Японският писател Харуки Мураками усилено предлага съвети за любов, съблазняване и секс. Прочутият автор продължава да отговаря на специалния сайт Murakami-san no tokoro (мястото на Мураками) на въпросите, които през януари, можеха да му задават неговите почитатели. Общуването с читателите става все по-пикантно. А отговорите на Мураками са доста фриволни, в неговия обичаен стил.

Наскоро писателят в отговор на писмо на 22-годишна жена, която се оплаква, че никога не е срещала любовта, написа "чувството е като котка, която се е промъкнала в пусната пералня", разказва АФП.

"Ако не искате да ви се случва, не се приближавайте до работеща пералня", съветва донякъде сериозно Мураками.

53-годишен мъж се вълнува как да съблазни жена, 20 години по-млада от него. Писателят го насочва към "Изкуството на войната" на Су Дзъ. "Първо, трябва да посъберете малко информация. Трябва да я заговорите и да видите как тя ще реагира на вашите аванси", продължава Муракама.

Следва оплакване от женен мъж, който се жалва, че жена му не иска да извършва определени действия в леглото. Писателят смята, че той трябва да се откаже и да потърси алтернативи.

"Жени като нея не се променят", твърди Мураками. "Трябва да се откажете. Или да вземете голяма koi carp (вид риба) и да се упражнявате върху нея...Разбира се, че се шегувам."

66-годишният писател, който често е спряган като възможен кандидат за Нобелова награда, е известен с желанието си да страни от публични изяви. Той избягва даването на интервюта и обсъждането на личния си живот. Затова и инициативата да отговаря на въпроси на читатели предизвика огромен интерес.

Най-често обаче той трябва да влиза в ролята на съветник по любовни въпроси.

38-годишна омъжена жена разказва, че е влюбена - несподелено - в свой колега.

"Чувството никога няма да стане нещо реално, а и не трябва, но това ме убива. Вече той е преместен и не мога да го виждам повече", разказва тя.

Мураками я съветва да следва чувствата си.

"Преди да се беше преместил, трябваше поне веднъж да спите с него....без, разбира се, съпругът и децата ви да разберат". После добавя: "Говоря на себе си. Това не е съвет. Не мога да отговарям за последиците".