Гласът на путинизма в България бил номиниран като кандидат за евродепутат от 47 структури на “ВъZраждане”. Говорим за човека, който залива ефира на БНР с идеология антиевропейска, антинатовска, анти-всичко-прогресивно. За мен е предизвикателство да събера “Волгин” и “евродепутат” в едно изречение, но въZрожденците очевидно не намират противоречие в такава кандидатура.  

Всъщност не е особено чудно, че партията-рупор на руското влияние у нас иска да прати в Европарламента журналист-путинист. Представата на Волгин за идеален събеседник е в диапазона между Костадин Костадинов и проф. Иво Христов. Човекът, както се казва, си е изработил аудиторията. 

Сега директорът на БНР заявил, че ако Волгин стане кандидат, ще изгуби позицията си на водещ в БНР. То оставаше и да не я изгуби. За мен обаче по-важният въпрос е: как да не позволяваме хибридната пропаганда да използва националните ни медии, за да отглежда не просто антиевропейски евродепутати, но и публиката, готова да ги подкрепи?  

Другия път като ви каже някой “Регулаторите ли са най-важното?!”, дайте му примера с Волгин, който, с любезното бездействие на мнозинството в СЕМ, превръща една национална медия в разпространител на хибридна руска пропаганда.