Турското първенство едва бе подновено след паузата заради ударения и ритан съдия, и се стигна до нов скандал в мача "Истанбулспор" - "Трабзонспор" в Суперлигата.

Срещата бе спряна в 74-ата минута, тъй като президентът на клуба край Босфора Еджмел Фаик Саръалиоглу слезе на терена и нареди на отбора си да го напусне. Резултатът бе 2:1 за тима от Трабзон.

Домакините имаха претенции за дузпа, след като Флориан Лошай падна в наказателното поле. Съдията Али Шансалан даде знак играта да продължи, а в ответната атака гостите вкараха за 2:1.

Реферът разгледа попадението, а и положението преди това с помощта на ВАР, като потвърди своите решения.

Президентът на "Истанбулспор" Фаик Сариалиоглу слезе на терена и подкани играчите си да тръгнат към съблекалнята. Появиха се още ръководители на двата отбора и други длъжностни лица, а играчите се прибраха. Някои футболисти изчакаха известно време мачът да бъде подновен, но това не се случи.

Мехмет Йешил от "Истанбулспор" се върна на игрището и заяви, че тимът му няма да доиграе мача, като се ръкува с реферите.

Любопитно е, че турските играчи приеха решението на шефа си без да спорят с него, докато чужденците дълго отказваха да се съобразят и настояваха срещата да се доиграе. Един от футболистите дори падна на колене пред президента, за да го моли да не вади отбора.

Преди десетина дни шефът на "Анкарагюджю" нахлу на терена и нокаутира съдия, който бе и ритан в мача с "Ризеспор". Тогава шампионатът бе спрян, а международният рефер Халил Умут Мелек прекара два дни в болница. Паузата приключи вчера - 19 декември.

Фарук Коджа подаде оставка, а след това бе изваден от футбола доживот. Клубът му понесе глоба от близо 70 хиляди долара, а в пет домакински мача ще играе без публика.