За трети път в своята история "Манестър Юнайтед" зае последно място в груповата фаза на Шампионската лига и е аут от турнира. "Червените дяволи" бяха победени от "Байерн" с 0:1 на "Олд Трафорд" и останаха на 4-то място в гр. А с 4 т.

Кингсли Коман реализира единствения гол в 71-ата минута, а до края, пък и преди това, домакините не успяха да направят достатъчно в атака. Не създадоха и много голови ситуации. Баварците, от своя страна, направиха достатъчно, за да вземат трите точки и да завършат с 16.

На осминафиналите ще ги придружава "Копенхаген", който победи "Галатасарай" с 1:0, така зае второто място с 8 т. Турският гранд остана трети с 5 т. и ще продължи в Лига Европа. 

А извън втория по сила турнир остана и неговият първенец, още повече властелин, откакто съществува - "Севиля". Тимът загуби в Ланс с 1:2, така остана последен с 2 т. (без победа) в гр. В.

Френският отбор ще се подвизава в Лига Европа. А ПСВ "Айндховен" и "Арсенал" направиха 1:1, като този резултат свърши работа на нидерландците, които са втори - след лондончани.

В гр. С "Наполи" взе своето срещу "Брага" - 2:0. Така зае второто място с 10 т., докато "Реал" (Мадрид) завърши с пълен актив от 18 т. "Белите" не позволиха на симпатичния "Унион" (Берлин) да грабне престижен хикс в германската столица - 3:2. Двубоят вървеше много интересно - "Унион" поведе, "Реал" стигна до пълен обрат, скромният (не и като фенове) отбор направи 2:2 в 85-ата, но в 89-ата Дани Себайос му отне радостта.

В ЛЕ ще играе "Брага".

В гр. D имаше две въпросителни - кой ще е първи, и кой трети. 

"Интер" (Милано) и "Реал Сосиедад" завършиха 0:0. Така испанският тим спечели карето, а италианският, финалист в ШЛ тази година, му стана подгласник. Точките са равни - по 12.

В същото време от много неблагоприятна позиция "Бенфика" хвана последния влак за Европа - ЛЕ, като надви "Залцбург" с 3:1 в Австрия. Така двата тима събраха по 4 т. и драмата бе голяма, тъй като резултатът по-рано през есента между двата отбора в Лисабон бе 2:0 за "Залцбург".

Головата разлика е 7:11 за "Бенфика" и 4:8 за "Залцбург". И решителният гол падна в 90-ата минута, дело на Артур Кабрал.