Тези дни българските комунисти, русофили и русороби повтарят във всички тв студия и пред медиите (Ал. Симов, Г. Свиленски, И. Баева, Р. Радев, Д. Григорова, Слави Василев и други подобни) 6 откровени лъжи за МОЧА:

ЛЪЖА 1: 

"Това е паметник на загинали за българската свобода войници!"

ФАКТИТЕ:

Единствените съветски войници, които умират в България в някаква колективна форма, са онези най-малко 42-ма, които пият метилов алкохол от бидони в Бургас, след като пребиват и застрелват пазача, който се опитва да им спаси живота.

А, щях да забравя и тези от Бяла Слатина, в чест на които е вдигнат паметникът "Перката" - уж петима загинали при самолетна катастрофа в бой срещу "фашистите", при 20-ата годишнина се оказва, че единият си е жив и здрав, пристига за честването и разказва как се напили и капитанът казал "Гледайте сега какво ще направя!"

Има и други починали в резултат най-често на отравяне с алкохол, катастрофи заради шофиране в нетрезво състояние или заради самоубийство.

Нито един не е "загинал геройски" в схватка с "нацистите", защото германците напускат доброволно България.

Също така никой не е "загинал геройски" в схватка с българските "фашисти" (както комунистите наричат всички български войници преди 9 септември 1944-та), защото Българската армия не изстрелва нито един куршум срещу Съветската армия.

България към онзи момент е независима и свободна държава, която няма нужда от никакво освобождение.

ЛЪЖА 2:

"Това е паметник на освободителите на Европа от нацизма!"

ФАКТИТЕ:

Това е паметник на окупаторите на свободното Царство България. В България нацизъм не е имало, фашизъм в чист вид - също.

Съветската армия НЕ освобождава България, а я окупира и с това носи убийства, изнасилвания, отнемане на имущество и разорение.

Това са скулптури на окупатори, които нямат нищо общо с освобождението на Европа от нацистката окупация.

Впрочем СССР участва в окупацията на Полша и си я разделя с нацистка Германия в резултат на пакта "Рибентроп-Молотов" за ненападение тъкмо с нацистка Германия, с която е съюзник в продължение на 2 години от началото на Втората световна война.

ЛЪЖА 3:

"Това е варварски акт на разрушение!"

ФАКТИТЕ:

Всъщност демонтирането на МОЧА и преместването му в бъдеще в музей е акт на запазване на паметта за комунистическата пропаганда в музей и премахване на тази пропаганда от живата градска среда на столицата ни, което е съвсем цивилизован акт на прочистване на столицата от пропаганден тотем на държава, която в момента покрива всички критерии за нацизъм - Русия.

"Това е варварски акт на разрушение", го казват хората, които никога не се извиниха за взривяването на църквата "Св. Неделя", нито за разрушаването на десетки български паметници като тези на загиналите за България войници и дори този на Христо Ботев в центъра на Враца.

"Това е варварски акт на разрушение", го казват политическите наследници на БКП, която разруши десетки средновековни църкви, манастири и всякакви други "буржоазни" или "религиозни" паметници по идеологически причини - досущ както талибаните разрушиха Буда в Бамиян.

ЛЪЖА 4:

"В Берлин и Виена паметниците на руската армия си стоят, но тук не може, така ли?!"

ФАКТИТЕ:

Във Виена и Берлин съветските паметници са обект на международни споразумения като военни паметници на реални жертви от страна на Червената армия, докато в България такива жертви няма (виж за това ЛЪЖА 1 и съответно ФАКТИТЕ по нея).

Освен това в Берлин и Виена никоя от скулптурите не размахва автоматична пушка над главите на берлинчани и виенчани, нито са най-високите паметници в тези столици, за разлика от МОЧА.

ЛЪЖА 5:

"Сега посягат на паметника, следва да посягат на хора!"

ФАКТИТЕ:

Тази лъжа е за прокуратура за всяване на страх - всъщност именно защитниците на този руски тотем са посягали на хора поради идеологически причини.

Народният съд, лагерите, незаконните арести, убийствата без съд и присъда, осакатяванията - всичко това е тъкмо тяхна запазена марка, а не на демократите, които премахват от центъра на европейска столица тоталитарен пропаганден тотем.

ЛЪЖА 6:

"Пренаписват историята и я заличават!"

ФАКТИТЕ:

Историята не може да бъде заличена с премахването на един пропаганден тотем от столичния център, тъй като очевидно в колективната памет стоят реалните неща - в София няма паметник на кан Аспарух, нито на кан Тервел, нито на цар Симеон, нито на цар Фердинанд, но помним делата им.

В случая този паметник не отразява история (виж за това ЛЪЖА 1 и съответно ФАКТИТЕ срещу нея), а пропагандна измислица и затова прехванато му не премахва история.

Поради същата причина няма и пренаписване на историята - патент на същите лъжци, чийто режим изтри от българската историография всички значими събития от Средните векове до кървавия преврат на 9 септември 1944 г.

Разчленяването на този лъжлив монумент на окупационната чужда армия е най-добрият начин, по който да се сбогуваме с отвратителната заплаха, която всекидневно ни напомняше и която все още е "мокър сън" за българските русофили, комунисти и русороби.
——————
Впрочем смятам, че БСП трябва бъде забранена именно поради доказания факт, че работи активно против българските интереси в полза на Русия.

Материалът е публикуван във фейсбук профила на Емил Джасим, откъдето го препечатваме с негово съгласие.