Фокуси и манипулации. Обикновено така се обявява в цирковата програма. И при нас е така. Изборният туризъм започна преди курортния. Стотици индивиди се преселват и пререгистрират. Ето какво е положението. На един адрес очевидно живеят 50 души. Това и Даниил Хармс не би могъл да го опише. Аз предполагам, че стотиците мъртви души биха могли да се регистрират и като пчели, и така на адреса на един кошер има регистирани 5000 души. Нещо повече, с 10 хиляди кошера могат да се спечелят и  парламентарните избори. 

Медиите се изявиха неадекватно и отново възникна въпросът какво е журналистическа етика. Остава си и проблемът с интеграцията на циганите. Тук искам да напомня думите на Томас Джеферсън: „Демокрацията ще спре да съществува, когато вземете от онези, които са готови да работят, за да дадете на онези, които не желаят“. Тук бих добавил, че това е краткият път всички да живеем в една контролирана мизерия.

Ето такива чудни новини запълват сутрешните блокове на медиите. Другото неприятно в тези блокове са политиците, които щедро ни даряват с клишета и „напразни усилия на любовта“ към избирателите. Изобщо, ако искате деня ви да започне адски кофти, когато се събудите, застанете пред телевизора. По този начин целият ви ден ще бъде провален. 

Футболът се оказа игра за милиони, на фона на ФИФА нашите дребни футболни шмекери изглеждат като джебчии. Истинското село на джебчиите се оказа толкова богато, че вероятно ловкостта на пръстите на циганите от Игнатиево е доста по-доходоносна от тази на произволно избран хирург.

На фона на всички тези фокуси, манипулации и илюзии най-красивата и чувствителна илюзия е тази, която прави Теди Москов при своето завръщане с „Улицата“. 

В неговите абсурдни и леко тъжни герои нормалните хора могат да видят своите мечти, илюзии и провалени животи. Но това ни прави по-истински и човечни. Натъжава ни, но както се казва в джаза – не много. Имаше такава пиеса на „ Бели, зелени, червени“ 
Леко тъжен...

-----

По книжарниците вече е новата книга на Людмил Станев - "Рязко". Тя събира в себе си точно 50 истории, някои от които за първи излязоха в Клуб Z. Още истории от д-р Станев може да прочетете ТУК.