Турските първенстнва по футбол на всички нива ще бъдат подновени на 19 декември (вторник), се казва в официално съобщение. В понеделник шампионатите в южната ни съседка бяха спрени заради нокаутирания и ритан съдия Халил Юмют Мелер в мача "Анкарагюджю" - "Ризеспор".

Насроченият за идния уикенд 16-и кръг в Суперлигата ще бъде преместен за други дати.

Чакат се решенията на дисциплинарната комисия за президента на столичния клуб Фарук Коджа, който подаде оставка. Той се извини на рефера Мелер чрез своя адвокат, след като бе арестуван и даде показания.

А международният арбитър, заявил пред медии в южната ни съседка, че може да се откаже, бе изписан от болница "Аджъбадем".

Той бе лекуван за фрактура на скулата под лявото око. На излизане вдигна ръка, за да поздрави събралите се медии и зяпачи, преди да влезе в автомобил. Държавната Анадолска агенция съобщи, че Мелер е пътувал до дома си в Измир, Западна Турция, ескортиран от полиция.

"Той няма други проблеми освен подуването на окото", заявиха от клиниката, цитирани от турските медии и БТА.

Коджа е казал на прокурорите по време на разпит, че той просто е ударил шамар на Мелер, обвинявайки рефера в "погрешни решения" и провокативни действия.

"Извинявам се на турския съдия и спортната общност, на турския народ и особено на г-н Мелер и семейството му за отношението, което показах“, каза той в изявлението, прочетено от неговия адвокат.