"Лудогорец" записа най-тежката си загуба в Европа и въобще откакто играе в нашата Първа лига. Тимът бе тотално разбит и унизен във втория си мач от гр. Н в Лигата на конференциите от датския "Нордселанд" - 1:7 като гост.

Така българският шампион заличи добрия старт в групата срещу "Спартак" (Търнава) - 4:0, а сега му предстоят мачове с фаворита "Фенербахче".

Тази вечер "Лудогорец" игра катастрофално зле и понесе катастрофално поражение, което се зададе още при 1:4 на почивката. След това отборът не се коригира, напротив. Беше бездушен, отново показа, че не обича да играе на север, както и на изкуствен терен. Последното, разбира се, не може да е оправдание.

Началото бе вълнуващо. Маркус Ингвартсен откри във 2-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка при игра с глава от корнер. В 9-ата гостите изравниха - отново от 11-те метра, точен бе Оливие Вердон. За наказателния удар бе фаулиран Руан Крус.

Зададе се равностойно надиграване, но и бързо се скри, тъй като "Нордселанд" прегази "Лудогорец" нататък.

Още в 11-ата Ибрахим Осман върна аванса на домакините, наказвайки много груба грешка на вратаря Серджио Пад.

Последваха пропуски за датчаните, но в 31-ата Йепе Тверсков бе точен за 3:1. След още около 12- секунди резултатът стана 4:1, отбеляза Бенямин Нюгрен. Гонгът (последния съдийски сигнал за първото полувреме) спаси "зелените", но само временно.

"Нордселанд" довърши опонента си в средата на втората част, след като поне в началото й "Лудогорец" показа признаци на събуждане. То се изрази обаче само в удари отдалеч, не в реално превъзходство. Така игралият много силно Осман и компания отново дочакаха моментите си и ги оползотвориха.

Защитникът Сон си отбеляза автогол в 69-ата след поредица от грешки на игралите в бяло. А в 74-ата Бенямин Нюгрен завъртя шестица на "Лудогорец". Крайното 7:1 фиксира Кристиан Расмусен в 86-ата с рикошет. 

В другия мач от групата "Фенербахче" победи с 2:1 "Спартак" като гости и има 6 т. "Нордселанд" и "Лудогорец" са с по 3 т.

Ивайло Петев: Все едно играхме срещу "Манчестър Сити"

"Защо се стигна до това тежко поражение? Стигна се заради това, което показахме в самия мач. Начинът, по който допуснахме пет или шест от седемте гола, това е детски начин. Аз не мога да си обясня тази безотговорност. Искам да се извиня на всички наши фенове и хора, които обичат нашия клуб. Аз като старши треньор, естествено съм първият виновен за това нещо."

Така започна изявлението на Ивайло Петев пред екипа на бТВ след крушението:

"Но като цяло, не само в мачовете Европа, а във всеки един официален мач, да допускаш 1, 2, пет гола - аз нямам отговор на това нещо. Това е безотговорност. Мен  като треньор на "Лудогорец" ме е толкова срам, че не мога да опиша. Точната дума е безотговорност, колективна - видяхте сами".

"Все едно играхме срещу Манчестър Сити днес. За първи път ми се случва в кариерата да коментирам такъв мач. ОК, разбирам, да са ни убили от игра, да са ни създали 100 положения - да, но те ни вкараха седем гола от осем удара във вратата. Видяхте - в първа минута дузпа, върнахме се в мача. Но след 1:1 нова грешка, нова грешка, нова грешка и вече след 4:1 беше много трудно. Имахме 20 минути инициативата, сбъркахме за пореден път и просто накрая бяхме неузнаваеми. Със смените станахме още по-слаби".

Какво следва оттук нататък за шампионите на България? "Може би тази загуба ще ни дойде отрезвително. Всеки трябва да си понесе отговорност, първият съм аз. Срам и безотговорно отношение. Ако всеки един се чувства, както аз, това няма да се повтори. Но всеки един персонално трябва да си поеме отговорност за това как се е представил", завърши Петев.