Насроченото за днес общо събрение на акционерите на ЦСКА пропадна заради липса на кворум. Сбирката, определяна като съдбовна от някои медии и запалянковци, трябваше да е на стадион "Българска армия", но основните собственици (може би по-точно е да се каже, притежатели, на мажоритарния пакет) Ивайло Манджуков и Милко Георгиев не се появиха.

Дошлите Емил Данчев (мениджър на Димитър Бербатов), Стойчо Младенов и други миноритарни акционери не скриха огорчението си. Те излязоха с обща позиция, която предоставиха на медиите.

Ето пълният текст:

1. Намираме действията и бездействията на мажоритарните собственици за неадекватни и безотговорни.

2. Считаме, че ЦСКА се води към умишлен фалит.

3. В тридневен срок мажоритарните собственици да обявяват ясно и конкретно своите намерения. 

4. Ако нямат възможност и желание да управляват, да прехвърлят акциите си на тези, които вече обявиха готовност.   

5. Ако в тридневен срок не последват адекватни действия от страна на мажоритарните собствениците, сме готови да информираме комптентните органи.

Имаше смели прогнози, че събранието ще катализира промени в ЦСКА, че може да доведе нови благодетели и дори да се стигне до смяна на собствеността.

Бъркотията в ЦСКА продължава да е пълна. Вчера бившият (!) бос Александър Томов се срещна с Васил Божков в опит още веднъж да го призове да подаде ръка на реално фалиралия клуб. Феновете също го удариха на молби към бизнесмена и той обяви, че скоро ще излезе със становище.

В същото време Манджуков и Георгиев мълчат, те не са казали и дума след отнетия лиценз на ЦСКА. Наистина не е ясно какво смятат да предприемат, след като на среща с фактори в БФС им е било казано в прав текст, че дори родната централа да си затвори очите, УЕФА няма да погледне благосклонно на сливане, регистриране на ново дружество и т.н. Така планът с фалит на настощия клуб и регистриране на нов, който да получи право да играе в "А" група, изглежда няма да се осъществи.

ЦСКА има време още десетина дни да обяви решение. В средата на юни ще заседава Изпълкомът на БФС. В Лицензионната комисия са предложили на армейците да им бъде издаден временен лиценз и клубът да остане в елита, но за целта трябва веднага да плати определена сума на НАП и да договори останалото, като почне да разплаща.