Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Бетонните плочи върху дюните на плажа "Корал", както и поведението на институциите по случая, разгневиха политолога Евгений Дайнов, който реагира остро във фейсбук.

"Преди малко бях на къмпинг "Юг", за да видя не-бетона върху не-дюните. На връщане чух новините, че и МРРБ и МОСВ нагло лъжат, че това не били дюни. Дюни са. Бях, гледах, видях (и снимки имам). Не се строи върху скала - това също е лъжа.
Две министерства нагло излъгаха в нечий интерес. Онзи, който лъже, той по правило също така краде. Какво крадат МРРБ и МОСВ? И: това са първите официални лъжи, които са детински: всеки може да отиде и да види, че поне двама министри лъжат. Утре да чакаме трети? Дойде ли сезонът "Юруш на маслините"? И в суматохата - който каквото гепи? 

Потресен съм от това, че две институции днес нагло, нахално, фрапантно, арогантно излъгаха. Съобщиха ни (отново): "Вие тука крепостните си налягайте парцалите, ние ще правим, каквото си искаме", пише Дайнов.

"Успях да сваля снимките на не-бетона върху не-дюните. Върху единия бетон стоя аз - не-човекът, крепостния идиот, комуто държавата пробутва нагли шменти-капели", е разяснението на политолога към снимката по-горе. "От мащаба се вижда, че върху тези засега две бетонни площадки няма как да се съберат 16-те заявени бунгала. Ще има още. И отново, и отново, и отново МРРБ и МОСВ (и всички останали от шайката) ще ни обясняват, че сме кьорави",продължава още той.

"Няма дюни, няма закони. Има - плячкосване. Елементарни разбойници, без всякаква фантазия: каквото виждаме - гепваме. Ако този номер мине, ще плячкосат всичко. И до вас, уважаеми - до вашите фирми, вашите домове, вашите каузи, вашите любими места, вашата гора, вашия въздух и вашата вода - ще стигнат. Това е само началото. Ако не бъдат спрени сега - гответе се. И въжето няма да го дават по линия на профсъюза. Ще си носите от вкъщи", завършва емоционално Дайнов.

Ключови думи

Коментари

Къчо Карамасуров

Аз подкрепям Позицията му , но ако я закъсам...пак, тоя ще се сети ли за ме!?? РАЗБОЙКО-вщината е ГЛАВНИЯ СТИМУЛ на гласоподавателите му, избутали го пак за СЪВРЕМЕННИЯ Сюлейман ПАША...И БАШИБОЗУКА МУ!!

д-р Радева

В историята на България ще остане със златни букви името на човека, който успее да накара тоя мърльо да се изкъпе! След като миналата седмица стана ясно, че т.нар. екологични организации рекетират, искайки 200 000 /двеста хиляди/ евро, такива като рокаджията от Миндя е добре да се скрият for ever. Кой ни наказа да слушаме глупостите на политолози с комунистически произход, болшевишка закваска, комсомолска шлифовка и ашладисани на демократичната ни слива! И докога?

Лелче, пий си хачетата! Това, че един от цекоминевите "еколози" е корумпиран боклук, не значи, че и другите са такива. Дайнов е прав - мафионската пасмина начело с Боко Тиквата си разиграва коня както си иска, а тъпото стадо преживя ли преживя..

Гепи

Възмущението на един негодник! Браво обаче за откровението /очевидно алкохола се явява съюзник/, че "онзи, който лъже, той по правило също така краде"! Доказателствата, които потвърждават твърдението, са всички публични изяви на Дайнов в последните 20 години - тв участия, анализи, коментари, интервюта! Преподавателската му кариера е на промоционална цена /на принципа за едни бързи пари - тук и сега/!

i.strauss

Mamka vi mrwsna, cherveni boklutsi! Za stotinki trolstvate - da puknete dano!

Виждам че се мъчите в тая тема, да ви помогна... Мислите ли че има смисъл от суверенна банка, когато управител може да бъде Искър. Мислите ли че има смисъл от Чемберство, когато президент е Рошко. Мислите ли че има смисъл от МС, когато премиер е Боцката. Мислите ли че има смисъл от МВР-шеф, когато началник е Цоцко с 6-те хапартамента. Мислите ли че има смисъл от МИ, когато министърче е Лукара... Така мога да изброявам до сабаалем Къде изчезна държавата, къде изчезнаха държавниците, къде изчезна собствеността на държавата, къде са институциите, къде изчезна 2 млн народ, къде е здравеопазването, къде е образованието. Отговор е геноцид и етноцид на народа

cherveni boklutsi!

Евгений Дайнов е роден на 11 май 1958 г. в Пловдив, а по-късно живее в София Баща му е бил „рабкор“ - кореспондент на в. „Работническо дело“ - в Лондон. Има докторат по съвременна история (1985). Работил е в ИИБКП. Институтът по история на БКП към ЦК на БКП, съкращаван като ИИБКП между 1953 и 1990 г., в София е историко-партиен институт за история на Българската комунистическа партия по време на нейното управление на Народна република България. След 1969 г. институтът е част от АОНСУ. Това е научен институт, който обслужва управляващата тогава БКП, извършва проучвания и създава материали и изследвания от позицията на „класово-партиен подход“ за утвърждаване на ръководната роля на БКП в българския обществено-политически живот и създаване на българската марксическа историография. В тази си дейност ИИБКП не е част от научната общност в БАН или университетите, а е пряко ръководен от политическите звена към ЦК на БКП. В института са работили: Рубен Аврамов; Йордан Йотов; Георги Първанов; Евгений Дайнов; Огнян Шентов.

s.barou

Още един исдиот. Добре, да речем Дайнов е боклук. За това, което съобщава в тази дописка, нещо да кажеш?

шило

Виждам че се мъчиш в тая тема, да ти помогна... Мислите ли че има смисъл от суверенна банка, когато управителят може да бъде купен от един медиен олигарх и от главния прокурор? Мислите ли че имаше смисъл отмяната на жителството, когато президент е Георги? Мислите ли че има смисъл от МС, когато премиери са били... Виденов, Костов, Сакскоргготски, Станишев, Орешарски? Мислите ли че има смисъл от МВР-шеф, когато началници са били Бонев, Петканов, Петков, Миков, Йовчев? Мислите ли че има смисъл от МИ, когато министърче беше дори Никито Василев - Ники Маус? Така мога да изброявам до сабаалем....Къде изчезна държавата, къде изчезнаха държавниците, къде изчезна собствеността на държавата, къде са институциите, къде изчезна 2 млн народ, къде е здравеопазването, къде е образованието? Отговорът е в системния червен геноцид, обявен тихомълком от Луканов още през март 1990 г.

Но планът не дойде от Москва а отвъд океана , нали? И какво му е червеното тогава? Пък има ли значение от коя част на света са дошли авторите чифути, когато планът действа и всичко тук загива?

Предполагам, че ме допълваш исторически, щото не виждам да ми противоречиш.

Мария Зангова

Ако в България законите се спазваха и институциите си бяха на мястото, това поредно безобразие нямаше да се случи.Явно, пак някакви "богоизбрани" продължават да унищожават природата пред очите на всички. В нашата държава има изобилие от безобразия, само виновни и осъдени няма... Няма и гражданско общество. Празните приказки на всезнаещите "анализатори" и "революционерите на маса" са просто една бутафория.

Робин Пут

Сега ли го забелязвате?

Радев

Дойде му акъла на Дайнов. Иначе доскоро и той лееше мантрата за новия Боко. Боклукът си остава боклук, тиквата - тиква.

mon40

Евгений Дайнов - апологет на синята идея, а всъщност потомствен агент на дс, се възмущавал, ама почти искрено? Защо с ръка на сърцето не признае, че е съставна част от жалкия театър, който разруши България за 25 години, и прогони най-способните надалеч? Въже за боклуците!

s.barou

Кретен си Мон40. Занимаваш се със семейстовото на някой, който ти съобщава елементарен факт: министерствата от това правителство лыжат и крадат заедно със шмекерите от криминалния свят. И ти показва и снимка. Имаш ли нещо да кажеш за това, а не за личността на Дайнов?

zakkwylde

Така е с мутропоклонните-безбожници като Дайнов. Докато църквата в комунистическото село Миндя се руши, бетона се налива другаде, зелена еуглено дайнова. Моите съболезнования, че еко-милициите губите още едно дивно кътче където да се търкаляте сред екскременти, бирени кутии, фасове и дамски превръзки. Амин.

мокрица

Никога няма да му дойде акъла на Дайнов. Няма откъде да дойде, взели са му го в АОНСУ на влизане. Неговата роля винаги е била да дискредитира всеки, който няма нужда от безценните му съвети. Не е различна и съдбата на онези, които той през годините страстно хвалеше. Е, да кажем, че прехвалените се провалиха окончателно. Борисов се усети и отдавна го отсвири, което е причината за днешната му злоба и апокалиптични видения. Сега гледа да насере лайната и понеже се смята за някакъв фактор, да "накара" властта да се оправдава, което властта дължи на обществото, не на Дайнов! Той е достатъчно дискредитиран, за да представлява друг, освен себе си. Сигурно чака покана за лектор на някое съвещание на ГЕРБ /с добро заплащане/ и ще обърне плочата без да му мигне окото. Боклукът си е винаги боклук, а тиквата става и за десерт!

Разбрахме колко обичаш Дайнов, но не разбрахме съгласен ли си с това заграбване на територия.Явно наистина си мокрица.

Катя Николова

От 2000 до 2005 година почивахме на Къмпинг Юг, имаше дюни, палатки, слънце, прекрасни спомени. После се появи Хотелът и човешката лакомия превзема брега...

Джемал

Ей тия цигани крадливи бе....да ги правим ли на сапун ............или няма да се получи.

МНОГО ЧЕРВЕНИ "%БИЗНЕС" ТРОЛОВЕ СА НАЛАЗИЛИ ТУК! аЗ ЗАТВАРЯМ ТОЗИ САЙТ!

къмпингар

Видният Андрей Райчев неведнъж е заявявал, че в България между 2001 и 2008 /двата мандата на НДСВ и компания/ се е изсипал златен инветиционен дъжд. Имали сме икономически ръст от 6%! Друг е въпросът, че още докато падаше инвестиционният дъжд, стана бетонен. За тия 8 години у нас всичко беше бетонирано, продадено предимно на руснаци и пито-платено. Къде беше г-н Дайнов тогава, когато вдигаха хотел за месец? Между другото той очевидно не знае и значението на глагола "плячкосвам"!

тролска лобоффф

Дайнов е пич и е сто пъти прав! И да му цункате краката, че пак ви даде тема да потролите малко, че да си поизбиете парите, дето ги похарчихте в гръцко. Родоотстъпници сте вие, ей! Как пък даже не ви стигна и поне малко ум, освен мърсотията, да напишете нещо и по същество. Това е риторично де, няма даже да слагам въпросителен знак. За чест и родолюбие, няма и да отварям дума. Да живей РачкоПръдлевщината!

тролски неволи

Нямам представа какви трябва да са ти умствените възможности, образованието, жизнен и професионален опит, за да видиш в Дайнов родолюбец! И това с Рачко Пръдлето, дето е ни в клин, ни в ръкав. Кириакстефчовците са ни много! Не се сещам за друго, освен за "наздраве, тролска лобоффф, наздраве и да илядиш"!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.