Силвия Великова - водещ и репортер в програма "Хоризонт" на Българското национално радио (БНР), е големият победител на годишните награди "Сирак Скитник" за 2023 г.

На церемония по връчването на отличията в Първо студио на БНР присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, председателят на парламентарната комисия по култура и медии Тома Биков, председателят на Обществения съвет на БНР Милена Димитрова, генералният директор на общественото радио Милен Митев. 

Клуб Z напомня, че Силвия Великова - освен радиоводещ и анализатор, всеки ден е на "терен" и отразява съдебната система. Тя е един от най-разпознаваемите и принципни критици на статуквото в съдебната власт.

Годишната награда за радиожурналистика получи Златко Желев, ръководител на направление "Интернет портал" в Дирекция "Дигитални програми", за поредицата от тв студия, посветени на войната в Украйна и изборите у нас.

Наградата за радиопредаване, радиопроект, музикален проект или мултимедиен проект на БНР отиде при Кин Стоянов, директор на програма "Христо Ботев", и проф. Боян Добрев, преподавател в Националната художествена академия, за виртуалната им изложба - мултимедиен проект "Да питаме Сирака – 140 години от рождението на Сирак Скитник". 

Наградата "Златен глас" се присъжда от фондация "Надежда Дженева" по инициатива на Кеворк Кеворкян и за 2023 година неин носител е Ангел Григоров, новинар в програма "Хоризонт" и бивш кореспондент на БНР в Москва. 

Наградата "Професионализъм в ефира" за 2023 г. получи журналистът от БНТ Георги Любенов. Тя му бе връчена от генералния директор на БНР Милен Митев.