"Реал" (Мадрид) постигна сладък обрат като гост на "Барселона" в Ла Лига - 2:1 на Олимпийския стадион на хълма Монтджуик. Каталунците поведоха с гол на Илкай Гюндоган, но с две попадения на един от най-добрите футболисти в света в момента Джуд Белингам след почивката "лос меренгес" отмъкнаха трите точки.

Мачът се игра на арената на "Еспаньол", тъй като "Камп Ноу" е в реконструкция.

Двубоят мина под знака на "Ролинг Стоунс", но това помагаше на Барса само до средата на второто полувреме. "Блаугранас" излязоха с екипи с фамозното "изплезено" лого на британската банда, а то се виждаше също на трибуните и на други места. Това стана по силата на договора на клуба със "Спотифай", а целта е да се промотира новия албум на "Стоунс".

Мик Джагър и Рони Ууд бяха в ложата на стадиона и видимо подкрепяха домакините, но в края видяха поредния рецитал на своя сънародник Белингам.

Пред рекордните на този стадион малко над 50 хиляди зрители "Барселона" имаше превес от първите минути. В 6-ата защитата на гостите сбърка колективно и Илкай Гюндоган откри. В 16-ата топката срещна греда на вратата на "Реал" след удар на Фермин Лопес.

В тези минути тимът на Шави успяваше да разкъса връзките в средната линия и нападението на своя съперник. Действаше агресивно и напористо. И можеше да реши всичко с втори гол.

Малко след почивката гредата за втори път помогна на Кепа Арисабалага след удар с глава на Иниго Мартинес, а при добавката вратарят спаси удар на Араухо.

След час игра Карло Анчелоти пусна в игра Лука Модрич, който в своя мач номер 500 за "Реал" съумя да направи корекции в градежа на играта на своя тим.

В 68-ата минута Джуд Белингам изравни със страхотен шут от 22-23 метра. Марковият гол на новата звезда - под номер 300 за "белите" в "Ел класико", вдъхна увереност на гостите, които поеха инициативата в търсене на пълен обрат. Барса също гледаше към Кепа, така се стигна до интересни ситуации и пред двете врати. 

В добавеното време при центриране топката щастливо достигна до Белингам, който от 2-3 метра я прати в мрежата за втори път - 2:1.

"Реал" оглави класирането в Ла Лига с 28 точки, колкото има и вторият "Жирона". "Барселона" е на трето място с 24 т.