Много тъжно ми стана преди седмици, като прочетох как един приятел – благ и умиротворен човек, се беше сринал под новото поколение юначаги. Онези левенти, бъдещето на България, което расте в момента - яки физически, добре отгледани и нахранени, но душевни сомалийци. Защото само за толкова стигнаха силите на всички нас, родителите – за телесното им охранване. Един автор ги беше нарекъл „белите цигани“ и за съжаление не съм много сигурен, че мога да го оборя... 

Тогава ми стана тъжно, че обацилиха с тъга и този толкова извисен мой приятел - всички, включително и аз, обичат да имат кумири.

Днес ми стана много смешно, като гледам този стълб:

Първо помислих, че „Дарик“ нещо се шегуват. Докато не прочетох, че информацията си има всички реквизити: място (Трънско), европрограма (за развитие на селските райони), стойност на изпълнение (2 млн. лв.).

И една кметица - с името ѝ, която казва че:

„... чака да се освободи графикът на ЧЕЗ и да се махне стълбът, но не е ясно кога.“

Повтарям: чака да се освободи графикът на ЧЕЗ!!! Не знаех, че злите империалисти от ЧЕЗ тичат нощем с девиза: "Да боднем в Трънско!" и си пъхат гадните стълбове, където им скимне.

За да е съвсем садо-мазо, кметицата допълва, че е станало, "защото се гони график", "пътят е активен предимно в събота и неделя, но има много добра видимост" и "в момента е обезопасен стълбът, има необходимите знаци, вижда се отдалеч." Апропо - пътят води към поредния музей, сигурно и той правен с някакви европари, който като птица от пепелта ще възвиси нашия бизнес...

Май никога не съм се смял по-кратко.   

Помните този мост, нали:

Ще кажете: какво общо имат юнаците с мостовете и стълбовете? Имат. Това, което си мисля, е, че бъдещето ни няма как да е друго, защото ние сме го изковали такова. Сега. Т.е. - онези подпухнали, знаещи само да мразят и да не бачкат млади бабаити са резултат от уравнението, а не някаква нова величина в условието. Паднала от незнам си къде и треснала ни по изненаданите благочестиви глави. 

Защото при нас стълбът е подлог. И медиите това ще напишат: стълб дебне да убие, стълб заплашва, стълб стърчи застрашително... Абе как ще дебне стълбът?! Стълбът е допълнение в изречението: бай Х така си е свършил работата, кметът У е усвоил финансовата линия, чиновникът Z е разписал, ДНСК-аджиите (и лицензирани частници) правят строителния надзор. И е много слабо вероятно тези неща да ги е сътворил някой 18-годишен фукльо с 3 думи речник, от които две са "братле".

Не че е толкова важно - ще го преместят. Страх ме е обаче, че стълбът е пуснал много по-дълбоки корени, отколкото си мислим. 

И, честно казано, въобще не ме притеснява какво ще ми отговорят patreotite: дали НАТО, Русия, ГЕРБ, БСП, илюминатите или Ердоган са ни виновни.