлъци на дребно водят до прогниването в системата. И на мен са ми искали пари - не съм давала. Но също така съм виждала и родната полиция изключително добре и ефективно (въпреки всичките спънки в системата, бюджетни проблеми, липса на организация) да си върши работата.

socialen

Несигурността за бъдещето, разградената Държава водят до корупция и злоупотреба с положението. 26 години десни, асоциални, неолиберални, либертерни и пазарнофундаментални "реформи" доведоха до това положение. Държавата трябвало да е малка, свита, затова пък Пазарът да е всемогъщ - типично по Вашингтонския Консенсус. Плачевният резултат е налице! Трагичното е, че хората като Горанов, правещи такива политики, са все още мнозинство!

тоя тъпар socialen отново е ПРОСТ ТРОЛ! НЕ ГО ЧЕТЕТЕ!

SRQBoyboy

Галфон, марш в Блиц докато още излиза!

Николов

Госпожо Джамджиева ,как ще го реши магически и самолично Досега предложенията на Горанов да не са паднали от небето, не са ли обсъждани предварително, мислите ли че Борисов не е знаел. Не мислите ли ,че това пак е една евтина постановка? Пускаш нещо непопулярно. Ощипаните скачат и идва Спасителят. И после дълги,дълги аплаузи. Май тия неща много взеха да миришат на лошо

s.djam

Да

Отдавна мирише и какво от това?Ние сме все по-отвратени,обожателите са се поддули от любов

копирано от Илиян Васолев:

Не искам да давам лоши прогнози – но полицаите са този път проводниците на дестабилизацията. Май ще трябва да се излиза пак на улицата, защото това е единственият метод да се озаптят след като прегазват всякакъв закон и никой не ги арестува. Ако кажа, че е пълзящ преврат, ще ме обвинят, че нагнетявам обстановката. Ако бях на 20, можех и да греша. Но това със спонтанността на протеста е за наивници. Зная колко нереформиран е този сектор, колко носталгици по миналото има там и колко симпатизанти на Путин. В момента се копират механизмите, по които се опитаха да дестабилизат Черна гора. И при минали протести се опитаха да ги използват, спомнете си на чия страна. Този път нещата са много сериозни...

s.djam

"Съвършено друг въпрос е дали само бюджетните сметки са накарали министър Горанов да притисне цяла една система, дали е редно това да става по този начин, дали има синхрон в правителството, или пък нечии тънки, небюджетни сметки... А може би дебели?"

Аз съм готов!

поправка

ВасИлев

DogWoman

Много вярно написано!

Kruger

Поздравления, г-жо Джамджиева! Много добре написано, много ми хареса.

Хайде вън!

Това не са полицаи. Това са думбели. Тъпи, арогантни и мързеливи.Да напускат и да ходят да работят по земеделските програми.

...респективно: всички полицаи са селяни, селяните са тъпи. Вие обаче сте роден на "жълтите павета", т.е. интелигентен. Защо не заместите настоящите полицаи, да облагородите малко състава.

Невена

Моята история е друга. Мургава жена се опита да ме обере на паркинг, не успя, но аз започнах да я гоня и виках "Крадла, дръжте я". Мъж на средна възраст се затича и след около стотина метра я хвана. Оказа се полицай в почивен ден. В РПУ-то, докъдето стигнахме, останаха приятно изненадани, че нямам нищо против да участвам в последващите действия до съдебна зала. Присъствах - давах показания, правих разпознаване, отидох в съда. Повтарям - не успя да ми открадне нищо. Осъдиха я условно на 3 години с 5 годишен изпитателен срок. Нищо не е нито толкова лошо, нито толкова добро колкото си мислим.

Много точен коментар и пак опираме до простотията на народа избрал да го управляват простаци. А завършека е ясен, Тиквата ще порицае публично двамата си министри и ще се съкратят парите за нови изтребители, защото така иска Путин.

С благодарност към г-жа Джамджиева! Надявам се, хората да започнат да разсъждават и анализират какво се случва, защо се случва, какво ще доведе. Важно ще бъде повече да мислим и бъдем адекватни, и да престанем да гледаме безучастно и тъпо, сякаш гледаме поредният "Биг, Вип, Бай и...друг тип брадър". Не се чувствам добре, след като със всеки изминал ден намирам себе си като чужденец в собствената ми страна.

SeoKungFu

Милицуйнерини, не обиждайте "полицията" - няма такава !

Лияна

Два пъти са ме обирали и на двата пъти полицията ми каза, че има късмет. Веднъж не ме обраха - докато ми разбиваха вратата аз бях вътре. Обадих се на полицията, за да дойдат и да ги хванат, а по телефона ме посъветваха да изплаша крадците, за да избягат. Като казах, че ще чакам органите на реда, за да ги сгащят, казаха ми да изляза на балкона и да викам за помощ като влязат. В крайна сметка се заложих зад вратата и ударих единия от крадците с тиган (с лято дъно!) по главата. И двамата избягаха преди родната полиция да дойде. Полицаите ми, че съм имала страхотен късмет.

До заблудената

Госпожо Джамджиева, да Ви кажа, че нещо сте се заблудила страшно много! Аз също имам подобна случка в Созопол - само, че ми взеха и всички лични документи! Това, не означава, че трябва да се радвам за случващото се с полицаите!!! От това, което разказвате, дохода със сигурност са ви над 700 лева на месец (моите също)! Това ни прави доста по-богати от над 50% от работещите в полицията. Когато се оплаквате от това, че не получавате адекватна помощ, това няма да се подобри като се орежат заплатите още - даже ще има обратен ефект.Все пак не забравяйте, че тези 1500 лева се получават на принципа, че щом 1 яде кайма, а останалите 9 само картофи, значи средно всички ядат мусака и са цъфнали и вързали ... Това си е ваше мнение, имате си доводите, съгласен съм до някъде с тях, но няма да е лошо да погледнете и от другата страна на монетата. Поздрави, Митко

гражданин

Права сте Джамджиева.Българина скача,когато му бръкнеш в джоба.Нашата полиция в момента са шайка нищоправещи.Неграмотни,с лоша физическа подготовка,шайка дебелаци.Колко костюмари обаче стоят по канцелариите и колко са на терен?Колко пъти годишно минават прегледи за физическа и психическа подготовка и дали са годни за тази работа?Колко повече взимат тези по бюрата? Защо полицаите трябва да са привилегировани като разкриваемостта на битовата престъпност е почти нулева.И дали това е случайно и дали не са се сраснали с организираната престъпност и заради чадъра си получават допълнително "бонуси"за бездействие?Има ли система която да отчета добре свършената работа или получават заплати много хора,а видимо работата им боксува и няма резултат.Необходима е реформа вътре в системата ,но няма воля за това.Който е верен на вожда той става министър,а това,че не разбира нищо -карай да върви.Никой няма да протестира срещу заплащането им ако си вършеха работата,но това не се забелязва.Корупция,работа през пръсти и абсолютен хаос.Както всичко в държавата ни.

Кой по света ever протестира срещу продажен началник бе, госпожо.

Чудно ми е, като са излезли да протестират (в нарушение на закона, за което следва да понесат съответните санкции) полицаите носят ли служебното си оръжие?! И се изкушавам от мисълта какво би станало, ако народът им спретне един контрапротест и ги затвори с пръстен от тела, и ги освирка? Лошото е, че работата наистина мирише силно на нагласена от, комай, не много сложно да се досети човек. Предположенията не са много.

На вниманието на всички всезнаещи......Превилегия никога не съм имал като служител в МВР.....не спирам където си поискам ,не минавам на червен светофар ,плащам си данъците редовно ,в магазина и на бензиностанцията си плащам,всеки ден ходя на работа,не съм върнал никого защото не ми се разправя с проблемите му нито ,че няма 20 лв да ми даде.Всяка сутрин водя детето си на училище и не му казвам ,че може да си прави каквото пожелае защото баща му е полицай.Дори когато съм цивилен не подминавам нередност на която съм станал свидетел....Винаги се изправям и отстоявам.Е вие няма от къде да знаете колко пъти съм замръквал докато колегите разрежат някоя кола за да извадим останките на някой клет или някой забравен от роднините му ,,разтекъл се ,,клетник...и представа си нямате ,че голяма част от служителите в МВР правят чудеса от храброст, естествено не бих твърдял ,че има и много мършички между нас, за съжаление....

За това последното става дума ,уважаеми служител на реда. Докато някой си върши работата съвестно,на повърхността излиза пяната на несвършеното от тези на които се надяваме.Какво се прави по селата- те вече са изтърбушени,ограбени,оглозгани и старците които са останали живеят в постоянен страх?Какво правите влизате ли в циганските гета ,където се краде ток?Колко ограбени домове има и какво се прави за да се заловят престъпниците?Колко нелегални цигари и всякакви други стоки всеки ден необезпокоявани минават през границата с участието на ваши колеги?Колко от вашите колеги си вършат работата и колко са в офисите и си клатят краката,но вземат по-висока заплата от Вашата?Защо не възстанете срещу министъра си,който очевидно не е за този пост,защо не възроптахте срещу това което стана в Зала Арена Армеец,защо не възроптавате срещу протекцията която имат вашите шефове и вие трябва да изпълнявате безумните им неадекватни решения- случая в Лясковец.Защо сега се опълчихте след като ще ви орежат 20 те заплати които взимате накуп.Ами бъдете като всички останали граждани в тази държава. Изпълнявайте си задълженията,изловете престъпниците които купуват гласове при избори,циганите които крадат ток,апашите които ограбват и пребиват хората по домовете си,пресечете контрабандата.Има много честни и съвестни във вашите редици,но уви те са малцинство. Мършата е повече и миреше ,та вони.Защото истината е една- МВР в момента е безсилно да се справи с целия батак в тази държава,защото на такива като Вас се спускат идиотски заповеди,изпълняват се политически поръчки,обслужват се кръг от криминалния контингент.Защо мислите,че Вашите шефове нарочно не провеждат политика на хаос и това не е държавна линия-да се внуши несигурност,безнадежност у хората?Защо не мислете,че това е дългогодишно подготвян план-да се урони Вашия престиж?Защо не задавате правилните въпроси на правилните хора-защо тези които са на бюро получават в пъти повече от Вас които сте всеки ден на линия?Защото в цялата система е сбъркана политиката.Затова трябва да се опълчите и да се бонтувате.Заплащането е следствие на добре свършена работа. Но на повърхността излиза друго- бездействие,недобре обучени служители които събират улики които падат в съда,недобре образовани и корумпирани служители в по-горните етажи.

15/15

Това никой не го оспорва. Но въпросът е друг. Реформи трябват. За мен самата идея, че някой като се пенсионира трябва да получава награда за това, е абсурдна.

SRQBoyboy

За съжаление една птичка пролет не прави. Болшинството от ченгетата не стават. Началниците им също. Висчки реформи досега бяха имитация. За да се промени нещо, трябва да се промени всичко. Реформата не е нещо като военен преврат на група недоволни офицери. В нея трябва да бъдат ангажирани всички, които искат това ведомство да се промени и да започне да работи. За съжаление всяко минситесрво в България е като МВР - работи за себе си, а не за тези, които им плащат заплатите - българските граждани. Ако не съм прав оборете ме. Където и да отидеш те посрещат чиновници, застани зад амбразурата и готови да те обсипят с картечен огън, вместо да ти свършат работата. Разликата е тази, че здравното министерство и МВР са може би единствените, от които зависи човешки живот.

Чест Ви прави. Поклон и здраве на Вас и на близките Ви! Но, едва ли сте се подвели да излезете и Вие на такъв протест, защото ако сте го направили, сте нарушили закона, а това би било в разрез с характеристиката Ви, както сте я описали и би я накърнило сериозно.

Н Николова

С едно не съм съгласна в статията.Не, госпожо Джамджиева,между тях няма читави хора!!!Всички го знаем.Този,който е бил читав просто е напуснал или отстранен по чисто законни начини.С такава полиция,по добре без полиция!

SAYSHO

Не искам да давам лоши прогнози – но полицаите са този път проводниците на дестабилизацията. Дори да приемем, че някои изказват съмнение в това, че именно министър Горанов ще поеме инициатива за реформа през бюджета, а ДПС е против. Май ще трябва да се излиза пак на улицата, защото това е единственият метод да се озаптят след като прегазват всякакъв закон и никой не ги арестува. Ако кажа, че е пълзящ преврат, ще ме обвинят, че нагнетявам обстановката. Ако бях на 20, можех и да греша. Но това със спонтанността на протеста е за наивници. Зная колко нереформиран е този сектор, колко носталгици по миналото има там и колко симпатизанти на Путин. В момента се копират механизмите, по които се опитаха да дестабилизат Черна гора. И при минали протести се опитаха да ги използват, спомнете си на чия страна. Този път нещата са много сериозни. За системата няма никаква опасност, ако напуснат и 10 хиляди полицаи – да, ще има шок, но ще отвори възможност за оптимизиране на структурите. Има много бройки и заети, но няма сигурност. По-малко хора ще получават повече. Повтарям, ако не се излезе на улицата да се защити реформата – ще продължим да пропадаме. Те много добре знаят, че правителството не може да изпрати други полицаи, за да ги разгони и затова безчинстват в центъра на София. Не се заблуждавайте, ако спрат реформата в МВР, няма да има и съдебна реформа и никаква друга реформа. Дори и да не сте фенове на правителството, на ГЕРБ или на РБ или на която е от другите партии. Трябва да се действа.

15/15

Съгласен. В България от години, да не кажа от началото на пустия му преход, има нереформирани сектори - полиция, болници, БДЖ... Правителството трябва да бъде подкрепено. Може да се огъва при натиск, но все пак се опитват да правят реформи във всички сектори.

Г-жо Джамджиева, разбираме, че "нашата полиция" не е достатъчно извисена интелектуално и духовно, за да бъде "ваша полиция" и Вие от чисто снизхождение сте ползвали услугите й. В тази връзка бихте ли ни информирали за протестите, които сте посетила/организирала срещу, цитирам: "неизправностите в системата, срещу продажността на началниците, срещу обслужване на партийни централи, срещу откровената глупост"?

Джамджиева

Не ползвам услугите на полицията от чисто снизхождение, а защото плащам за нейните услуги. Продажните ми началници са били в частния сектор, където не протестираш, а напускаш, като не ти харесва Или те уволняват :-)

от извора

Всичко е манипулация. Тия хора и преврат ще направят скоро. Имам роднина полицай. Вчера шефа на Нското поделение ги събрал и им казал 'всички на протеста'. Незаконния.

висок

Това го пиша от два дена. Полицаите сана улицата по нареждане на началниците! И протеста не е за 1 заплата на редовия полицай, а за до 9 заплати на големите шефове!!! При пенсиониране редовия полицай получава по 1 заплата на прослужена година... НО шефа на ДАНС получава 9 заплати за всяка прослужена година, шефове на дирекции по 7-8 заплати.... шеф на РПУ по 3-4 заплати за всяка прослужена година..... Ето за товя шефовете изкомандваха полицаите да са на улицата!

И те отишли

Отишли, защото не им е позволено да мислят - даже им е в трудовата характеристика вписано като задължение - да не мислят, а да изпълняват. Но не закона, а заповеди - сами са си виновни, че ги управляват некадърници. Ако не полицията, кой има право да арестува този, който нарушава закона? Като не им изнася и ги е страх от уволнение, да не се бутат в полицията. Но в частния сектор никой няма да ги търпи за работят на 15% капацитет, а да им се плаща като на 150%.

тука е така

Ама и вас ли са ограбили г-жо ДЖАМДЖИЕВА,то това не може да се случи в тая държава,тя полицията ни пази.Как така ще ви кажат това,тя полицията не е такава,тя се бори ли бори,ех както се казва във вица за 20лв ще се обесите бре!Скапана държава!

Развеселен

поздравления за силния коментар

SRQBoyboy

И мене ме обраха преди години. Бяха "прибрали" всичко ценно. Дори един месингов свещник от Ерусалим, взели са го за залто или са преположили, че е много скъп (3 долара струваше). Интересното е, че ударът стана точно 3 месеца след като напуснах България. Дъщеря ми живееше в нашия апартамент с котарака Джоджко, който се бе скрил в гардероба, за да не отнесат и него.Била е на лекции в университета и като се пробрала, ужас - цялата къща изтърбушена. Последвала е същата процедура като при Светлана Джамджиева. Дежурни номера, с които се отчита дейност. По-лошото в случая е равнодушието на ченгетата към жертвите на криминалните деяния. Даже не е равнодушие, а някаква ехидна андрешковска ирония. Разкриваемостта на тези обири е скандално ниска. Сравнявам полицаите в България с пазителите на реда в други страни. Да, българските ченгета искат да взимат повече, но трябва поне да се опитат да достигнат нивото на колегите си в чужбина. Чужбинските полицаи приличат на такива - любезни са, помагат на хората във всякакакви ситуации. Едно ченге в Ню Йорк беше купило обяд на бездомник и му правило компания докатао човекът се хранел. Стегнати са като военни рицарите на закона извън България, излъскани, всяващи респект. А българските - избинете ме, но ако са на аерогарата може да ги сбъркам с носачи на куфари. Раздърпани, неугледни - хора, които вършат работата си насила без да крият досадата от това.

Сунчо

За котарака Ви Джорджано(по-кратичко: Джоджко), явно е било голям КОПО-О-О-Н! :-)

Тетката

Незабавни ДИСЦИПЛИНАРНИ уволнения на тази разпасана, нискоинтелигентна и корумпирана пасмина!!!!!!!!!!!!!!!

Великолепен текст, госпожо Джамджиева! Мен ме обираха три пъти. Нямах "бързо ликвидни неща". Но ни върнаха в "първо отделение", както се изрази съпругата. Отново закупуване на телевизор, на компютър, на ютия, на дрехи. Оплескаха къщата, за да търсят отпечатъци. И толкоз. Не знам дали няма да ми бъде по-добре, ако изопбщо ги няма полицаите. Ама да разрешат употреба на оръжие при нахлуваяне в дома ми. Току виж, всред рзстреляните крадци, се окаже полицай. Изюобщо няма да се изненадам.

тука е така

Това е невъзможно толкова много хора да са обирали и то само в този форум,полицията ни пази нас,даже езика им е много интелигентен: http://www.vbox7.com/play:8f5498bca4

По време на Ц Цветанов той написа химн за МВР КДЕТО СЕ КАЗВАШЕ ЯЕ НАШАТА ПОЛИЦИЯ НИ ПАЗИ А ЦЕГА СМЕ ПРОТИВ ПОЛИЦИЯТА ТОЗИ ХИМН БЕШЕ ИЗПЯТ ОТ ЛЕГЕНДАРНОЯ ПРИЯТЕЛ НА ЦВЕТАНОВ ВЕСЕЛИН МАРИНОВ СИГОРНО И ЗА ТОВА Е ВИНОВЕН ОРЕШАРСКИ

Къде сте учили български език?

Stancho Damyanov Никаква подкрепа не заслужават - урониха престижа на обикновенния преди прехода милиционер,който винаги ще ти помогне,който винаги се случва на ''мястото на събитието''.Докато сега ако има нужда да се притече да потуши някякъв скандал и т.н. кьорав полицай не можеш да видиш.Иначе обикалят барчета,кафенца....да не говорим за корупция и престъпност и сред тях.Това ли е полицаят? Сложили едни тъмни очила и така се изживяват все едно че са амер. ченгета.Ама не са .Много видео гледат.И за всичко това ще искат 20 заплати.Не заслужават - само на най-рисковите да дадат. На останалите да им подарят по една броеница и като правят безмислени тигели из града да си я държат...да не се изнервят.

За каква полиция говорим?У нас полицията не защитава гражданите,а интересите на тези,които са на власт в момента.Да сте чули за разкрито поръчково убийство?На всички е ясно,че повечето от престъпленията се извършват със съдействието на полицията.Затова и не биват разкривани.

Ощавен маркиз

Няма какво да загуби БГ-ГРАЖДАНСТВОТО, ако подкрепи ГЕРБ и дясно-рефоматорския екип от правителството в набиването на евроатлантически обръчи, яко задънване, изстъргване и промиване на разкапаната ни преходна право-охранителна каца. Полицаите, „спонтанни протестъри” по кръстовища, са един батальон „активисти”. Чуват се твърдения, че това биле най-подготвените и отдадените на полза роду… Твърде малко ми се виждат като бройка, точно, колкото и болният Волен проевразиец /техен постоянен клиент/ може да изкара по всеко време на деня и нощта из столицата. Ако се наплати и на /незаети с контрабанда и каналджийство/ червено-етно-мутри, да се присъединят, ми се привижда множество от пет-шест иляди бабаит-протестъри по жълтите павета. Конците им се дърпат от висшето кгб-кадрово-„профсъюзно” про-кремълско /и спонтанно ПУТИНизирало се в последното десетилетие!/ началство из МеВеРото, библиотекар-университето и пенсион-генералитето. Което отдавна трябваше да бъде лустрирано, съдено, че веке и да е излежало. Заради вехти и по-нови, и безчислени грехове към България, към мъчителното й демократизиране. Стига! Все някога ТРЕБЕ ДА СЕ ПОЧНЕ ОТ НЯКЪДЕ. Нека да видим, дали генерал-министър председателят Борисов ще го направи. Всека крачица на ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО и „толерасткия” му протест назад - е две големи бабаитски крачки напреде, към Евразия, за изгубилите здрава електорална почва под краката си „експерт”-измекяри.

Бамбашка

Като данъкоплатец искам полицията, да се грижи за хората, а не за политиците, които имат единствено мечтата, да са под охрана или имунитет. Аз лично не искам и корумпирани полицай, които стоят от другата страна на закона и защитават престъпността.

Спиро

Полицайте правят театро по поръчка на бащицата си Боко Кратуната!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.