"Левски" прекъсна негативната си серия от пет мача без победа в Първа лига с убедителен успех срещу "Локомотив" (Пловдив) - 3:0 в 19-ия кръг на ст. "Георги Аспарухов".

"Сините" събраха 32 точки и се изравниха с петия в класирането ЦСКА 1948, който има по-добър баланс в директните мачове. По-рано днес "червените" спечелиха с 3:1 като гости на "Хебър" (Пазарджик). Те са с два мача по-малко. А Локо заема четвъртото място и има 35 т.

"Левски" поведе в 15-ата минута след грешка на вратаря Динко Хоркаш, който от началото на сезона няколко пъти спасяваше тима си. Не и днес. Марин Петков центрира от ъглов удар и Кристиан Димитров засече топката с глава, а стражът на Локо не успя да я избие и я отклони сам във вратата си.

Домакините имаха още две възможности да вкарат гол в следващия четвърт час. Андриян Краев засече ново центриране от ъглов удар в чиста позиция, изпращайки топката на сантиметри край вратата, а Марин Петков не бе точен от пряк свободен удар.

"Левски" все пак увеличи преднината си в 42-ата минута. Асими Фадига пое топката в средата на терена и изведе Уелтон по лявото крило, а бразилецът, който се завърна след дълго отсъствие заради контузия, вкара един от типичните си голове с изстрел в далечния ъгъл по тревата.

Второто полувреме започна и завърши с дузпи за "Левски". Първата бе отсъдена за нарушение на Мартин Паскалев срещу Дарлан, но главният съдия Валентин Железов я отмени след ВАР. Втората бе за удар без топка на Лео Сена срещу Рикардиньо и решението остана, а бразилецът вкара в горния ляв ъгъл в 85-ата мин. за крайното 3:0.