Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кой се е обаждал на генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов да отстрани журналистката Силвия Великова като водеща на сутрешния блок на програма “Хоризонт” и като съдебна репортерка остава открит въпрос.

Това каза тя в интервю за Би Ти Ви тази сутрин. Кризата в БНР, която кулминира със спиране на излъчването за пет часа на 13 септември, според Великова е шанс професията да се измъкне от “тази ситуация”, която я свежда до обслужваща различни частни политически и бизнес интереси.а

Великова каза и че не е нормално всичко в държавата да се решава или от прокуратурата, или от премиера Бойко Борисов.

"Оставам в БНР, ням да се откажа сама от работата си", каза Великова. "След такава криза обаче все по-малко хора ще рискуват да задават въпроси, защото знаят какво може да им се случи".

"Усещането да си задраскан е ужасно, много е обидно", каза тя. "В рамките на няколко часа ту плаках, ту се смях истерично. Започнаха да пишат колеги и разбрах, че е имало смисъл това, което правя. Получих голяма подкрепа".

"Очевидно СЕМ (Съветът за електронни медии - б.р.) ще направят това, срещу което съдебен репортер многократно реагирам, а именно - всичко в тази държава да се решава от прокуратурата", добави тя.

Остава актуален въпросът защо, ако генералнията директор на БНР Светослав Костов е отстранил Великова под външен натиск, изведнъж е решил да я възстанови на длъжността й, едва след обаждане от Борисов.

"Политиците имат нужда не от държачи на микрофони, а от хора, които да ги поставят в некомфортна среда и да им задават въпроси", каза Великова. "Иначе няма нужда от нас. Казусът ни дава шанс да се опитаме да се измъкнем всички заедно от ситуацията, която ни е поставила там, където сме".

Коментари

ефрейтора от 50130's picture
ефрейтора от 50130
ефрейтора

Само

политиците от ГЕРБ...За другите-може !
Iliya Popov's picture
Iliya Popov
iliya

Много е просто, но и тя не

Много е просто, но и тя не иска с колегите си да приложат радикалния начин за получаване на отговора - просто поставят въпроса на шефа си: или да каже кой го е "натискал" или да се маха! Толкоз. Няма нужда от много приказки и умуване.
Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

Фактът си остава факт

Великова е под чадъра на мутрата Борисов. Сиреч държи му микрофона.
Georgio Di Lupo's picture
Georgio Di Lupo
Georgio Di Lupo

Силвия Великова

Кой надеде силен вой заради уволняването на "великата" журналистка Силвия Великова от БНР-всички соросоиди на куп,защото критикувала Гешев, назначението на Пеевски и модела #КОЙ, нали? Ама соросоидната журналистка мълчи и не отправи критика, в предаването си по националното радио, към другаря си соросоид,съдия Калин Калпакчиев, който пусна на свобода жестокия убиец Джок Фрийдман, противно на всички морални законови норми. Българи, по делата ще ги познаете лакеите на евреина от "Отворено общество", враг номер едно на всичко българско и родно!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.