"Лудогорец" спечели драматично с 2:1 като гост на "Спартак" (Търнава) в мач от предпоследния кръг на гр. Н в Лигата на конференциите. Матиас Тисера реализира в последните секунди на добавеното време.

Така "орлите" излязоха на второ място и запазиха шанс да продължат в елиминациите на турнира в ранната пролет на 2024 г.

В другия мач от групата датският "Нордселанд" разгроми "Фенербахче" с 6:1 като домакин. По-рано през есента северняците унизиха и "Лудогорец" на своя стадион - 7:1.

Така три отбора могат да прескочат напред и развръзката ще дойде след две седмици, като "Лудогорец" приема "Нордселанд", а "Фенербахче" - "Спартак".

Датчаните са начело с 10 т. и голова разлика 17:6. Българският тим е втори, а "фенерите" са трети с по 9 т. "Орлите" имат предимство по голова разлика и то с едно попадение - 10:11 срещу 9:11. "Спартак" е последен с 1 т. и вън от сметките.

Ако "Лудогорец" победи на 14 декември, отива прескача напред. Това може да стане и с равен, но за целта "Спартак" трябва да вземе нещо в Истанбул.

Шампионът ни напомни за лудите си европейски вечери в Търнава. Драмата се разигра в последните 20 минути. Дуа откри в 74-ата минута, а в 79-ата Даниел изравни. В 84-ата гостите получиха дузпа за игра с ръка (с разглеждане на ВАР), но Оливие Вердон не успхя да преодолее вратаря на "Спартак".

"Лудогорец" продължи на натиска, направи пропуски. В заключителните секунди Матиас Тисера не успя да се справи с вратаря Такач от първия опит, но той се намеси лошо и добавката бе успешна - 2:1.

Последният ни представител в Европа бе по-добрият тим и можеше много по-рано и по-убедително да реши спора, но отново показа колебания - най-вече с ефектовността и концентрацията, като гост.

Преди почивката ще се запомни отмененият гол (с ВАР) на Бърнард Текпетей - заради засада. Малко след това Такач по чудо отрази удар с глава на Якуб Пьотровски от упор. 

През втората част бе по-интересно - с повече ситуации пред двете врати и повече динамика в играта.

ПАОК с Кирил Десподов победи "Айнтрахт" като гост

Кирил Десподов игра десетина минута при победата на отбора му ПАОК над "Айнтрахт" (Франкфурт) с 2:1 в Германия в гр. G на турнира. Нападателят замени Тайсън в 83-тата.

Томаш Кедзиора изведе тима от Солун напред в резултата, но Омар Мармуш изравни за германския отбор. В 73-тата сръбският национал Андрия Живкович донесе победата на ПАОК. "Айнтрахт" завърши мача с човек по-малко, след като Кристиян Якич си изкара бързо два жълти картона в добавеното време.

ПАОК си осигури първото място в групата с 13 точки и продължаване в следващата фаза. "Айнтрахт" е втори с 9 точки и също продължава напред.