Дисциплинарната комисия на Турската футболна федерация отстрани бившия президент на "Анкарагюджю" Фарук Коджа от футбола до живот за удара, с който нокаутира съдия след мача от местната Суперлига с "Ризеспор" (1:1), съобщи БТА.

Други членове на ръководството на клуба получиха предупреждения и глоби. Комисията също така реши "Анкарагюджю" да плати глоба от 2 милиона турски лири (69 хиляди долара). Следващите пет домакински мача на отбора ще се играят без публика и официални лица на клуба.

Преди броени дни Фарук Коджа нападна международния рефер Халил Умут Мелер на терена след последния сигнал при равенството 1:1 с "Ризеспор" в Анкара. Съдията падна на тревата и беше изритан в мелето, когато и фенове нахлуха на терена, малко след отбелязания изравнителен гол в последната минута.

Часове по-късно той се извини чрез своя адвокат и подаде оставка от поста президент на "Анкарагюджю", след като излезе от ареста. Вчера турската прокуратура образува наказателно дело срещу Фарук Коджа, като той може да отиде "на топло" за 1-3 г., ако бъде признат за виновен.

Мачовете на всички нива в турския футбол бяха спрени, но ще бъдат подновени на 19 декември.