Шампионската лига ще има нов първенец - "Манчестър Сити" бе детрониран от "Реал" (Мадрид) с 3:4 след дузпи (1:1 в редовното време и 3:3 в първия мач) в чакания с най-голям интерес четвъртфинал.

Така на полуфиналите двойките са: "Байерн" (Мюнхен) - "Реал" (Мадрид) и "Борусия" (Дортмунд) - "Пари Сен Жермен", а двубоите са на 30 април и 7 май. Финалът е на ст. "Уембли".

Снощи и двата английски отбора отпаднаха, а "Реал" си върна на "Сити" за миналата година, когато "гражданите" взеха връх в спор, превърнал се вече в традиционен.

"Байерн" - "Арсенал" 1:0 (2:2 в първия мач)

Тактическо надиграване, спечелено от Томас Тухел и неговия тим. В дълги периоди от мача, особено преди почивката, "топчиите" повече владееха топката, но от това обикновено не произлизаше нищо.

През второто полувреме "Байерн" започна много по-добре, по-нахъсано. Малко след подновяването на играта Леон Горецка удари греда с глава, а при добавката Рафаел Герейро не успя да се разпише.

В 60-ата минута домакините поведоха - Джошуа Кимих засече топката с глава след центриране на Герейро.

До края "Арсенал" не успя да се съвземе и да създаде реални възможности да докара спора поне до продължения. "Байерн" отново е на полуфинал и поне на този етап спасява сезона, след като в неделя видя как "Байер" (Леверкузен) ликува като шампион.

"Манчестър Сити" - "Реал" 1:1 и 3:4 след дузпи (3:3)

Спектакъл в първия двубой, драма във втория. "Реал" заложи на прагматичен стил със здрава защита, като реши да не се надиграва с английския първенец, а при 11-метровите удари показа повече майсторство и здрави нерви.

Гостите удариха първи - Родриго получи топката на чиста позиция след контра, вратарят Едерсон се намеси при първия удар, но нямаше какво да направи при втория.

"Сити" вкара съперника си половината му, пропуски направи Ерлинг Холанд, Бернардо Силва, Кевин де Бройне, Джак Грийлиш... Много работа имаше вратарят на "белите" (снощи в черно) Андрий Лунин, който започна сезона като трети страж.

Обстрелът към него продължи с пълна сила и след почивката, когато "Реал" контраатакуваше вече много рядко. И се пропука в 75-ата - Антонио Рюдигер не се намеси най-удачно и Де Бройне изравни.

Белгиецът продължи да е най-опасният футболист на "гражданите" и до края на редовното време. В продълженията Рюдигер получи шанс да се реабилитира, но като цяло поведението на "лос меренгес" не се промени - очакване на дузпи.

При 11-метровите удари ветеранът Лука Модрич започна с пропуск за "Реал", но след това Андрий Лунин спаси опитите на Бернардо Силва (горе) и Матео Ковачич, давайки аванс за мадридчани.

Решителната дузпа беше реализирана от Антонио Рюдигер - 4:3 и четвърти пореден полуфинал в Шампионската лига за "Реал" (Мадрид).