За разлика от "Реал" (Мадрид) ден по-рано, другите испански грандове "Барселона и "Атлетико" (Мадрид) постигнаха победи в първите четвъртфинали на Шампионската лига.

Каталунците постигнаха знаменита победа като гости на "Пари Сен Жермен" - 3:2, а "дюшекчиите" се наложиха над "Борусия" (Дортмунд) с 2:1 у дома. 

"Пари Сен Жермен" - "Барселона" 2:3

Този мач приличаше много на "Реал" - "Манчестър Сити" (3:3) заради обратите си.

В 37-ама минута младият най-младият на терена - Ламин Ямал (16 г. и 272 дни) центрира остро отдясно, вратарят на домакините Джиджо Донарума успя да избие топката пред връхлитащия Роберт Левандовски, но тя попадна в Рафиня, който я вкара в опразнената врата - 1:0. 

ПСЖ направи шеметно начало на второто полувреме. В 48-ама минута топката бе избита лошо при центриране на Килиан Мбапе, попадна в Усман Дембеле, който направи финт и с левия крак и я заби под напречната греда на вратата на бившия си тим. На трибуните зрелищният гол видя френският селекционер Дидие Дешан.

Само три минути по-късно Фабиан Руис даде остър пас през защитата за Витиня, който с диагонален удар стреля покрай вратаря на Барса - 2:1. 

ПСЖ не бе далеч и от трети гол, като резервата Брадли Баркола стреля силно отдясно, Тер Щеген изби топката с ръце, като после тя рикошира в напречната греда.

В 62-ата минута току-що влезлият на терена Педри даде прехвърлящ пас към Рафиня, който от въздуха с техничен удар с външната част на обувката на левия си крак вкара в долния десен ъгъл на вратата на Донарума - 3:2. 

Вторият обрат стана факт в 77-ата минута, когато Илкай Гюндоган от гостите изпълни корнер, а влезлият секунди преди това като резерва Андреас Кристенсен вкара с глава за 3:2.

Килиан Мбапе игра разочароващо, като това може да се окаже последният му домакински мач за ПСЖ в Европа. А Ламин Ямал и съотборникът му Пау Кубарси (17 г. и 79 дни) станаха най-младите футболисти, играли в четвъртфинал на Шампионската лига.

Те се учат край ветерани - Роберт Левандовски (35 г.) и Илкай Гюндоган (33 г.).

"Атлетико" - "Борусия" 2:1

"Дюшекчиите" влязоха в мача доста агресивно и имаха отчетливо превъзходство преди почивката. Те откриха резултата още в четвъртата минута, когато аржентинският халф Родриго де Пол се възползва от грешка на защитата на гостите и отблизо се разписа. 

След млко повече от половин час игра Антоан Гризман изведе Самуел Лино на удобна позиция в наказателното поле и той с отсечен удар в десния ъгъл на вратата направи 2:0. "Атлетико" можеше да води и по-убедително, но не се възползва и през втората част двубоят изглеждаше коренно различно.

"Борусия" пое инициативата и показа защо е в тази фаза на турнира. Създаде работа на Ян Облак и в 81-вата минута резервата Себастиен Алер се възползва от недобро изчистване и вкара за 1:2.

В последните минути "Атлетико" извади късмет, тъй като топката два пъти срещна гредите, като вторият път бе след удар на Юлиан Бранд с глава в последните секунди. Преди това имаше рикошет в напречната греда.

Реваншите в Барселона и Дортмунд са във вторник, 16 април.