"Локомотив" (Пловдив) победи ЦСКА-София с 2:1 като гост в един от интригуващите мачове на 27-ия кръг в Първа лига, а няколко пъти по време на двубоя и след неговия край ехтяха викове "оставка" по адрес на Нестор Ел Маестро.

Треньорът на "червените" обяви в интервюто си пред "Диема Спорт", че му е "под нивото" да коментира възгласите и че ще продължи да дава всичко от себе си за клуба, "докогато му бъде позволено".

В неделя ЦСКА-София играе срещу "Левски", а представянето на отбора напоследък - не само днес, явно тревожи феновете.

"Локомотив" стигна до трите точки в добавеното време, но превъзхождаше и на няколко пъти пропусна да реши спора доста по-рано.

Гостите започнаха много агресивно и амбициозно. Откриха още в 5-ата минута чрез привлечения наскоро юноша на "Левски" Мартин Петков. Попадението обаче бе отменено - доста спорно, заради това, че Мичи Нтело пречел на видимостта на вратаря Густаво Бусато, бъдейки в засада.

След това Петков удари греда от сходна ситуация , а направи и още един пропуск. Домакините имаха само една добра възможност при взаимодействие между Фернандо Каранга и Матиас Фаетон. Като цяло полувремето бе за Локо, а ЦСКА-София изглеждаше неузнаваемо.

Това се промени след почивката. "Червените" се посъбудиха и започнаха да застрашават вратаря Кристиян Томов. Точно тогава обаче Мартин Стойчев от ЦСКА-София сбърка, гостите овладяха, разиграха бързо и Нтело отбеляза след час игра.

Малко след това Дион изскочи сам срещу Бусато, а стражът се справи. Последва пропуск от чиста позиция и на влезлия като смяна Димитър Илиев. ЦСКА-София бе в нокдаун, но тук Локо изтърва да го нокаутира.

Така в 73-тата домакините изравниха чрез Данило Асприля и ситуацията бързо се обърна - Каранга изтърва от чиста позиция.

В края имаше ситуации и пред двете врати - първо пред тази на ЦСКА-София, който пък отвърна с удар на Матиас Фаетон, спасен от вратаря.

За да дойде развръзката при поредна отлична контра на Локо и победно попадение на Кристиян Пешов, който е юноша на ЦСКА.

"Червените" изостават вече на 6 точки от "Лудогорец", който има и мач по-малко, а в четвъртък втори може да стане "Черно море". "Локомотив" (Пловдив) е пети.