Първият полуфинал в Шампионската лига не беше очакван от мнозина - "Пари Сен Жермен" срещу "Борусия" (Дортмунд). ПСЖ записа паметен успех срещу "Барселона", а германският тим успя да подчини "Атлетико" (Мадрид), като и двата четвъртфинални реванша предложиха много емоции.

А и двата испански отбора отпаднаха, докато "Борусия" се завръща в топ 4 на най-престижния турнир след 11 години.

"Барселона" - "Пари Сен Жермен" 1:4 (3:2 в първия мач)

Барса влезе като фаворит не само в четвъртфинала като цяло, а най-вече снощи, предвид победата си в първия мач в Париж с 3:2.

И ответният сблъсък започна добре за тях с гола на Рафиня в 12-ата минута, така те дръпнаха с две попадения в общия резултат. Двубоят вървеше добре за тима на Шави Ернандес, но всичко се обърна в 29-ата, когато Брадли Баркола изскочи зад защитата на каталунците, Роналд Араухо го задържа и получи червен картон.

В 40-ата минута бурно освиркваният бивш играч на "блаугранас" Усман Дембеле изравни. 

Гостите изцяло овладяха двубоя след почивката и в 54-ата Витиня направи обрата пълен, така изравни резултата от двете срещи. "Барселона" опита да отвърне, но имаше не само числено малцинство, а вече отстъпваше и психологически.

Съдията прати на трибуните треньора на Барса Шави, който имаше претенции към него за неотсъдена дузпа. Те продължиха и след срещата, а изгонен бе още един човек от скамейката на Барса.

ПСЖ пък реши да не бави много развръзката. В 61-ата парижани получиха дузпа за нарушение на Жоао Кансело и Килиан Мбапе даде решаващ аванс на своя тим. В добавеното време Мбапе фиксира крайното 4:1.

"Барселона" е напът да остане без трофей този сезон - изостава значително в Ла Лига. А ПСЖ мечтае отново да играе на финал в Шампионската лига и да я спечели за първи път.

"Борусия" (Дортмунд) - "Атлетико" (Мадрид) 4:2 (1:2 в първия мач)

Първото препятствие пред "Пари Сен Жермен" обаче ще е вдъхновеният тим на "Борусия" (Дортмунд), който с помощта на феновете си подчини "Атлетико" с 4:2.

"Жълто-черните" нанесоха двоен удар към края на първото полувреме, когато се разписаха Юлиан Брандт в 34-ата и Ян Маатсен в 39-ата - 2:0.

"Атлетико" отвърна след почивката. Гостите вдигнаха оборотите и малко след подновяване на играта Матс Хумелс си вкара нелеп автогол. В 65-ата резултатът стана 2:2, Анхел Корея изравни.

Наред бе "Борусия" и домакините бързо си върнаха преднината - в 71-ата австрийският национал Марсел Забицер асистира на Никлас Фюлкруг. А в 74-ата сам реши спора с мощен шут от границата на наказателното поле - 4:2.

Тази вечер ще знаем и отборите за втория полуфинал. Двубоите са "Манчестър Сити" - "Реал Мадрид" (3:3) и "Байерн" (Мюнхен") - "Арсенал" (2:2).