Първото уточнение, което ще направя, е че под "селяния" винаги съм разбирал не географско място. Селянията не е месторождение, а състояние на духа. Лайфстайл, по модерному, или още по-добре майндстайл.

Селският бек е БМВ, произведено 1995-та, със затъмнени задни стъкла. Селският бек е татуировка, епилирани крака и къси гащи. И въобще няма значение дали на регистрационния номер пише С, СА, СВ или нещо четвърто.

Второто ми уточнение е, че го казвам по повод поредните скотове, които за да си направят кефа да се "юркат" в Лесидрен, убиха дете, което някой е гледал с любов 16 години. А други две деца берат душа в болница... Знаете ли, че смъртта при катастрофа, настъпва средно за 0,12 сек - чувал съм го от експерти. Съпоставете 16 години, или 18, или 20 срещу 0,12 сек.

Съпоставете Лесидрен със Симеоновград, Яхиново или... Сигурен съм, че списъкът се дописва. И в момента някой с широка щастлива усмивка е взел ключовете в ръка. Някой никога неизкушен да има някакви духовни търсения, или, ако щете, просто да му е тъжно понякога.

Селянията ни докара да живеем сред море от някакви хомункулуси, измислени същества, несъществуващи - в съотношение 90:10 за тях. Дано да е все още само 90... Орки, които имат 2 гънки - едната отговаря за функциите да ядат, пият и да се таковат, а другата - да пазят равновесие. И не ми казвайте, че няма нищо лошо в това децата да слушат "върти, тури го, дай" - проблемът е, че тук не става въпрос за избор на културен продукт, а за начин на живот и идеал.

Въобще не говоря за самата музика. Отношението ми към нея е точно като към преместването на часовника в Северна Корея с 30 мин - изобщо не ме е еня.

Този феномен, който някой културтрегер би обявил за просто дразнещ мироглед, леещ съмнителни трели от тонколоната, лесно се превръща в трупове и кървища. Дали на пътя в Ловешко, Борисовата градина или пред "Амнезия" - все едно е.