Неочакван отбор спря серията от победи на "Байерн" (Мюнхен) в групите на Шампионската лига - датският "Копенхаген" направи 0:0 с баварците като гост. Така постижението им бе спряно на 17 успеха.

А ситуацията в гр. "А" остава интересна и напрегната до самия край след по-малко от две седмици, като изключим това, че германският колос е първи с 13 т. и спечели карето.

Две минути преди края баварците можеха и да страдат, но вратарят им Мануел Нойер спаси две 100-процентови положения на норвежеца Мохамед Елюнуси и шведа Рони Барджи.

Датчаните събират 5 точки и имат леко предимство в битката за 2-ата позиция. В последния кръг те ще приемат "Галатасарай" в директен сблъсък за място на осминафиналите. И двата отбора са с по 5 точки, а зад тях е "Манчестър Юнайтед" с 4. 

"Червените дяволи" приемат "Байерн" за финал и са пред угрозата да останат последни и рано да отпаднат от евротурнирите. Снощи те завършиха 3:3 в нова голеада с "Галатасарай", като във втори пореден мач изтърваха аванс от два гола, при това на два пъти в Истанбул.

Под проливния дъжд край Босфора набързо поведоха с голове на Алехандро Гарначо и Бруно Фернендеш, а до почивката Хаким Зиеш намали от фаул. Скот Мактомини направи 3:1 след почивката, но много бързо - отново, "сараите" намалиха при много груба грешка на Онана, който реално си вкара топката при изстрел от свободен удар на Зиеш. Малко по-късно Керем Актюркоглу заби ефектно за 3:3.

А до края "Юнайтед" удари греда, направи и още няколко пропуска, но си остана с ремито. 

За разлрика от "Арсенал", който лесно се класира за осминафиналите напролет, след като събра 12 точки и спечели гр. В. "Артилеристите" съсипаха с 6:0 френския "Ланс" и на 12 декември ще гостуват на "ПСВ Айндховен".

По-рано вчера нидерландците постигнаха 3:2 като гости на "Севиля" и имат 8 точки, "Ланс" е с 5, а испанците са парадоксално последни с 2 т.

В гр. С "Реал" (Мадрид) прекърши Наполи с 4:2 и постигна пета победа. "Белите" и "Манчестър Сити" единствени имат пълен актив в своите групи кръг преди края.

Тимът Карло Анчелоти имаше затруднения и дори трябва да благодари на италианците за пропуските им. 19-годишният аржентинец Николас Пас Мартинес реши мача с чудесно отиграване шест минути преди края - 3:2. Хоселу в 4-ата минута на добавеното време само оформи крайния резултат.

Шампионите на Италия ще трябва да се преборят за класирането си на 12 декември у дома срещу "Брага", който завърши 1:1 с "Унион" (Берлин).

"Реал" е далеч напред с 15 т., следван от "Наполи" - 7 т., "Брага" - 4, и "Унион" - 2.

В гр. D продължаващите напред бяха ясни и преди снощните мачове. "Реал Сосиедад" държи първото място с 11 точки и две попадения по-добра голова разлика от "Интер" (Милано), също с такъв актив.

Баските от Сан Себастиян завършиха 0:0 с "Ред Бул" (Залцбург). А "Бенфика" пропусна първа победа, въпреки че поведе с 3:0 на Интер. Жоао Марио заби хеттрик в 5-ата, 13-ата и 34-ата минута, наказвайки бившия си отбор. 

Гостите от Милано изравниха през втората част. Марко Арнаутович (51), Давиде Фратези (58) и дузпа на Алексис Санчес в 72-ата бяха точни за 3:3.