"Лудогорец" върна лудите вечери малко преди Коледа - шампионът ни победи "Нордселанд" с 1:0 в последния кръг на груповата фаза на Лигата на конференциите и ще играе в Европа и идната пролет.

Якуб Пьотровски заби победния гол в 79-ата минута, помогна му и рикошет, а гостите удариха две греди. Рамката веднъж помогна и на гостите.

По-рано в турнира "Лудогорец" загуми от датчаните с 1:7 като гост. Малко след това Ивайло Петев бе уволнен, а шансът в Европа сега отново бе с Георги Дерменджиев.

Първото място в група Н е за "Фенербахче" - 12 т., второто за "Лудогорец" - също 12, но по-лоши показатели. "Нордселанд" остана трети с 10, а "Спартак" (Търнава) завърши с 1 т. Любопитно е, че датският отбор разби и "фенерите" у дома - 6:1. Днес край Босфора турският гранд удари словаците с 4:0.

Жребият за първата фаза на елиминациите на турнира е в понеделник. Тъй като се класира като втори, "Лудогорец" ще играе плейоф (реално 1/16-финал), а "Фенербахче" е директно на осминафинал.

Последният ни европейски представител създаде най-добрата си ситуация преди почивката в 26-ата минута, когато Бърнард Текпетей проби отдясно и подаде по трева към дъгата, а Педро Нареси пропусна топката за Квадво Дуа. Той стреля моментално към вратата и уцели греда.

Гостите имаха имаха ситуации в началото и края на полувремето. А "зелените" застрашиха съперника си и в началото на втората част чрез Руан Секо и Спас Делев. 

В 63-тата Фортуна за първи път намигна на тима на Дерменджиев. Бенямин Нюгрен стреля с глава, топката се удари от вътрешната страна на дясната греда и се върна при вратаря Пад.

Двубоят продължи да върви равностойно, което бе по-вкуса на "Нордселанд", който отиваше напред при тези резултати в Разград и Истанбул.

Изживя обаче шок в 79-ата, когато Пьотровски за пореден път се оказа жокер за "Лудогорец". А само две минути по-късно "орлите" се спасиха от изравняване. Маркус Ингвартсен удари греда отблизо. Топката се върна към Нюгрен, който не уцели вратата.

И това бе всичко, до края "Лудогорец" удържа без проблеми и ликува. Тимът спечели мача много зряло, имаше на три пъти и късмет, но си го заслужи.