Рекордьорът по титли "Реал" (Мадрид), "Байерн" (Мюнхен), "Реал Сосиедад" и "Интер" (Милано) си осигуриха предсрочно класиране за осминафиналите в Шампионската лига след четвъртите мачове в групите.

Те се присъединиха към "Манчестър Сити".

Най-много коментари обаче отново предизвиква мач на "Манчестър Юнайтед", който продължава да върви стремглаво надолу във всички първенства и турнири, в които играе. "Червените дяволи" загубиха с 3:4 от "Копенхаген" в Дания, а в края на първото полувреме водеха с 2:0.

Червен картон на Маркъс Рашфорд обаче обърка плановете на гостите и те допуснаха две попадения (второто от дузпа) още до почивката. През втората част и "Юнайтед" получи наказателен удар, така отново поведе. В края обаче изживя пореден кошмар, "Копенхаген" стигна до пълен обрат и заслужено триумфира, след като пропусна поне равенство на "Олд Трафорд" преди две седмици.

В същото време "Байерн" (Мюнхен) надделя над "Галатасарай" с 2:1, така с 12 точки е не просто осминафиналист, а и победител в гр. А. Битката за второто и третото място остава отворена - датчаните и турците са с по 4 т., а "Манчестър Юнайтед" е "котва" с 3 т.

Много близо до следващата фаза е и "Арсенал", който отново победи "Севиля" - 2:0, този път в Лондон. В другия мач ПСВ "Айндховен" остава в играта за второто място с 1:0 срещу "Ланс". Така "топчиите" са лидери с 9 т., ПСВ и "Ланс" има по 5 т., а неочаквано, победителят в Лига Европа е последен с 2 т.

"Реал" (Мадрид) разби "Брага", макар и без новата си звезда Джуд Белингам, 3:0, така напълно предсказуемо ще играе в любимия си евротурнир и догодина. "Белите" събраха 12 т., следват "Наполи" - 7 т., "Брага" - 3 т., и "Унион" (Берлин) - 1 т. Равенството на италианския тим с "Унион", който постигна първа и историческа точка, лиши тима от италианския юг също да си осигури осминафинал. Това щеше да стане при победа.

Почти всичко е ясно в гр. D. Нови победи на "Реал Сосиедад" и "Интер" (Милано) им осигури доста по-спокойно доиграване на двубоите в карето. Баските сразиха "Бенфика" с 3:1, а вицешампионът в турнира за м.г. си тръгна от Залцбург с 1:0. Така двата отбора вече са с по 10 т. и остава само да определят кой ще е първи и кой втори.

"Залцбург" остана с 3 т, а "Бенфика" с 0 т.