От стачките, които парализираха Холивуд, до издаването на последната песен на "Бийтълс" - светът на развлеченията беше източник на много заглавия през изминалата година. Ройтерс припомня накратко някои от тях:

Холивудските студиа се сблъскаха с първото двойно спиране на работа от 63 години, когато сценаристи и актьори стачкуваха с искане за по-високи възнаграждения в ерата на стрийминг телевизията и предпазни мерки във връзка с използването на изкуствен интелект. Това доведе до спирането на много продукции в САЩ и чужбина. Профсъюзите и на двете групи в крайна сметка постигнаха споразумения с големите студиа.

Зрителите се върнаха в киносалоните след бума на два филма, излезли по едно и също време, макар и коренно различни - "Барби" и "Опенхаймер". Появи се и своебразният феномен - Барбенхаймер.

Миналия месец излезе последната "нова" песен на "Бийтълс" с гласа на покойния член Джон Ленън, създадена с помощта на изкуствен интелект. Парчето със заглавието Now And Then беше пуснато на 2 ноември заедно с Love Me Do - първият сингъл на легендарната ливърпулска четворка, излязъл в Англия през 1962 г.

Британските рок ветерани "Ролинг стоунс" издадоха Hackney Diamonds - първия си албум с оригинален материал от 2005 г. и първия запис след смъртта на барабаниста Чарли Уотс през 2021 г.

Кралицата на попа Мадона беше принудена да отложи началото на турнето си, обхващащо цялата й кариера, след като беше хоспитализирана в интензивното отделение заради сериозна бактериална инфекция.

Бритни Спиърс публикува мемоарите си, в които пише, че е направила аборт, след като е забременяла от поп певеца Джъстин Тимбърлейк, с когото имаше връзка.

Актьорите Кевин Спейси, Гуинет Полтроу и Робърт де Ниро, както и певецът Ед Шийран бяха сред знаменитостите, които застанаха на свидетелските скамейки в съдебни процеси. 

Прокурорите на щата Ню Мексико казаха, че възнамеряват да обвинят актьора Алек Болдуин в непредумишлено убийство във връзка с фаталната стрелба по операторката на филма "Ръжда" Халина Хъчинс през 2021 г.

Музикалните суперзвезди Тейлър Суифт и Бионсе стартираха изключително успешните си концертни турнета, като и двете изпълнителки пуснаха филми за тях по кината. 

Концертният филм за турнето Eras на Суифт събра над 126 милиона долара в световен мащаб през премиерния си уикенд, което е стимул за киносалоните, след като стачките в Холивуд накара студиата да отложат премиерите на заглавия като "Дюн: Част втора".

Тейлър Суифт влезе в заглавията и с личния си живот, след като започна да се среща с играча по американски футбол Травис Келси от "Канзас Сити Чийфс". Това доведе до рязко покачване на продажбите на неговата фланелка и на телевизионните рейтинги, тъй като феновете спекулираха дали тя ще се появи на негови мачове. 

Носителите на "Оскар" Робърт де Ниро и Ал Пачино отново станаха бащи, съответно на 79 и 83 години.

Развлекателната индустрия загуби големи имена: Тина Търнър, Лиса Мари Пресли, Хари Белафонте, Матю Пери, Том Сайзмор, Джулиан Сандс, Джеф Бек, Джейн Бъркин, Тони Бенет, Шиниъд О'Конър, Майкъл Гамбън.