ЦСКА-София победи "Локомотив" в едно от столичните дербита от 26-ия кръг на Първа лига - 1:0 на стадиона в "Надежда". Двубоят никак не бе зрелищен и интересен за гледане, домакините не си повярваха достатъчно срещу по-силния съперник.

Джонатан Линдсет вкара в 17-ата минута след разбъркване пред вратата на Жарко Истатков. Гостите пропуснаха малко преди това. Продължиха да играят по-добре, по-активно, но не създадоха други чисти ситуации до края на първото полувреме.

В 30-ата Локо пропусна да изравни чрез Карлос Франса, който изскочи сам срещу Густаво Бусато - вратарят парира удара му.

След почивката двубоят вървеше още по-монотонно, с по-няколко удара и към двете врати. 

Стражът на "железничарите" Истатков, който замества възстановяващия се титуляр Александър Любенов, няколко пъти спаси отбора си. Веднъж видя и как топката се отбива в гредата при изстрел на Фернандо Каранга.

ЦСКА-София пропусна да "затвори" сблъсъка и можеше да съжалява в самия край, когато топката мина на сантиметри от гредата при удар на Кевин Маи.

"Червените" са втори с 57 точки - на три от "Лудогорец", който има мач по-малко. "Черно море" е с 54, но в неделя му предстои гостуване на "Ботев" (Пловдив).

"Лудогорец" с мъка изтръгна победата в Пловдив

"Локомотив" (Пловдив) доста притисна "Лудогорец" и бе близо до точка, но шампионите си тръгнаха за Разград с 2:1.

Барнард Текпетей даде аванс на гостите в 30-ата минута, а в 36-ата Мичи Нтело изравни. И двата отбора пропуснаха голови ситуации.

В 90-ата минута се разписа победно бившият играч на "Локо" Диниш Алмейда, като се извини на публиката на "черно-белите", която го аплодира.

"Левски" победи "Славия" в хубав мач

Двата най-стари столични клуба си спретнаха интересно надиграване, като се получи хубав и оспорван мач. "Сините" спечелиха с 2:0 с голове на Рикардиньо в 38-ата и Марин Петков в 90-ата.

"Белите" бяха по-добри след почивката, като имаха преимущество, няколко пъти бяха много близо до изравняване, но не успяха да отбележат и както често се случва, видяха топката за за втори път в мрежата си.

"Левски" е четвърти с 51 точки - на 6 от третия "Черно море". Славия дели 10-11-о с "Берое".