Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Първото уточнение, което ще направя, е че под "селяния" винаги съм разбирал не географско място. Селянията не е месторождение, а състояние на духа. Лайфстайл, по модерному, или още по-добре майндстайл.

Селският бек е БМВ, произведено 1995-та, със затъмнени задни стъкла. Селският бек е татуировка, епилирани крака и къси гащи. И въобще няма значение дали на регистрационния номер пише С, СА, СВ или нещо четвърто.

Второто ми уточнение е, че го казвам по повод поредните скотове, които за да си направят кефа да се "юркат" в Лесидрен, убиха дете, което някой е гледал с любов 16 години. А други две деца берат душа в болница... Знаете ли, че смъртта при катастрофа, настъпва средно за 0,12 сек - чувал съм го от експерти. Съпоставете 16 години, или 18, или 20 срещу 0,12 сек.

Съпоставете Лесидрен със Симеоновград, Яхиново или... Сигурен съм, че списъкът се дописва. И в момента някой с широка щастлива усмивка е взел ключовете в ръка. Някой никога неизкушен да има някакви духовни търсения, или, ако щете, просто да му е тъжно понякога.

Селянията ни докара да живеем сред море от някакви хомункулуси, измислени същества, несъществуващи - в съотношение 90:10 за тях. Дано да е все още само 90... Орки, които имат 2 гънки - едната отговаря за функциите да ядат, пият и да се таковат, а другата - да пазят равновесие. И не ми казвайте, че няма нищо лошо в това децата да слушат "върти, тури го, дай" - проблемът е, че тук не става въпрос за избор на културен продукт, а за начин на живот и идеал.

Въобще не говоря за самата музика. Отношението ми към нея е точно като към преместването на часовника в Северна Корея с 30 мин - изобщо не ме е еня.

Този феномен, който някой културтрегер би обявил за просто дразнещ мироглед, леещ съмнителни трели от тонколоната, лесно се превръща в трупове и кървища. Дали на пътя в Ловешко, Борисовата градина или пред "Амнезия" - все едно е.

Ключови думи

Коментари

Кабакчиев враг на народа № 1

Всеки ден трябва да има такива статии. Друг е въпросът дали ще ги чете който трябва.

on

Не разбрах какво точно има общо чалгата. Рокерите с моторите не мрат ли по пътищата? Въпросът е другаде - в желанието да се покажеш в някаква светлина, дори с цената на безразсъдство.

питанка

От 10 дни всяка нощ има гонки по околовръстното на София (частта, която наричат южна дъга). Този път са мотори. Досега сме подали 3 сигнала в 6-то РПУ. Казвам го за статистиката, защото остава само статистика. Загубеният живот също отива в статистиката. Невъобразимият шум го преживяваме и без вода от оня кладенец. Дали пък Ванга не е казала с какво се лекува глухотата на селянията, превзела и пътя, и върховете на властта?

Калин

И какво очакваш да направи Полицията.Ако ги понатисне "Полицейско насилие" по закон няма как да ги стресне глобите малки-20,30,50 лв. За какво да се хване Полицията той, като няма акъл, кара без номер, на задна гума, без каска, по къси панталони и джапанки.Полицая го спира ,Той не спира ако тръгне след него и падне Полицая виновен. Ако посегне с палка и го удари "Полицейско насилие". Какво Да направи Полицията Тя ги разгони от Околовръстното, те отидат на Цариградско Шосе.Трябва самосъзнание и СТРОГИ ЗАКОНИ. Едно време беше друго неспира на палка, през ръцете с щурмовата палка мотора продължава моториста остава да си "поговори с Полицая"следващия път пак неспирай.Всичките тези Гъзенца Мама И Тате новобогаташи или властимащи /прокурори, съдии, депутати и т.н./ им правят кеф купи му мощен мотор и после го целува студен и кой е виновен Полицията......,трябва възпитание,малко строгост, малко обяснения във вкъщи, ЗАКОНИ и да види последствията от невъздържаността и бързата скорост.ДА ГИ ВОДЯТ ПРЕДИ ВЗЕМЕ КНИЖКА В МОРГАТА ДА ВИДИ ТРУПОВЕТЕ,а не в КАТ им прожектират катастрофи и те се радват да види, какво остава от моториста само донор на ретина друго нищо няма здраво.

додо

Освен всичко казано дотук,тези два селски бека трябва до края на седмицата да търкат наровете в панделата -и нещата постепено ще отшумят ! Иначе ,няма спасение !

-

Да, но ще си платят да ги отърват! За съжаление в България корупцията е много разпространена и всякакви "невинни" си карат колите до следващото произшествие, но дано тогава да са сами и да не застрашават чужди животи.

дебелян пеевский

Да не бъркаме беззаконието със "селяния". Във всички тези случаи са очевидни две неща: 1) че извършителите не ебават правилник и закони, понеже няма кой да ги накара и 2) че полицията, под началството на "демократи" като Съсела, Светиня Му, Сопола и прочая маргинали от Атака до РБ има други задачи, а не въдворяване на законност и ред. Има и всякакви други такива примери на "дребни" нарушения, които евентуално водят до бедствие -- шумът и другото замърсяване, например, които убиват повече хора, отколкото катастрофите, но също остават без наказание и дори без реакция. Проблемът е правната "култура" на българската популация, за която законо е врата у поле.

Kovatz

Изобщо не си разбрал нищо от статията!

Милен

Да бе, и когато се появят напъни за ред и законност ще си първия, който ще почне да плюе "полицейската държава". Тоест и ти си си част от същата популация, не го забравяй!

Калин

Какво винаги е виновна Полицията, закони си трябват и то Хан Крумови.Всичко идва от законодателството Европейско глупости там са културни хората може да си го позволят,тука трябва по-строго засега след време може и при нас.Всичко останало е да си чешем езиците.

tibia

Чалга, простотия и селяния са три думи за днешното ляво!

дебелян пеевский

Чалга, простотия и селяния характеризират цялата българска популация в границите на републиката, без значение дали е вляво (бедни, маргинализирани и избиващи горчивината на живота в простотии) или вдясно (заможни или богати, но не по-малко прости и изживяващи въжделенията и копнежите на късния соц). Има и някаква маргинална група от 2-3%, които не сме в тия две групи, но ние нямаме абсолютно никакво значение, понеже в България "димукрация" се разбира като абсолютна власт на вкусовете на мнозинството.

ПоТаТо КарТофа

Тато Картофа ти казва: Не музиката предопределя самосъзнанието на челядта! Но ти си прекалено заслепен от собствената си ненавист! Вместо да пишеш като поредния картофен бос за чалгата, вземи драсни някой ред за беззаконието, продаването на всякакъв вид официални документи от шофьорски книжки до дипломи за висше образование! Ти Г-не или Г-жа, ТИ СИ НЕВЕЖА!

Аззз

Селският бек е БМВ, произведено 1995-та - от концерна биха изкарали добри пари от това изречение.

античалга

Да, прав е човека, че тъпата чалга възпитава тъпотия. Ето например тази песничка, с този припев: "Води ме в някоя квартална кръчма и поръчвай, пий за мене и се сбий заради мене. Всичко живо да ни псува, от целувките ни бясно да ревнува. Бясно карай на червено, направи за мене нещо откачено." Да, нещото откаченото понякога е за сметка на човешки животи, ама какво им пука на пичовете, които са "Най-най"...

Милен

Тоя текст верно е чудна илюстрация

Не селянията, а простотията е състояние на духа гражданино написал статията. Чалгата като много други неща съществува, но всеки избира как да живее именно според количеството ум в главата си и простотията в душата си. Има хора и в града и в село които слушат чалга. Но има и на двете географски места хора, които не я слушат. Правете разлика между селянията и простотията. за последната няма географски ширини и граници. Където и да отидеш тя е до теб - отърване няма!

Има ли значение кой съм

x

Стефане, Не селяния, а чобания, е думичката, която търсиш.

Иванова

Не селянията, а простотията е състояние на духа гражданино, написал статията. Чалгата, като много други вредни неща съществува, но всеки избира как да живее именно според количеството ум в главата и простотия в душата. Има хора, които я слушат и в село и в града. Но има и на двете географски места хора, които не я слушат или поне не им влияе по негативен начин. Правете разлика между селянията и простотията. За простотията няма географски ширини и граници. Където и да отидеш все е до теб- не можеш да избягаш!

Иванова

Съжалявам за първия коментар от името на "има ли значение кой съм" , но пиша от тел и не ми е много удобно.

Цветков

Виж кво пич,селянията не може да бъде състояние на духа,поради простата причина, че духа на селянина е на светлинни години по-висок от духа на гражданина или на гражданеещия се драскач като теб.Той селянина, за когото Йовков,Елин Пелин,Вазов,Ивайло Петров/самите те със селски произход/написаха своите литературни образци,със състоянието на духа такова за каквото ти говориш,отдавна да сме забравили за държавата България,защото именно българското село и хората живеещи в него,са били и са базата и кръвоносната система на всяка хайде ще го кажа балканска държава в т. ч. и нашата. И престанете да преекспонирате думи като селяния,чалга/дума която всъщност е израз на майсторско свирене като из ручей/,селски бек и т.т.защото селския бек в случая си ти,а за това че се леят кървища,както се изразяваш,е виновна държавата,или по-точно отсъствието на такава.Я ми кажи като си толкова отворен, защо когато са в чужбина тези същите епилираните,не карат с такава скорост и защо там не се леят кървища.Защото ще има съдерат гъзЪ от глоби,отнемане на книжка завинаги и затвор ако ти харесва..

Иванов

Цветков, прочети добре статията и не нападай автора, на едно мнение сте

За чалгата, селянията и простотията, не знам-всеки влак си има пътници, но знаейки какви ги ръсят министъра на кОлтурата и "главният историк" на Републиката ... Рибата се вмирисва от главата, децата приемат чалгата от "надарените" си даскали, младежите от набедени "професори" - резултатът нация боклук.

Игнат

Преди седмица или две имаше повод за създаване на една група във фейсбуук заради кретен на колело, блъснал жена на тротоара, която сега лежи с гипс на крака, а той просто е станал и си е хванал пътя бързичко, за да не го хванат. Там беше тежко да се четат мненията на двете страни, просто защото едните имат право, а другите защитават "правото" на хората да са "свободни", да се "забавляват", да показват желанието си за "преживяване", породено от адреналин. Напоследък да си изверг с нулева култура се третира като нещо нормално, като законово придобито право, като нещо, с което се раждаш и ако убиеш някой, то той да не е бил там и да си носи последствията. Денонощно търпим всякакви нещастници, които ни летят под прозорците и взимат завои на ръчна спирачка с брички или скъпи коли, ама това трябва да си има и своя край. Да не говорим за онези дебили с пистови мотори, които вият до небето, защото карат нещо с повечко мощ и така компенсират размера на малкия си мозък с шум. Много изкривено стана правото на живот и спокойствие вече. Полицията се хили на ъгъла на булевард Мадрид, докато гледа как един тъпак с Форд Мустанг вдига 200 за норматив, а после доволно коментират звука на двигателя и колко бил мощен. А то какво? Оня излиза от казиното, като най-вероятно е шефче там и си плаща за това да не го пипа никой. Друг такъв си паркира огромното возило направо пред входа на блока ми, до който се стига, като избиеш колчетата на тротоара, качиш един бордюр, който вече е разбит от упражненията на този малоумник, и минеш върху малко тревна площ.... Нищо работа, преди да се пъхнеш в другото казино. А като му направиш забележка, скача да ти говори на българо-руски да си траеш, че не знаеш какво ще стане. Това състояние на духа лечение няма и става неразделна част от мисленето и поведението на хората. Е, да живее България!!!

Жителство!

дебелян пеевский

"Какво винаги е виновна Полицията" -- като почна да виждам полицаи на патрул всеки час из квартала, вместо да висят като сополи пред магазина за евтин алкохол, като почнат да отговарят на сигнали за 5 минути, а не за 4 часа, като разкарат всичките неправилно паркирали бракми пред нас, като намерят откраднатия телевизор на съседката и като подгонят малките асенгеновчета, които рисуват КУР по дуварите, ще почна да си сменям мнението за тия безполезни, мързеливи, крадливи и тлъсти прасета с фуражки.

минка

Милиционерите са гадни престъпници, срещу много пари връщат книжки на престъпници, които не заслужават да стъпят на пътя освен пеша! Но такива са и докторите, които сменят проби и тем подобните им боклуци! Пази Боже от такива органи на "реда". За затвора са всички!!!

Петър

Не го разбирам този пост. Единственото, което прихващам е омраза и нетолерантност. Автора не казва нищо конкретно, дори не знам за какво иде реч. Има куп обиди, стереотипизиране, мразене, хейтене и някакви получуждици. Ако искаш да кажеш нещо, кажи нещо и го подплъти с обосновка. Нито се разбира какво точно мразиш и кой точно обиждаш, камо ли за какво. Ако ти не си от отбора на селяните, или отбора на БМВ-тата, или отбора на епилираните крака, то ти със сигурност си от отбора на мрънкачите. От хората дето все някой им е виновен за нещо и все нещо са ги прецакали. Познах ли? Няма значение, не ми се водят дискусии с хора, които толко лесно обиждат и слагат 90 процента от хората под общ знаменател.

roskata

петърчо, до кога с тези измислени думички бе човече? гледай си толерантността и се моли да не ти се случи и на теб някое нещастие заради някой идиот и тогава ще забравиш всички посочени от теб терминчета...

още един отгореописаните...

Къчо Карамасуров

-РАЗБОЙКО-ВЩИНАТА ОБСЕБВА...ВСИЧКО ПОСРЕДСТВЕНО, КОЕТО ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ УВЕЛИЧАВА (Орки, които имат 2 гънки - едната отговаря за функциите да ядат, пият и да се таковат, а другата - да пазят равновесие.)!!!

Боне

Селският бек е татуировка, епилирани крака и къси гащи.!!!!?Май живееш прекалено в миналото?!

Стефо, хубаво си написал " под "селяния" винаги съм разбирал не географско място" ама кой ли да го чете? Убеждавам се за пореден път, че смисъла отдавна е изгубен. Хората се засягат от категории, които допускат тяхното участие, но не четат нито внимателно, нито въобще. Важно е да се говори/пише. Мани, аре на по бира, вземИ си и баса:) П.П. а бе, селЯния, не е ли с Е:)

s.djam

Това е едно от изключенията :-)

....

Нямам думи! Толкова главни герои наскачаха срещу статията без да я четат внимателно.

Начи .... всички с БМВ са джигити ... всички полицаи са подкупни , всички гейове са болни от спин , всички жени са курви , всички мъже са ебачи а всички журналисти са купени! Като ще правим тъпи заключения! ПП: Никога никой с Шевролет Каптива 2006г не е газил никой!!

Пламен

Щом имате желание да пишете, то старайте се, да го правите качествено. Много думи и обиди, с никакво въздействие и смисъл...

Зоя Антонова

Ти си луд. Моля ти се, слушай малко новини, уведоми се за реално случващите се неща преди да пишеш статии по тоя и оня жълт сайт със синьо лого (само за заблуда, разбира се), колкото да се направиш на високо ерудиран изгряващ журналист. Нямало е нито едно момиче на 8 години и ПТП-то няма нищо общо с това кой е селянин кой е гражданин. Също така пометените деца изобщо не са четири, а три. Стига блъскал по клавиатурата, ами ходи хапни малко нескуик, че ако скоча от самочувствието до знанието ти ще си строша главата. Аман от глупаци. Никакви журналисти не сте, вие сте гъзолизци!

s.djam

Г-жа, не правете излишни скокове, главата ви и така не е съвсем добре.

А.Башев

Г-жо Антонова какви "НОВИНИ" да гледа, като всичко е толкова изкривено в тях с изключение на статистиките за инциденти на пътя. Знаете ли че, погледнати от чужбина новините са толкова смешни и необективни, но за съжаление каквото се търси това се продава в България. Ето и самата вие разчитате на "КАКВО СА КАЗАЛИ ПО НОВИНИТЕ" - СМЕШНО Е. Наистина много жалко за погубените млади животи, но това което е написал автора е точно така. Повярвайте ми, защото хората които живеят в чужбина имат по-обективно виждане и то е така защото имат повече от една гледна точка във вашият случай "НОВИНИТЕ" !!!

Изключително си проста, не ставало въпрос за 4, ами за 3 деца, леле каква огромна разлика!!!

Жуков13

искаш ли да ти натъпча зъбите с крак ма мършо грозна

Kиви

Имам новина: Ако не разбираш статията, то тя се отнася и за теб.

Папая

Честно казано не разбирам статията, така де.... разбирам за какво става въпрос, но не разбирам за кой точно случай е написана. Наскоро се бяха нацепили някви лапета на път за морето, но и онзи ден един моторист загина на Горубляне в софия /последното умишлено е с малка буква/. Така че ще е хубаво да се уточняват. Снимка на моторист, а говорят за двете лапета... така че разясни ми моля те кое се отнася за мен???

Жоро

Така се случва защото НЯМА полиция и глоби както в европа например.Ако му друснат 1000лв за превишена скорост,а следващата е 2000 филмът щеше да е различен.А сега полицията е само за статистика,еми да ги започват към НСИ и поне да знаем че няма полиция.От началото на пролетта на бул.България мотористи и състезатели карат като обезумели,но никой никого не спира!!! И не само тук и на околовръсното е същото положение.

dobre 4e neslushat metalika ili manowar.nqmashe da ostanat jivi.....

Едно

Едно дете от 5клас щеше да изложи и аргументира твърденията си по-смислено и лаконично.

Жуков13

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

az

Не познавам убитото от този състезател момиче, но познавам момчето. То беше приказно дете. Само заради него почти съм готова за смъртна присъда на състезателя

BMW 1995

Селският бек е БМВ, произведено 1995-та, със затъмнени задни стъкла. Селският бек е татуировка, епилирани крака и къси гащи. И въобще няма значение дали на регистрационния номер пише С, СА, СВ или нещо четвърто. ПП: Никога никой с Шевролет Каптива 2006г не е газил никой!!Заради тебе сега ще си изтрия татусите,и ще си купя ДАЧИЯ.Много си зле човече!!!А във връзка с темата съм сигурен,че има много шофьори "селски бекове"както ги квалифицираш ти,които са много по съвестни от теб корифея на пътя...Не оправдавам по никакъв начин този тип действия на пътя,но "малко" си прекалил с квалификациите и ще е хубаво да си вземеш бележка защото си мисля,че болшинството от хора черпят мнение от такива капацитети като теб и слагат всичко и всички под един знаменател.Аман от драскачи...Съболезнования на близките на децата за трагедията която преживяват.И запомни едно...дали е Бмв 1995 Опел 1999 или Шевролет Каптива 2006 никой не е застрахован...

BMW 2005

Батко, такива като тебе ни карат да си мислим, че сте еднакви... Сами се характеризирате и после се доказвате... Иначе си прав, има и частни случаи.

България е най-изпростялото място на планетата

Bob

... след Русия !

Непозната

Чета коментарите и се убеждавам, че човекът е прав, дори за съотношението 90:10. Възможно ли е наистина толкова много хора да дълбаят подробностите вместо да вникват в смисъла на казаното и да се присмиват на метафорите вместо да се опитат да ги разберат?! Семейства скърбят за загубата на децата си, а тук няк'ви хора се опитват да поправят автора дали 3 или 4 са те. Или пък ни насочват към новините. Или обясняват, че и рок музиката убива. Или дават мнение без да са стигнали по-далеч от първото изречение, понеже твърде лично са приели старта със селянията. Явно това са вълненията на много хора, но именно заради тия вълнения са такива и статиите. Не е лошо да разширим малко кръгозора си и да спрем да се "тревожим", че пишат за нашето БМВ, за нашата музика или (О, ужас!) за нашата собствена селяния. Жалко за поредните загубени детски животи.

Илия

Автора в едно греши. След прочита на коментарите на статията съм убеден че процентите не са 90:10 а 96:4

djani

Девиза на съвремието ни е "Живей бързо", като често се превръща в антипода си "Умирай бързо". Независимо от кризата с донори на органи, младите рокери са основен контингент в "банката". Макар и с известни разлики от останалите ПТП, причината е една основна. Неспазване на ЗАКОНА - ЗДП. За всички водачи, които искат да се променят е новелата "БАЛАДА ЗА МЛАДИЯ РОКЕР". На кирилица заглавието в търсачката на Гугъл.

KMETA

Абе работата е там, че всеки се прави на какъвто не е. Взимаш колата и ставаш състезател, взимаш скалпел и ставаш хирург, слагаш костюм и ставаш народен представител, а в главата нищо и то така стават нещастията.

Алекс

Изключително тъпа и несъдържателна статия според мен. Не разбирам, дали си се опитал да напишеш информативна статия за трагедията в Лесидрен или да изложиш омразата си към чалга културата и съпътсващата я "селяния". И в двата случая не си постигнал нищо. Не виждам връзка между снимката в статията, пътният инцидент в Лесидрен, Чалгата и Бмв-та от 95г. със затъмнени стъкла. Малко прилича цялото на Сергията на Сбирщайн с нотка на омраза към нещо неопределено. Предполагам няколкото употребени чуждици са опит да се придаде интелигентност на безсмисления текст, което също не се е получило. Най-неприятното в цялата статия, обаче е фактът, че се възползваш от една трагедия за да оправдаеш омразата ти към неща, които нямат нищо общо с нея самата. И в случая - чалга и селяния са най-точните термини, които определят този текст. И да, прочетох статията и последвалите я коментари също... Дечицата нека почиват в мир!!!

Селянина

Значи аз от тази статия разбрах, че 90% от българите са селяни,защито от така изброените в началото неща... БМВ, татуировки и епилирани крака се засяга горе-долу такъв процент от активното население (18-40г.),ако не с всичко, то поне с нещо... Аз също попадам в тая графа. Отговарям на всички критерии. Но познайте, г-н автор, нямам нито едно нарушение от 7 години, бачкам по 14 часа и плащам данъци, докато интелектуалците... Извинете... ХРАНТУТНИЦИТЕ имах впредвид /защото вие сте твърде хай да работите и сте вечно недоволни от всичко въпреки че не предлагате НИЩО!/ драскате такива статийки и хвърляте квалификации във въздуха... Като цяло идеята на статията Ви е правилна и я подкрепям, но не трябваше да я развиете от гледна точка на "ние умните" срещу "вас глупавите", ама кво да ви обяснявам - нали съм селянин с БМВ и татуировки!!! Съболезнования на близките на децата!

Селянка от голямото село

Драги ми авторе, бъдете така добър да си леете агресията поне в някакъв логически ред, а не да си изливате душевните терзания както Ви падне и сами да попадате в категорията, която осмивате - "Селянията не е месторождение, а състояние на духа" (няма да засягам липсата на смисъл дори в това Ви изказване). 1. "Селският бек е БМВ, произведено 1995-та, със затъмнени задни стъкла" 2. "...изгубил управление на "Ауди"-то си и е блъснал децата" 3. "просто дразнещ мироглед, леещ съмнителни трели от тонколоната, лесно се превръща в трупове и кървища"

iztrebva4 na selqci

...Прав е!!!!! Селяния е синоним на простотия и обратно.В тази държава това трябва да е ясно на всеки нормален човек!Нямя наистина такава гадна измет като тази,която описва автора нийде....Повярвайте !!!!

RaDDo

По коментарите дори успявам да Ви визуализирам селяни...

Капитан Болдирев

Коментарът е изтрит поради неспазване <a href="/TermsAndConditions">условията за ползване</a>

Tina

До Селянка: явно доста мозъчни клетки не достигат, щом не можете да разберете какво има предвид автора с дадените примери, очевидно сте част от проблема, не от решаването му ;) Понякога неразбирането е проблем с липса на капацитет у четящия, не у пишещия

Външният вид не визира ''селският бек''уж сте интелигентен , а...простеете...:( Сина и е с подобен външен вид,но има друго възпитание...Не виждам лошо в почистените крака и татусите....всичко е горе в главата..........

Ивайло

Аз имам БМВ със затъмнени стъкла, нося шорти, епилирам си краката, но не се определям като 'селянин' и не слушам 'члага'. След като видях как хората живеят в чужбина(Западна Европа и САЩ), определно смятам че трябва да не пречим на околоните и да не се държим орагтно с тях. С моят коментар просто исках да споделя, че автора не е точно прав използвайки тези нарицателни. Не се обидих от това но все пак... В София виждам ВСЕКИ ден всякакви марки коли да минават на ЧЕРВЕНО... хора с различни коли и външен вид. Едно ги обединява: СЕЛЕНИЯТА. П.С. Автора забрави за спомене марката телефони iPhone, която също е нарицателна в България.

Ама то не е само до селенията....

ГЕРБ-мракобесие и инфантилизъм

90-те процента биомаса,чиято основна характеристика не е селяния, а по-скоро нещо, за което не знам да е измислен термин, тъй като е съвкупност от няколко качества, основното от които все пак е остра интелектуална недостатъчност, т.е. простащина. Но не по-малко характерни за тези индивиди са липсата на адекватност, морални ценности, компетентност и знания.Като своеобразна компенсация на този недоимък се наблюдават в излишък арогантност, злоба, гьонсуратлък и агресивност.И как иначе да е в държава, в която техните хора са на власт-партията на показните откривания на 15 километрови участъци от магистрала със най-ниско качество, на диамантени пътни възли, на които за да завиеш на дясно трябва да направиш обратен и ляв завой, на ритуални "умивания" със застояла мътилка, набедена от някаква" пророчица" за свята,с премиер , за който службите на поне 4 държави имат прелюбопитни досиета за миналото му и начина му на домогване до властта, държава в която Азис и Веско Маринов пълнят стадиони и зали ,единия с непълнолетни, а другия с белокоси фенове...

Илиян Стоянов

Случаен въпрос, без да има за цел да оправдава когото и да било, въпреки, че ще прозвучи така: Колко писти има в България, които да са с отворен достъп за гражданите? В Германия за 10-15 евро на ден влизаш и можеш да се въртиш на Нюрбургринг докато ти се завие свят. Дори в Гърция имат поне две писти, които се посещават масово. Естествено, не очаквам, че ако в България имаше писта, щеше да се посещава, българина е хитрец на дребно, но все пак. Проблема не е просто в "джигитите", проблема е и в контрола, и в състоянието на пътищата ни, и в качеството на образованието, и още, и още... Между другото, всички са се съсредоточили върху шофьорите, но и пешеходците не сме стока, пресичащи къде ли не и често на червено. Послепис: отговарям на физическото описание 1:1, но не съм шофьор, не ми се е налагало да карам кола, ходя пеш, но си признавам, че съм поступвал шофьори на кръстовища, което също е глупаво, но когато държавата абдикира от контролните си функции, нямам избор.

pe6k0

Ало, докога ще продължавате да премълчавате, когато в тия катастрофи участват неграмотни цигани без книжки (последният случай е баш Лесидрен, където за съжаление жертвите са перспективни българчета) и след това списвате поредната малоумна и стереотипизирана статия? Не е ли време да си ползвате малко "образованите" кратуни и да поспрете да леете на българина простотии, а да го пробудите за реалните проблеми, виновниците за тях и това, че от 25 години политическото робство е също и икономическо и всички управлявали и управляващи са под контрола на Изтока??! (по принцип това ви е работата.. като журналЯ)

Сибо

@ИлиянСтоянов - Проблема не е в липсата на пистите, там няма кой да ти чуе музиката и няма как да те види как караш уникалната си кола. :) Колкото до пешеходците, да си чул някой да е смазан пресичал неправилно ;) не, там се оглеждат на 100 страни, на зебра си знаят че няма проблеми и тогава идва изненадата и те взема!

pe6k0

А да, защо също не споменете, че манталитетът на въпросните "селяни", които впрочем е по-удачно да наричате селяндури, е продукт на пропадналата ни образователна система, която (отново за съжаление) в голямата си част бълва едни полуграмотни индивиди, които дори не осъзнават какво се случва с обществото около тях (камо ли да правят някакви задълбочени анализи и разсъждения). Система, болшинството от която представлява комплексирани и тесногръди хора (изключвам всички тези учители, които наистина си разбират работата и са отворени към света; вече почти не се срещат) претупващи материяла от недодяланите ни учебни програми... и накрая се очаква да имаме образовани хора.. след 10 години няма да има кой да направи една заварка на тия стари котори дето толкова му пречат на автора.

Всичко добре, ако заглавието не бе пропито от същата неграмотност, простотия и цинизъм, с които се бори съдържанието по-долу. "Джип" е търговска марка автомобили. Това, че името му в бегето е синоним на СУВ и Кросоувър, Ксерокс на фотокопир, ТИР на камион, Веро на препарат за чинии и пр. е само елемент от мащаба на нефелност и отказ от мисъл по територията. "Голяма работа" ще каже някой. И аз ще се съглася. Точно защото не е малка работа --отказът от мислене-- се обяснява ехидно как убитият моторист бил "изненадан" , вменявайки му съвсем прозрачно вината, въпреки признанието за нарушението от страна да "джипа".

Стефан

Ти нещо да не си объркал статията? Тук не видях нищо за Джип, моторист и т.н.

От всички коментари (за съжаление върху статията, а не върху проблемите които поставя) си мисля че съотношението е 99/1 !!!

браво бе "умнико"(имам предвид Автора) ,каквото и да говорите -каквито и коментари да правите за какъвто и да е проблем - само чалгата ви е в устата ...иначе казано според вас все тя е виновна за всички беди на тая земя, даже за това и че сте се родили!!!!!!!

Чета коментарите и съм много изненадан, че селяците с бенвета и слушащи чалга можели да пишат. Арогантни копелдаци!

Дани

За пореден път се убеждавам, че селянията засяга най-вече журналистиката. Стефанчо, не мислиш ли за друго кариерно развитие ? Това не ти приляга.

Бисер

МОЛБАТА МИ Е КЪМ ВСИЧКИ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ШОФЬОРИ! НЕ СЕ МИСЛЕТЕ ЗА БОГОВЕ! СЪОБРАЗЯВАЙТЕ СЕ С ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ И ПОМНЕТЕ< ЧЕ УТРЕ МОЖЕ И ВИЕ ДА ПРЕСИЧАТЕ ИЛИ ВАЩЕТО ДЕТЕ ДА ВЪРВИ ПО УЛИЦАТА!

коси

драги ми Стеф4о, трябвада се нау4иш да правиш разлика между селяни и селяндурите вилнее6ти в градовете-- то вс. селяндури има навсякъде - а СЕЛЯНИТЕ елате на село да ги видите - погледнете ръцете им , попитаите ги как живеят - по-старите с мижавите си пенсии и по-младите в недоимък - безработни и тогава си помислете КОГА И КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ДУМАТА -- СЕЛЯНИ -- СРАМУВАМ СЕ ОТ ТАКИВА КАТО ВАС

исок

Драги(а) ми КОСИ ,а вие се научете да четете не само редовете,а и между редовете!

monkris

Почти всеки ден от този свят си отиват децата на България,а с тях и бъдещето й!От глад и болести,пътни самоубийци,психясали родители,лекарска немарливост,безхаберие и пр. Тази седмица си отиде и големият син на Президента и цяла България беше съпричастна към болката на едно почернено семейство,пресата също запази мълчание.Нямаше ексклузивни интервюта с опечалените родители,журналистически догадки,разследване.Защо тогава от смъртта и нещастието на простосмъртните се правят бомбастични репортажи и скърбящи родители биват разкъсвани от нечовешки интервюта с глупави въпроси.Това не е ли също селяния господа и дами журналисти? Понякога човек казва повече с мълчанието си отколкото с думите.А онези в Парламента отдавна са престанали да чуват крясъците ни и да виждат болката ни!

Мариана Веселинова

БОЛКА !Болка до корена на костите ! Не стигат думите ,не помагат чувствата - БЕЗСИЛИЕ ! Добре замислени схеми за правене на пари лесно превръщат децата ни в потребители . Дрогата ЛУКС замъглява съзнанието и многогодишните усилия на семейството да формира в младия човек култура ! Копиране на поведение ,излизане от реалността и комплексарски страх да направим нещо простичко . Простичко да обичаме , простичко до уважаваме ,простичко да ценим честния труд ! Срамуваме се ,срамуваме се да сме обикновени - НО ,НЕ СЕ СРАМУВАМЕ ДА СМЕ УБИЙЦИ НА НЕВИННИ ХОРА !

[email protected]

Изобщо защо пишеш такива глупости не ми и ясно хората са загубили децата си ти какви работи пишеш....с писане не може да се промени нищо...просто колкото и да се пише за шофирането нищо не се променя и няма да се промени...

надежда

Като не можеш да си промениш мисленето - ясно,не пиши ,даже и не чети,защото с теб и без теб е все едно

Blizzard

Искам да поздравя автора за точно и ясно написания материал! Така е, селянията и тоталната простотия в България е повсеместна, така че мили ми коментиращи, КАКВО СТЕ СЕДНАЛИ ДА СЕ ЗАСЯГАТЕ И ДА ОБИЖДАТЕ? Приемете го, след като не можете и не искате да се промените и толкова. Има и един друг момент - у нас простакът е алфа-ерото-мъжкаря герой, на когото всички му се възхищават(Е), наш'то момче незачитащо норми и закони. Има и друга страна на монетата - тези, които трябва да следят за спазването на нормите и законите са със същия "произход" като наш'то момче и двете субпопулации са първи аверчета. Вчера по НОВА една репртерка седнала да разсъждава от мястото на трагедията в Лесидрен причината за инцидента - дали, аджеба, е от гонката и левия завой, или че едната кола засекла другата. Ама кифло проста, с извинение, убити са две невинни деца, а още две са в тежко състояние, а тя седнала да анализира. Не бих се учудил, ако до няколко дни излезе версия, че децата са били в нарушение, нали така и така в нашето общество селяндура, простака и батката са винаги оневинени и със социален статут на вечно прави и харесвани. Да ме прощавате, ако написаното от мен НЕ ВИ ХАРЕСВА.

Алекс

Г-н Миланов, вашата социална ангажираност е неоспорима, а вътрешният ви бунт успява да пренесе енергийният заряд в контекста на събитията и читателите го улавят непогрешимо. В текстът обаче се откриват некоректни определителни обвързаности с претенцията си на поместена конотативност и ни оставят с впечатлението, че всички любители на музикалния жанр ''чалга'', непременно са невъзпитани и ограничени в духовен аспект хора, които задължително изпитват неистово желание да препускат по пътищата с неограничена скорост, а към това прибавяме и конкретиката на тяхното движимо имущество, а именно автомобил с марка ''BMW''. Ако толкова лесно можехме да обобщим потенциалните убийци, то вече щяхме да се издали директива, гласяща тихото им елиминиране в общестена ползва, но демократичният статут на Република България осигурява законността на притежанието, както и културното подражание на всяка форма на материален или интелектуален (дори не много висок) труд. В този ред на мисли, зад убийците не винаги стои висок адреналин, зад ''BMW''-то не винаги стои чалгар. Предполагам, че sales удовлетвореността от масовата култура в териториалния обхват на страната ни съвсем не съответства на brand head-a на Bayerische Motoren Werke AG/Байерише Моторен Верке, BMW, с което, имайте предвид отправянето на подобни внушения може да окажа всеки журналист в доста неизгодна позиция.

Николай Георгиев

Г-н Миланов, селският бек е управлявящ със 154 км/ч мотоциклет в населено място възпитан мъж, на който като му "отнемат" предимството му плащат с години наред (справка НОХД 063/2009 год. на БАС)

Наш човек

Тук става въпрос за селяндурщината въобще, драги форумци. А това, че човек е раждан село, вината не е негова. И едно уточнение-селяндурите имат и трета гънка в мозъка, но тя е от удар с черпак по главата и скоро ще се изглади.

Svetlin Todorov

1. Правете разлика м/у селянин и селяндур! 2. Цитат: "Селският бек е БМВ, произведено 1995-та, със затъмнени задни стъкла. Селският бек е татуировка, епилирани крака и къси гащи..." Аз съм подобен на описанието... И?! Аз съм убиец ли - да не се случва на никой!!! Аз се пазя. Пазя и околните по пътя. А мен, кой ме пази?!

Стефан

Ама верно ли си си епилирал краката? Брато, ти си Голем...

Косьо Димитров

Тук не става дума за това кой слуша чалга и кой слуша Бетовен.Става дума че в България всеки си прави квото си иска и няма закони а само корупция и безаконие

Косьо Димитров

И господине мога да ти кажа че в село имадоста по свястни хора от тези който са в градовете.Селяния е начина на живот на всички надути гражданчета който карат коли купени от мама и тате.Квартални лайнца който са свикнали цял живот да чакат на готово.Селото се премести в града.

Миро

АБСОЛЮТНО! Статията е в 10-ката

гост

не приемайте чалгата* само като непоносим, но затова пък отвратителен музикален мутант! в противен случай или не сте чели внимателно статията, или не сте я разбрали! -------------------- *чалга - термин, обхващащ всичката простащина, с която биваме облъчвани!

рупи

Статията си е точно описание на селяндурщината у нас.Казвам го с оглед на това че се изнесох от града и живея на село.Но ужасът оттакива чалгомани си е жив.Ужасът че няколко пъти бях принуден да свалям със ритници от колата такива боклуци.Да обичам бързите скорости,обичам мотора си но тази любов не ми дава право да убивам.Тайничко по самотни пътища а още по добре на пистата в калояново зареждам адреналина далеч от хорските очи.и не е нуждо да прелетя катоторпедо през пешеходна пътека за да ме видят какъв мотор карам.Но....това съм аз.селяндура надува галена на дъртото бмв и се има за Вин Дизел.гадове долни.

Августин

Положението е тежко, но защо се порицава този жанр музика точно в тази ситуация? Информация дали и каква музика са слушали докато се е провеждала гонката им няма. Може да са слушали рок или пък опера. А този тип произшествия е крайно време да се намалят с много пари от страна на държавата, които да бъдат вложени в камери навсякъде, а не на 3-4 кръстовища!

vencarata

1:1 отговарям на вънщния вид , БМВ-то ми е малко по - ново , ама тоя направил катастрофата е с Ауди не с БМВ ,та тоя който е писал статията той е пълния селяндур за мен! :) Уважавам закона по пътищата и не слушам чалга,а рап ,ама то и това е музиката на престъпниците нали авторе?

михаил

е значи щом ти не си такъв, значи автора не е прав? значи няма селяндури с БМВта които правят престъпления на пътя? значи щом ти не си такъв, да не говорим на тази тема а? значи щом си пич, майната им на убитите? автора се опитва да провокира дискусия, но за теб е важно, че ти не си такъв! тогава, като не си такъв, защо се чувстваш заговорен? защо си обиден? защо иронизиращ толкова достоверен текст? един съвет - мисли малко и за околния свят!

сс

И чалгата и рап е едно и също. Чалгата е на изток - рапа е на запад !

b.krustev

В рапа имаш Тупак, Раким, Снууп Дог, Джей Зи... Така че, не, не е едно и също.

Изроди! Смърт за такива боклуци!

Боклуците нямат интелект да слушат МУЗИКА, те не я разбират, за тях "музика" е чалга и рап, дотам са с интелектуалното развитие, а да имаш БМВ е върховното постижение в живота им.

Иво

Колко голям комплексар трябва да си , че да виждаш във всичко чалга...боже мой, какви глупаЦИ има..

KAMIKAZE

Hier in Bulgarije wordt als een gek gereden en er is veel te weinig controle.In Bulgarije met je auto op de weg is KAMIKAZE !!!!!!

Ди

Автора е скрит чалгар, прекарал първите си 30г на село, приятелю ти си като Хитлер бе - веднъж преебан от едни - виждаш заплахата цял живот :D проблема не е в бмв-тата а гъзетата - всички искат да са готини но не могат да изпъкнат с това което са а което имат. Както милия артор - ползнал 3 думи неясни на народо-насението и си мисли че е вдигнал левел-а по 10... Обратно на село, време е да вадите картофите кавали

Шофьор

Абе само да вметна, тея деца от Лесидрен са ходили по платното. Ако колите наистина са се гонили, то изцедените на 7000 оборота двигатели са се чували от поне километър. Но децата от село нямат инстинкта на градските, да не ходят примерно по булеварда. Помислете преди да ме критикувате. А относно мнението Ви - БОЛИ МЕ К**. Просто мислете и от друга гледна точка, освен тази натъпквана ви от медиите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.